International Business Machines IBM

Extras din referat Cum descarc?

1.Istoric si evolutie
IBM (in engleza: International Business Machines) este o corporatie americana, producatoare de tehnologie. Este cea mai mare companie de tehnologia informatiei din lume, avand peste 80 de ani de suprematie in a sprijini companiile sa inoveze in domeniul afacerilor. Atragand resurse atat din interior cat si de la partenerii sai de afaceri, IBM ofera o gama larga de servicii, solutii si tehnologii care perimt clientilor, indiferent de marime, sa beneficieze deplin de noua era e-business on demand.
Istoria companiei IBM a inceput cu decenii inaintea aparitiei calculatoarelor-inaintea acestora, corporatia dezvoltase un echipament de procesare pe baza de cartela. Initial purta denumirea de Computing Tabulating Recording (CTR) Corporation, care a fost fondata la data de 15 iunie 1911 la New York. Aceasta companie s-a format pe baza fuzionarii dintre Tabulating Machine Corporation, the Computing Scale Corporation si the International Time Recording Hollerith care fondase compania in 1896. Thomas J. Watson Sr., fondatorul IBM, a devenit Director General al CTR in 1914 si Presedinte in 1915.
La 14 februarie 1924, CTR si-a schimbat denumirea in International Business Machine Corporation.
Comania s-a facut cunoscuta prin pozitia sa de lider in domeniu intre anii 1950 si 1980 (prin sisteme precum IBM 1490, IBM 7000 sau prin inventarea hard-diskului) si prin dezvoltarea in 1981 a microcalculatorului IBM-PC, stramosul calculatoarelor personale bazate pe arhitectura x86 de astazi.
De-a lungul anilor 1980 a participat, alaturi de diverse companii la dezvoltarea de software pentru arhitectura PC, printre care colaborarea cu Microsoft pentru MS-DOS si OS/2.
Cu toate acestea, in anul 2005, firma IBM si-a vandut divizia de calculatoare constructorului chinez Lenovo, care a anuntat ca va continua comercializarea de calculatoare IBM sub propriul nume. Tranzactia a stat la un moment dat sub semnul intrebarii, fiind nevoie de aprobarea guvernului american care a decis ca aceasta tranzactie nu impieteaza asupra securitatii Statelor Unite ale Americii.
Compania continua sa se axeze pe piata supercalculatoarelor, serverelor si a sistemelor integrate pentru afaceri medii si mari, contribuind la dezvoltarea Linux.
Intr-un mediu tot mai dinamic, IBM a fost capabil intotdeauna sa se adapteze la nevoile clientilor si sa se plaseze pe pozitia de lider de necontestat al pietei IT. IMB se claseaza in topul primelor trei companii in fiecare regiune georgrafica majora analizata de Gartner, plasandu-se pe primul loc pe continentele americane si EMEA- (Europa) Orientul Mijlociu/Africa si pe locul trei in Asia.
Pe 10 ianuarie 2007 la Bursa din New York actiunea IBM era cotata la 100,07$.
Pentru prima data in istoria grupului IBM o intreaga divizie globala va fi amplasata in afara SUA, birourile sale de achzitii urmand a fi transferate de la New York la Shenzhen in China.Inca din anul 2004 IBM a inceput sa-si transfere sediul pentru regiunea Asia-Pacific de la Tokio la Shanghai, capitala comerciala si financiara a Chinei, procesul fiind finalizat in cursul acestui an.
In primele sase luni ale anului 2006, IBM a anuntat un profit net de 3,73 miliarde de dolari, in crestere cu 15,4 procente comparativ cu perioada similara a anului trecut, la o cifra de afaceri de 42,55 miliarde de dolari.
Intr-un mediu de afaceri tot mai dinamic,IBM a fost capabil intotdeauna sa se adapteze rapid la nevoile clientilor si sa se plaseze pe pozitia de lider de necontestat al pietei IT.Inovatia a fost cheia succesului pentru IBM pentru aceasta lunga perioada de timp.Inovatie in dezvoltarea unor solutii si inovatie in promovarea tehnologiilor care au fost adoptate pe scara larga.
IBM ofera un portofoliu extins de produse, solutii si servicii de nivel mondial.
Produse IBM :
-servere(US)
-retele(US)
-software(UK)
-stocare(US)
-imprimante
-calculatoare personale de la Lenovo(EU)
Servicii IT(US) - strategic outsourcing
- networking
Instruire IT
Global Financing
Solutii - Industrii solutions (UK)
- Business consulting (US)


Fisiere in arhiva (1):

  • International Business Machines IBM.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!