Influenta Desenelor asupra Copiilor

Cuprins referat Cum descarc?

REZUMAT 2
INTRODUCERE 3
FISA METODOLOGICA 6
4.ANALIZA DATELOR 7
4.1 Analiza simpla a datelor 7
4.2 ANALIZA INCRUCISATA A DATELOR 38
5.CONCLUZII 48
6.RECOMANDARI 50
ANEXE 51
DESENE ANIMATE - EXPLICATII 51
CHESTIONARUL 55
JURNALUL CERCETARII 61


Extras din referat Cum descarc?

REZUMAT
Lucrarea de fata doreste sa sublinieze preferintele copiilor cu privire la programele de desene animate, ce influente au acestea asupra modului de gandire si asupra comportamentului acestora.
In introducerea acestei lucrari sunt prezentate o serie de informatii si studii realizate care au dus la concluzia ca desenele animate violente au un impact asupra copiilor deoarece acestia imita ceea ce vad.
In cadrul fisei metodologice este prezentat modul in care au fost culese datele, metoda de anchetare si modul in care am realizat interpretarea rezultatelor obtinute
Cea mai reprezentativa parte a proiectului este prezentata schematic in capitolul de analiza a datelor. Acest capitol descrie pe larg fiecare intrebare prezentand raspunsurile intervievatilor, interpretate cu ajutorul unui tabel sau a unui grafic. Tot in acest capitol am realizat o analiza simpla si una incrucisata a unor variabile pentru a observa daca exista sau nu legatura intre ele.
Spre sfarsitul lucrarii,in partea de concluzii am prezentat ideile principale care s-au desprins in urma analizei datelor,precum si solutiile noastre pentru probleme care apar la copii in urma vizionarii desenelor animate mai violente.
Ultima etapa a proiectului contine capitolul de anexe. Acesta parte cuprinde chestionarul model, cateva date despre desene animate si jurnalul cercetarii.
INTRODUCERE
Lucrarea de fata isi propune sa afle ce fel de desene prefera copiii cu varsta intre 5 si 7 ani si daca acestia sunt influentati de ceea ce vad in desenele pe care le urmaresc aproape zilnic.
Obiectivele cercetarii sunt : sa vedem ce desene prefera copiii cele care contin mai multa violenta sau cele care nu implica violenta , ce le place copiilor la desene, cu cine se uita la desene daca sunt supravegheati de o persoana adulta atunci cand se uita la desene. Un alt obiectiv al acestei cercetari este acela de a afla modul in care isi aleg desenele la care se uita : daca sunt influentati sau nu in alegerea acestora.
Motivul pentru care am ales sa facem acesta cercetare a fost dat evolutia desenelor animate a devenit din ce in ce mai ingrijoratoare pentru ca s-a trecut brusc de la desenele inocente la cele violente. Daca acum cativa ani copiii invatau din desenele animate cum sa se comporte civilizat, sa iubeasca natura si animalele , acum invata sa se comporte violent.
Povestile, basmele pe care copiii le ascultau altadata de la parinti si bunici au prins treptat viata nu numai la teatru dar si din ce in ce mai des in desenele animate, incepand cu "Omuletul Gopo", "Scufita Rosie" pana la "Pokemon" si "X-Men". Evolutia desenelor animate a devenit din ce in ce mai ingrijoratoare deoarece s-a trecut brusc de la desenele inocente la desene violente. Daca acum cativa ani copiii invatau din desenele animate cum sa se comporte civilizat, sa iubeasca natura si animalele, acum invata sa se comporte violent si sa manance nesanatos.
Epoca lui Tom&Jerry,Donald Duck ori Bugs Bunny a apus de mult.Evolutia desenelor animate a devenit din ce in ce mai ingrijoratoare,deoarece s-a trecut brusc de la desenele inocente la cele violente.Daca acum cativa ani copiii invatau din desenele animate cum sa se comporte civilizat,sa iubeasca natura si animalele,acum ei invata sa se comporte violent,sa manance nesanatos,sa distruga totul prin casa,precum monstrii,fantomele,prietenii imaginari pe care-i vad in desene.Cum copii sunt la varsta cand obisnuiesc sa imite totul,nu-i de mirare ca ii veti auzi folosind expresii violente si chiar vor incepe sa puna in practica schemele de bataie pe care le-au vazut la personajele animate.
Modelele pe care le promoveaza desenele animate violente influenteaza negativ comportamentul copilului.Micutul imprumuta din actiunile personajelor si foloseste acelasi limbaj.
"Desene animate" sunt definite ca o insiruire de desene care reprezinta fazele unei miscari si care sunt redate succesiv pe ecran,dand impresia unor fiinte vii. 
Desenele animate sunt considerate, in zilele noastre, "noua putere" a lumii, avand o serie de mijloace prin care se transmit mesajele subliminale - periculoase prin faptul ca vizeaza in mod direct o nevoie bazala a omului si declanseaza reactii de consum pentru intreaga gama de desene animate. Copilul va fi interesat nu doar de un anumit serial de desen animat ci va resimti nevoia de a le privi pe toate.
Referitor la aceasta tema, nu au fost scrise foarte multe carti identificandu-se doar scurte pasaje in cateva carti care au ca tema influenta mass-media. S-au facut numeroase cercetari pe aceasta tema, un studiu recent realizat de o echipa de la Centrul de Sociologie Urbana si Regionala CURS(2006) a aratat ca personajele preferate ale copiilor sunt Tom si Jerry, serial care potrivit psihologilor este una dintre cele mai violente productii tv: la fiecare 20 de secunde un personaj este lovit, cade sau sufera un accident (in aceasta categorie sunt incluse si desene precum "Ciocanitoarea Woody", "Looney Tunes").


Fisiere in arhiva (1):

  • Influenta Desenelor asupra Copiilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!