Gradul de Internationalizare a Companiei ENI

Cuprins referat Cum descarc?

Eni-Prezentare 3
Gradul de internationalizare Eni 5
Activitatea teritoriala 5
Prezenta Eni in Romania 7
Bibliografie 8


Extras din referat Cum descarc?

I Eni
Prezentare
Eni activeaza in peste 77 de tari, prin intermediul a circa 78.400 angajati,Eni este o companie energetica integrata, care opereaza in domeniul petrolului si al gazelor naturale, al furnizarii de energie electrica, tehnologiei si serviciilor legate de lubrifianti si petrochimie; domenii in care eni demonstreaza un nivel de profesionalism si excelenta care ii confera o pozitie semnificativa de piata la nivel mondial.
Istoria de ENI incepe undeva in anii 1860. In 1926, AGIP (Azienda Generale Italiana Petroli) a fost infiintata. ENI (Ente Nazionale Idrocarburi) a fost infiintata la 10 februarie 1953. In anii 1990, dintr-o corporatie publica ENI a fost transformata intr-o societate pe actiuni. In anul 2003 a fuzionat cu AgipPetroli. Astazi, ENI este o mare companie internationala.
La infiintarea sa in, numele Eni reprezenta acronimul pentru Ente Nazionale Idrocarburi (Agentia Nationala pentru Hidrocarburi). Odata cu privatizarea sa, care a avut loc in anul 1995, denumirea si-a pierdut continutul, dar compania a continuat sa foloseasca acest nume. 
Compania are o cifra de afaceri de 117,235 milioane de dolari fiind situata pe locul 24 in topul Fortune al celor mai mari companii internationale in 2010.
Scurt istoric
Anii 1920-1930
Ia nastere Agip. Explorarea porneste in Italia si sunt initiate asociatiile straine (Romania, Albania, Irak).Explorarea va continua in interiorul Italiei si va fi creata reteaua de distributie Agip 
Enrico Mattei este numit Administrator Special in vederea inchiderii Agip. Dupa descoperirea resurselor de gaze Caviaga in Valea Po, procesul sa lichideze Agip este oprit.
Anii 1950-1960
Scopul Eni devine cel de a furniza energie in Italia si, prin urmare, sa contribuie la dezvoltarea industriala a tarii.
Agip distruge monopolul marilor companii petroliere, prin introducerea unei noi formule contractuale cu tarile producatoare. Aceasta formula, care este aplicata pentru prima data in Egipt si Iran, permite autoritatii de stat locale sa devina actionar in dezvoltarea profiturilor din petrol si gaze.
Descoperirea primelor resurse de gaze europene offshore in Marea Adriatica langa Ravenna. Descoperirea "El Borma" in Tunisia, unul dintre cele mai mari zacaminte Africa.
Anii 1970-1980
Eni identifica gazele naturale ca sursa de energie care poate face fata crizei rezultate din primul embargo asupra petrolului.
Acordurile sunt semnate privind importul de gaz din Uniunea Sovietica si Tarile de Jos. Agip foreaza la o adancime record de 5.500 de metri in domeniul Malossa (langa Milano), si descopera noi rezerve. Prima platforma controlata de la distanta este instalata de catre Agip in "Perla" pe coasta Siciliei.
SNAM inaugureaza conducta Transmediteraneana, ce transporta gaze din domeniul Hassi-R-Mel in Algeria la Valea Po. Conducta de gaze lunga de aproximativ 2.500 de km porneste in desertul algerian, traverseaza Tunisia, Canalul sicilian (la o adancime de peste 650 de metri) si continua prin Sicilia strabatand intreaga lungime a peninsulei italiene.
Un nou record in foraj in larg la mari-adancimi de peste 800 de metri este stabilit odata cu descoperirea unor noi zacaminte in Canalul Otranto. Pe uscat, un nou record este realizat odata cu descoperirea rezervorului "Villafortuna" la o adancime de 6.000 de metri, aproape de Novara, in nordul Italiei. Noul sistem de SWACS, folosind semnale acustice pentru a opera valve de productie subacvatice, este pus in functiune.
Anii 1990
Eni este transformata dintr-o societate publica intr-o societate pe actiuni. Activitatile internationale ale Agip se extind cu noi achizitii in Algeria, China, Angola, Egipt si Marea Nordului.
Acorduri noi importante sunt semnate cu Kazahstan, Azerbaidjan Eni incorporeaza Agip, devenind astfel in mod direct un producator de petrol si gaze Productia zilnica Eni gaze si petrol ajunge la 1 milion de barili de petrol.
Din 2000 pana in prezent
Eni aproba un proiect in colaborare cu societatea turca Calik Enerji pentru constructia unei conducte de petrol care leaga coasta turca a Marii Negre, la Samsun cu centrul commercial Ceyhan de pe coasta mediteraneana 
Eni si Gazprom lanseaza proiectul South Stream reprezentant un gazoduct care ar urma sa traverseze Marea Neagra, apoi Bulgaria, pentru a se bifurca spre Grecia si Italia in sud, respectiv Serbia in nord.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gradul de Internationalizare a Companiei ENI.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!