Iaurt

Extras din referat Cum descarc?

Piata iaurtului este foarte fragmentata din punct de vedere geografic, datorita numarului mare de fabricanti locali. Cu toata abundenta de produse, s-au evidentiat doar cativa jucatori mari, foarte putini concurenti dispunand de marci puternice, comercializate la nivel national.Jumatate din cantitatea de iaurt natural comercializat in Romania este facut in casa, 75% din volumul acestuia provenind din mediul rural. Topul primilor producatori romani de iaurt natural pentru anul 2006: Danone (56%), Belcar (8%), Prodlacta (5%), Napolact (5%) si Parametru - Brenac Lactate (4%). La sfarsitul anului 2006, Danone acoperea 94% din piata de iaurt. 
In mintea consumatorilor, iaurtul nu are o identitate bine definita, raportat la celelalte produse lactoacide (sana, lapte batut, kefir). De asemenea, gradul de fidelitate fata de o anumita marca este relativ redus, exceptie facand marcile liderilor regionali cu o cota de piata foarte mare si cele dispunand de o imagine puternica la nivel national. 
In decembrie 2006, se evidentiaza anumite obiceiuri de consum. De exemplu, peste 51% din cei care mananca iaurt asociaza momentul consumului cu micul dejun, 27% cu cina si 28% cu ocazia gustarilor din timpul zilei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Iaurt.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!