Hranirea Efectivului Armatei Nationale

Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I. Hranirea personalului M.Ap.n.
I.1. Consideratii generale
In conformitate cu O.G. nr. 26 din 22 iulie 1994 , aprobata si modificata prin Legea nr. 143 din 31 decembrie 1994, personalul Ministerului Apararii Nationale are dreptul, in timp de pace, la hrana gratuita.
Hranirea personalului M.Ap.N. se face, de regula, in natura, in limita unor plafoane calorice diferentiate pe categorii, care constituie norme de hrana zilnice, insa se poate face si pe baza de alocatie valorica, la propunerea Directiei Logistice, cu aprobarea ministrului Apararii Nationale si cu respectarea intocmai a structurii normelor de hrana.
Potrivit ordonantei de mai sus, prin personal M.Ap.N. se inteleg urmatoarele categorii de persoane: 
- cadrele militare in activitate, militarii angajati pe baza de contract, militarii in termen, militarii cu termen redus, elevii si studentii militari, fii regimentului, salariatii civili etc., prevazuti in statele de organizare ale unitatilor militare, precum si rezervistii, pe timpul concentrarii.
Pentru asigurarea in bune conditii a hranirii personalului din subordine, Ministerul Apararii Nationale a infiintat in cadrul U.M. subordonate si in garnizoane popote sau bucatarii de unitate, pentru care cheltuielile de organizare si functionare se suporta din creditele bugetare aprobate.
Popotele sunt organizate si functioneaza in conformitate cu regulile aprobate la nivelul ministrilor sau conducatorilor institutiilor publice din cadrul Sectorului de Aparare Nationala, Ordine Publica si Siguranta Nationala.
Pentru asigurarea in cadrul unitatilor militare cu produse alimentare si marfuri de stricta necesitate pentru militarii in termen, militarii cu termen redus, precum si celelalte categorii de personal existente, pot functiona in incinta unitatii, cu aprobarea directa a comandantului si sub directa indrumare a sefului structurii de logistica, asa numitele cantine ostasesti (puncte de desfacere).
I.2. Situatii specifice
In cazul in care hranirea personalului M.Ap.N. nu se executa prin unitatile subordonate, se poate face astfel: 
1. -prin reciprocitate, la unitati apartinand institutiilor publice din Sectorul de Aparare Nationala, Ordine Publica si Siguranta Nationala, potrivit conventiilor incheiate intre M.Ap.N. si aceste institutii;
2. -prin agenti economici, atunci cand hranirea personalului nu se poate face nici prin U.M. ale M.Ap.N. si nici prin reciprocitate. Hranirea personalului in aceasta situatie se face in limita plafonului caloric si cu respectarea intocmai a structurii normelor de hrana la care are dreptul, decontandu-se, in plus, adaosul comercial negociat. Aprobarea, pentru fiecare caz in parte, se da de catre comandantul esalonului imediat superior;
3. -prin agenti economici, in alte situatii decat cele prevazute anterior, cu aprobarea ministrului Apararii Nationale. Alegerea agentilor economici se face prin procedurile de achizitie prevazute de lege.
Pentru asigurarea hranirii efectivelor in situatii neprevazute, M.A.N. are obligativitatea constituirii din credite bugetare a unui stoc de siguranta din produse agroalimentare neperisabile, calculat pentru 30 de zile, peste cantitatile destinate nevoilor de consum lunare.
In cazul unitatilor militare (subunitatilor) izolate, stocul de siguranta se poate asigura pentru maximum sapte luni. Propunerile pentru stabilirea acestui tip de U.M. (s.U.), precum si produsele si cantitatile necesare se inainteaza ierarhic, la directiile din structura centrala, categoriile de forte ale armatei si comandamente, pana la 15 ianuarie anul in curs pentru anul urmator. Directiile din structura centrala, categoriile de forte ale armatei si comandamentele centralizeaza propunerile si le trimit la Comandamentul Logistic pentru aprobare, pana la 31 ianuarie anul in curs pentru anul urmator, pentru a fi cuprinse in buget.


Fisiere in arhiva (1):

  • Hranirea Efectivului Armatei Nationale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!