Impactul Aderarii Romaniei la Uniunea Europeana Asupra Circulatiei Factorilor de Productie

Extras din referat Cum descarc?

Obiectivele Referatului

1. impactului asupra factorului capital ca urmare a aderarii Romaniei la UE
2. impactului asupra fortei de munca ca urmare a aderarii Romaniei la UE

Impactul asupra factorului capital ca urmare a aderarii
Romaniei la Uniunea Europeana

Uniunea Europeana vine cu falimente de grup ale unor companii mari, semnificative pentru economia romaneasca, precum si un al doilea val de restructurari. Cu toate acestea, estimarile Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), arata ca in urmatorii patru ani cresterea economica inregistrata de Romania va depasi 27 de procente.
"Vor fi infuzii masive de capital provenite in special din fondurile europene nerambursabile. Vor fi importatori mai multi care vor veni in Romania sa captureze consumul", a adaugat reprezentantul Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania.
Principalul instrument utilizat de catre UE pentru a promova politica sa de dezvoltare regionala este reprezentat de catre "Fondurile Structurale" (FS). Aceste fonduri sunt rezultatul contributiei financiare proportionale a statelor membre in concordanta cu nivelul lor de dezvoltare economica, redistribuite apoi catre acele state si regiuni ale UE, care sunt ramase in urma din punct de vedere economic si social. Romania a beneficiat de asemenea de un program pregatitor pentru instrumentele de pre-aderare.

Fondurile Structurale sunt instrumente financiare prin care Uniunea Europeana actioneaza pentru eliminarea disparitatilor economice si sociale intre regiuni, in scopul realizarii coeziunii economice si sociale:
Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) - este fondul structural care sprijina regiunile mai putin dezvoltate, prin finantarea de investitii in sectorul productiv, infrastructura, educatie, sanatate, dezvoltare locala si intreprinderi mici si mijlocii, precum si la conversia economica si sociala pentru zone care se confrunta cu dificultati structurale.
Fondul Social European (FSE) - este fondul structural destinat politicii sociale a Uniunii Europene, care sprijina masuri de ocupare a fortei de munca si dezvoltare a resurselor umane.
Fondul European pentru Orientare si Garantare in Agricultura (FEOGA) - sectiunea ,,Orientare" - este fondul structural destinat politicii agricole comune a Uniunii Europene, care sprijina masuri pentru modernizarea agriculturii si dezvoltare rurala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul Aderarii Romaniei la Uniunea Europeana Asupra Circulatiei Factorilor de Productie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!