Fond de Ten

Extras din referat Cum descarc?

Fondul de ten asigura o buna protectie impotriva variatiilor de temperatura, venind in ajutorul persoanelor cu rozacee, cu vinisoare pe fata, cu obrajii vesnic rosii. Se creeaza astfel o bariera intre fata si mediul exterior, care ajuta ca aceste afectiuni ale pielii sa nu progreseze. De asemenea, fondul de ten previne iarna deshidratarea cutanata. Pe de alta parte, persoanele care folosesc fondul de ten isi formeaza reflexul de a-si curata tenul seara, un obicei foarte sanatos. Factorul fotoprotector este cea mai nesigura calitate a fondului de ten.
Exista un mit conform caruia semnele batranetii se fac simtite pe fata mai devreme la persoanele care folosesc in mod frecvent fondul de ten. "Este fals! 
Ridurile apar mai devreme doar in cazul in care femeile care utilizeaza zilnic fondul de ten nu isi aplica si o crema hidratanta inainte", precizeaza dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog.      Cel mai important este insa ca fondul de ten sa fie de calitate. Calitatea fondului de ten este data, in primul rand, de puterea sa de acoperire. Cu cat reuseste sa mascheze mai bine imperfectiunile tenului, cu atat are un succes mai mare. Iar in al doilea rand, un fond de ten bun trebuie sa lase totusi pielea sa respire.
Nuanta potrivita a fondului de ten trebuie sa fie apropiata de culoarea fetei si a gatului, de aceea nu este indicat sa il incercam pe mana, pentru ca putem fi induse in eroare.
Tipuri de fond de ten
In functie de textura, de forma in care se prezinta, de necesitatile unei femei care traieste in aceasta era a vitezei (ce nu permite reinnoirea frecventa a machiajului), exista mai multe tipuri de fond de ten:
Fondul de ten fluid, cu textura usoara, fina. Poate fi aplicat cu degetele, pensula speciala sau burete din latex natural.
Fondul de ten compact, care se aplica cu ajutorul unui burete de latex, inclus in ambalajul produsului. Are mare putere de acoperire si este recomandat unui ten cu pori foarte dilatati si in cazurile in care un fond de ten fluid nu ofera acoperirea necesara.
Fondul de ten spuma asigura o uniformizare perfecta si poate fi aplicat cu degetele.
Fondul de ten destinat tuturor tipurilor de ten


Fisiere in arhiva (1):

  • Fond de Ten.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!