Infiintarea Intreprinderii SC Pro-chim SRL

Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL ? PREZENTARE GENERALA A PROIECTULUI
Societatea comerciala Prochim SRL are sediul social in Brasov, strada Iuliu Maniu, nr. 54 iar sediul operational in Tarlungeni, strada Mihai Eminescu, nr. 123, judetul Brasov. 
Din punct de vedere a formei juridice este o intreprindere privata cu domeniul principal de activitate "Fabricarea altor produse chimice" conform codului CAEN.
Capitalul total detinut de societate este de 900 lei numerar, care a fost varsat de trei asociati.
Intreprinderea va oferi poliuretan de diferite densitati folosit la saltele ortopedice, relaxa, canapele si pentru izolare fonica.
Poliuretanul se obtine prin amestecarea dyisocianatului cu petol, un derivat al petrolului, la care se adauga apa carbogazoasa , stabilizator, activator si octuat. 
Toate solutiile folosite sunt incalzite in prealabil la o temperatura de 22 grade Celsius. Prima solutie pusa in vas este dyisocianatul, in alt vas se pune petolul,iar cantitatea de apa carbogazoasa este amestecata cu stabilizatorul si activatorul intr-un bol de plastic. Petolul este turnat in malaxor dupa care urmeza amestecul rezultat din apa carbogazoasa, stabilizator si activator si se amesteca timp de opt secunde pentru obtinerea poliuretanului cu densitatea douazeci sau zece secunde pentru cel cu densitatea de douazeci si cinci si treizeci, dupa aceea se adauga ocuatul .Toate sunt amestecate timp de sapte secunde pentru obtinerea poliuretanului cu densitatea de douazeci si a celui de douazeci si cinci si opt secunde pentru cel cu densitatea de treizeci. Ultima substanta adougata este dyisocianatul care se amesteca cinci secunde pentru obtinerea poliuretanului cu densitatea de douazeci si a celui de douazeci si cinci si sase secunde pentru obtinerea celui cu densitatea de treizeci.
Intre timp este pregatit cufragul din fier si panouri de lemn. Acesta este amplasat pe o baza mobila. 
Pentru desfasurarea activitatii este necesara forta de munca calificata si cu experienta in domeniul chimic. Trei persoane cu studii superioare, administrator, economist si chimist, cu experienta minima doi ani si abilitati de comunicare, dinamism, dexteritate si rezistenta la stres. Doua persoane cu studii medii, secretara si mecanic cu experienta minima un an. Trei persoane cu studii minime, dintre care un sofer si doi muncitori necalificati.
Forta de munca locala nu corespunde cerintelor impuse. Persoanele cu studii superioare, specializate in chimie, nu au experienta in domeniu.
CAPITOLUL ?? STUDIUL COMERCIAL
Substantele folosite la obtinerea poliuretanului vor fi furnizate de societati din tara dar si din strainatate. Dyisocianatul este furnizat de S.C. Borsodchim S.A. din Ungaria si de S.C. Siera S.R.L. din Bucuresti care mai furnizeaza intreprinderii, stabilizatorul, octuatul si activatorul. Petolul este adus de la societatea comerciala Olchim S.A. situata in Ramnicu-Valcea.Apa carbogazoasa este asigurata de S.C.Apemin Zizin S.A. 
Pentru inceperea activitatii trebuie aprovizionata intreprinderea cu douazeci si cinci de kilograme de octuat, douasute kilograme de stabilizator , douasute kilograme de activator, doua tone de dyisocianat , opt tone de petol si un palet de apa carbogazoasa.
Poliuretanul obtinut va fi distribuit pentru inceput societatiilor S.C.Florcip S.R.L si S.C. Starchim S.R.L din comuna Tarlungeni.Transportul este inclus in pretul poliuretanului. Potentiali clienti sunt si S.C. Belona S.A, S.C. Timea S.R.L si S.C. Regal Salon S.A. 
Cea mai mare firma concurenta S.C. Victoria S.A. este situata in Bucuresti, cu o vechime de douazeci si doi de ani in domeniu, timp in care si-a format un portofoliu de clienti stabil. 
A doua firma ca marime a productiei de poliuretan din Romania se afla la Sibiu infiintata in 1994, sub denumirea de S.C. Poliprod S.A.
Cele doua societati concurente nu accepta CEC-uri girate, dar nici CEC-uri care au durata de incasare mai mare de treizeci de zile, pretul poliuretanului este ridicat. Spre diferenta de aceste societati S.C. Prochim S.R.L va avea un pret de vanzare a poliuretanului mai scazut iar calitatea acestuia este superioara prin urmatoarele caracteristici; flexibilitate, durabilitate, durata de viata mai mare.Intreprinderea va accepta CEC-uri cu o durata de incasare mai mare de treizeci de zile.
La aparitia noii oferte pe piata concurenta va scadea pretul poliuretanului dar va incerca si o crestere a calitatii acestuia sau chiar va lansa un nou produs. 
Lansarea pe piata a poliuretanului se va face prin intermediul spoturilor publicitare, publicitate pe internet, crearea unui site care sa contina preturile de vanzare a acestuia si date de contact.


Fisiere in arhiva (1):

  • Infiintarea Intreprinderii SC Pro-chim SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!