Fisa Marketing

Extras din referat Cum descarc?

Titlul articolului: 
1. Contextul
Sursa: Saptamana Financiara
Data aparitiei: 19.03.2007
Autor: Monica Cercelescu
jurnalist teoretician sef de intreprindere personalitate cunoscuta 
Tinta suportului de presa:
particularii profesionali (in domeniu)
Ce sectoare de activitate acopera: 
Natura textului:
observarea unui fapt
observarea unei situatii
analiza critica
afirmatia unui argument
interviu
altele
2. Analiza textului
Introducere Tendinta retailerilor este de a comercializa pe piata produse din toate categoriile sub marcile proprii si de a promova produse din categoria premium.
Partea I In prima parte a textului este prezentata "amenintarea" marcilor distribuitorilor asupra marcilor producatorilor. Producatorii trebuie sa adopte strategiile de marketing potrivite, avand in vedere tendinta de extindere a brandurilor distribuitorilor.
Marcile de distribuitor au cuprins in timp foarte scurt categorii tot mai largi de produse avand ca scop atingerea segmentului premium.
In Vest, marcile propriiconcureaza cu cele nationale atat din punct de vedere al pretului cat si al calitatii. In prezent, marcile distribuitorilor promoveaza produse de calitate superioara (produsele bio) oferind garantia calitatii acestora. 
Partea a II-a Obiectivele conducerii Carefour pentru anul acesta sunt: dezvoltarea propriei marci si introducerea de produse bio. Fata de Carrefour, Cora prezinta un avantaj concurential prin prezenta propriei marci Patrimoine Gourmand.
Metro Cash & Carry Romania detine momentan 30 de marci si are ca obiectiv consolidarea pozitiei pe piata interna. Pe plan international Metro Group dispune de o marca proprie "Grunes Land", care va intra in curand si in Romania.
Prin promovarea mnarcilor proprii, producatorii au libertatea de fixare a pretului, dar si responsabilitatea calitatii produselor.
Strategia adoptata de supermarket-ul Plus este diversificare gamei sortimentale si promovarea produselor sale; acestea fiin comparabile cu brandurile existente, avand preturi accesibile.
Partea a III-a Prin promovarea marcilor proprii si adoptarea unor preturi avantajoase distribuitorii isi consolideaza pozitia fata de furnizori.
Producatorii sunt tentai sa produca pentru retaileri deoarece le ofera siguranta in sustinerea afacerii. Profitand de aceasta pozitit de forta, distribuitorii exercita puternice presiuni asupra producatorilor, sub uramatoarele forme: conditii financiare avantajoase, plata operatiilor promotionale.
Concluzie Construirea de relatii speciale cu retailerii le ofera marcilor un suport reciproc atat la nivelul activitatilor promotionale, cat si pentru determinarea celei mai profitabile modalitati de colaborare.
3. Lectura selectiva
Cuvinte cheie Definire
Marca Un nume, un termen, un semn, un simbol sau un desen, ori o combinatie a acestor elemente, detinata sa ajute la identificarea bunurilor sau serviciilor unui vanzator sau grup de vanzatori si la diferentierea lor de produsele concurentilor.
Produs Un bun sau un serviciu permitand satisfacerea nevoilor si dorintelor consumatorilor.
Strategie Ansamblul deciziilor si actiunilor referitoare la alegerea mijloacelor si la alocarea resurselor, in scopul atingerii obiectivului.
Brand equity Termen folosit ca referinta pentru valorile bine cunoscute ale marcii; echitatea de marca poate influenta puternic pretul pe care il stabileste compania
Retailers Membrii ai unui canal de distributie care vand direct cansumatorului 
Segmentul premium Segmentul cu putere finaciara 
Canibalizare Situatie in care cresterea volumului de vanzari pentru o marca provoaca reducerea vanzarilor pentru alta marca apartinand aceleiasi linii/game de produse a firmei (valabil prin extensie, si pentru marcile dintr-un raion).


Fisiere in arhiva (1):

  • Fisa Marketing.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!