Identitatea Marcii - United Colors of Benetton

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul I : Prezentarea marcii pag. 2
Capitolul II : Test de perceptie pag. 10
Capitolul III : Metoda portretului chinezesc pag. 13
Capitolul IV: Concluzii generale pag.28
Anexa pag. 29


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I : Prezentarea marcii
Istoria companiei Benetton incepe in 1965, in orasul Treviso, Italia cand familia Benetton ( Luciano, Gilberto, Carlo Benetton si sora lor Giuliana) au pus bazele propriei lor companii specializandu-se in productia si comertul cu amanuntul a produselor de imbracaminte "casual".
In 1979 Benetton Group avea doar 5 magazine deschise, pentru ca, in decursul a 10 ani sa ajunga la un numar de 800 de magazine deschise in toata lumea.Compania comercializeaza atat haine pentru femei, barbati si copii, cat si lenjerie intima, costume de baie, accesorii si parfumuri.
Colaborarea fructuoasa dintre Benetton Group si renumitul fotograf Olivier Toscani face ca marca sa aiba la ora actuala o cifra de afaceri de peste 2 miliarde de euro realizata din vanzarea a 160 de milioane de articole de imbracaminte in cele 5500 de magazine ale sale.
De asemenea, Benetton Group a luat sub "tutela" si alte cateva branduri care prezinta pe piata atat haine elegante si seducatoare (Sisley) cat si haine foarte sport (Killer Loop si Pplaylife).
United Colors of Benetton.
www.benetton.com
Undercolors of Benetton 
www.benetton.com/undercolors
Sisley
www.sisley.com
Playlife 
www.playlife.com
Killer Loop
www.killerloop.com
Multi critici sunt de parere ca odata cu inceperea colaborarii dintre Benetton si Olivier Toscani in 1984 explodeaza o noua tendinta in istoria advertising-ului modern. Timp de un an Toscani schimba sloganul de la "All the Colors of the Borld" la cel pe care-l stim cu totii si dezvolta o strategie de marketing bazata pe implicarea in probleme "de inalta relevanta sociala".
Campaniile lui Toscani pentru Benetton (o explozie a creatiei- 40 years of snapshots) pot fi grupate in cateva categorii: Aids & Safe Sex, Cultures & Lives, Humanities, Peace & War, Race (impotriva rasismului), Reality.
In continuare vor fi prezentate fotografii care au socat sau... "Nu fotografiile socheaza, socheaza realitatea surprinsa de ele. Oamenii se indigneaza la vederea fotografiilor unor copii murind de foame si uita de ele odata ce aceste imagini dispar din campul lor vizual. Fotografiile sunt doar niste instantanee din aceasta realitate si lucrul meu consta in surprinderea acestor instantanee" (Olivier Toscani)


Fisiere in arhiva (1):

  • Identitatea Marcii - United Colors of Benetton.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!