Fonomat - Dealer Orange

Extras din referat Cum descarc?

Piata
In cursul anului 2007 si la inceputul anului 2008 fondul de investitii Ged Capital a achizitionat mai multe retele regionale ( printre care Dasimpex si Plus GSM ) si a construit astfel cel mai important partener Orange si al doilea mare retailer national de telefonie mobila pe piata romaneasca, dupa numarul de magazine, Fonomat.
Numele Fonomat a fost creat pentru a transmite intr-un mod memorabil ideea unui "bancomat de solutii moderne de telefonie"-astfel, Fonomat este locul unde se rezolva aceste nevoi. Identitatea grafica aplica acelasi principiu si foloseste simbolistica unei stampile, care simbolizeaza rezolvat si garantat.
Culoarea magenta asigura diferentiere si vizibilitate, in conditiile unor constrangeri decurgand din statutul de dealer.
Fonomat promite sa devina un Fan Club al iubitorilor de telefonie mobila, un loc unde "intri comparator iesi fan".
Fonomat "magazinul tau de telefonie mobila", reprezinta locul unde, pe langa sfaturi si servicii, clientii se pot bucura de ceea ce pretuiesc mai mult in zilele noastre- libertatea de a alege ce li se potriveste dintr-o gama de peste o suta de terminale si peste 400 modele de accesorii GSM, este locul unde iti poti rezolva rapid si eficient nevoile de comunicare.
In magazinele Fonomat ai toate serviciile Orange la dispozitie, servicii cum ar fi abonament voce si date, telefonie fixa, cartele SIM Orange PrePay, poti folosi punctele Orange Thank You, poti plati factura Orange.
In acest moment exista peste 280 de modele de telefoane mobile pe care o companie puternica trebuie sa le aiba penru a oferi servicii bune.
Fonomat este cel mai mare partener Orange dupa numar de magazine, 175 de magazine in 107 orase si 47 in centre comerciale. Multe din orasele acoperite au mai putin de 50.000 de locuitori.
Fonomat este pozitionat pe piata ca fiind cel mai mare retail local independent cu acoperire nationala.
Viziunea Fonomatului este aceea de a construi o retea nationala de top de magazine specializate in telefonie mobila prin care sa serveasca consumatorul cu produse, servicii si solutii inovative, oferind astfel valoare pentru investitori, angajati si parteneri de afaceri.
Analiza pietei produsului
Piata produsului de referinta pentru Fonomat este data de intreaga populatie de consumatori si utilizatori ai telefoniei mobile indiferent de originea sau marca acestora.
In marketing, piata este reprezentata de un grup de consumatori sau cumparatori.
Aceasta piata, numita piata de referinta, trebuie sa fie localizata, identificabila, descriptibila, accesibila si determinata precis in raport cu o anumita intreprindere sau un anumit produs.
Piata produsului de referinta pentru telefonie mobila este data de intreaga populatie de consumatori si utilizatori ai produselor de acelasi gen indiferent de originea sau marca acestora. 
Piata acestui produs a cunoscut o crestere mare in ultimul timp deoarece foarte multe firme apar pe piatacu noi tipuri de telefoane mobile, cu o tehnologie inovatoare. In zilele noastre, telefoanele mobile au devenit un lucru indispensabil, altfel spus dupa multe studii, a devenit "un rau necesar".
Fiind foarte cautat, este de inteles ca sunt si multe marci de telefoane mobile.
Deci pe piata, producatorii si distribuitorii se concureaza unii pe altii. Ei isi disputa un numar limitat de consumatori.
Piata produsului de referinta respectiv a telefoniei mobile poate fi caracterizata printr-o anumita situare geografica si de o anumita structura demografica sociala si culturala.
Din punct de vedere geografic, ne raportam la Regiunea Moldovei, judetul Iasi, atat mediului urban cat si cel rural. Ca si marime de localitate, Iasul are 308,843 mii de locuitori.
Din punct de vedere demografic varsta consumatorului poate fi incadrata:
o sub 14 ani, 15-35 ani
o 15-35 ani
o 35-50 ani
o peste 50 ani


Fisiere in arhiva (1):

  • Fonomat - Dealer Orange.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!