Înființarea întreprinderii SC Pro-Chim SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2460
Mărime: 17.33KB (arhivat)
Publicat de: Pamela Dumitrache
Puncte necesare: 6
Este un plan de afaceri foatre util studentiilor care au ca tema sa infiinteze o intreprindere. Este scurt si la obiect. A fost prezentat la ASE, nota obtinuta a fost 8.

Extras din referat

CAPITOLUL Ι PREZENTARE GENERALĂ A PROIECTULUI

Societatea comercială Prochim SRL are sediul social în Braşov, strada Iuliu Maniu, nr. 54 iar sediul operational în Tărlungeni, strada Mihai Eminescu, nr. 123, judetul Braşov.

Din punct de vedere a formei juridice este o întreprindere privată cu domeniul principal de activitate “Fabricarea altor produse chimice” conform codului CAEN.

Capitalul total detinut de societate este de 900 lei numerar, care a fost vărsat de trei asociati.

Întreprinderea va oferi poliuretan de diferite densităti folosit la saltele ortopedice, relaxa, canapele şi pentru izolare fonică.

Poliuretanul se obtine prin amestecarea dyisocianatului cu petol, un derivat al petrolului, la care se adaugă apă carbogazoasă , stabilizator, activator şi octuat.

Toate solutiile folosite sunt încălzite în prealabil la o temperatură de 22 grade Celsius. Prima solutie pusă în vas este dyisocianatul, în alt vas se pune petolul,iar cantitatea de apă carbogazoasă este amestecată cu stabilizatorul şi activatorul într-un bol de plastic. Petolul este turnat în malaxor după care urmeză amestecul rezultat din apa carbogazoasă, stabilizator şi activator şi se amestecă timp de opt secunde pentru obtinerea poliuretanului cu densitatea douăzeci sau zece secunde pentru cel cu densitatea de douăzeci şi cinci şi treizeci, după aceea se adaugă ocuatul .Toate sunt amestecate timp de şapte secunde pentru obtinerea poliuretanului cu densitatea de douăzeci şi a celui de douăzeci şi cinci şi opt secunde pentru cel cu densitatea de treizeci. Ultima substantă adougată este dyisocianatul care se amestecă cinci secunde pentru obtinerea poliuretanului cu densitatea de douăzeci şi a celui de douăzeci şi cinci şi şase secunde pentru obtinerea celui cu densitatea de treizeci.

Între timp este pregătit cufragul din fier şi panouri de lemn. Acesta este amplasat pe o bază mobilă.

Pentru desfăşurarea activitătii este necesară fortă de muncă calificată şi cu experientă în domeniul chimic. Trei persoane cu studii superioare, administrator, economist şi chimist, cu experientă minimă doi ani şi abilităti de comunicare, dinamism, dexteritate şi rezistentă la stres. Două persoane cu studii medii, secretară şi mecanic cu experientă minimă un an. Trei persoane cu studii minime, dintre care un şofer şi doi muncitori necalificati.

Forta de muncă locală nu corespunde cerintelor impuse. Persoanele cu studii superioare, specializate în chimie, nu au experientă în domeniu.

CAPITOLUL ΙΙ STUDIUL COMERCIAL

Substantele folosite la obtinerea poliuretanului vor fi furnizate de societăti din tară dar şi din străinătate. Dyisocianatul este furnizat de S.C. Borsodchim S.A. din Ungaria şi de S.C. Siera S.R.L. din Bucureşti care mai furnizează întreprinderii, stabilizatorul, octuatul şi activatorul. Petolul este adus de la societatea comercială Olchim S.A. situată în Râmnicu-Vâlcea.Apa carbogazoasă este asigurată de S.C.Apemin Zizin S.A.

Pentru începerea activitătii trebuie aprovizionată întreprinderea cu douăzeci şi cinci de kilograme de octuat, douăsute kilograme de stabilizator , douăsute kilograme de activator, două tone de dyisocianat , opt tone de petol şi un palet de apă carbogazoasă.

Poliuretanul obtinut va fi distribuit pentru început societătiilor S.C.Florcip S.R.L şi S.C. Starchim S.R.L din comuna Tărlungeni.Transportul este inclus în pretul poliuretanului. Potentiali clienti sunt şi S.C. Belona S.A, S.C. Timea S.R.L şi S.C. Regal Salon S.A.

Cea mai mare firmă concurentă S.C. Victoria S.A. este situată în Bucureşti, cu o vechime de douăzeci şi doi de ani în domeniu, timp în care şi-a format un portofoliu de clienti stabil.

A doua firmă ca mărime a productiei de poliuretan din România se află la Sibiu înfiintată în 1994, sub denumirea de S.C. Poliprod S.A.

Cele două societăti concurente nu acceptă CEC-uri girate, dar nici CEC-uri care au durata de încasare mai mare de treizeci de zile, pretul poliuretanului este ridicat. Spre diferentă de aceste societăti S.C. Prochim S.R.L va avea un pret de vânzare a poliuretanului mai scăzut iar calitatea acestuia este superioară prin următoarele caracteristici; flexibilitate, durabilitate, durată de viată mai mare.Întreprinderea va accepta CEC-uri cu o durată de încasare mai mare de treizeci de zile.

La aparitia noii oferte pe piată concurenta va scădea pretul poliuretanului dar va încerca şi o creştere a calitătii acestuia sau chiar va lansa un nou produs.

Lansarea pe piată a poliuretanului se va face prin intermediul spoturilor publicitare, publicitate pe internet, crearea unui site care să contină preturile de vânzare a acestuia şi date de contact.

Preview document

Înființarea întreprinderii SC Pro-Chim SRL - Pagina 1
Înființarea întreprinderii SC Pro-Chim SRL - Pagina 2
Înființarea întreprinderii SC Pro-Chim SRL - Pagina 3
Înființarea întreprinderii SC Pro-Chim SRL - Pagina 4
Înființarea întreprinderii SC Pro-Chim SRL - Pagina 5
Înființarea întreprinderii SC Pro-Chim SRL - Pagina 6
Înființarea întreprinderii SC Pro-Chim SRL - Pagina 7
Înființarea întreprinderii SC Pro-Chim SRL - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Infiintarea Intreprinderii SC Pro-chim SRL.doc

Ai nevoie de altceva?