Firma Prodlacta

Extras din referat Cum descarc?

1. SCURT ISTORIC
In anul 1900 Alfred Jensen, un comerciant danez care locuia la Brasov a cumparat imobilul aflat la numarul 33 pe Strada De Mijloc, unde a pus bazele fabricii de procesare a laptelui numita Laptaria lui Jensen, prima din Tarile Romane. Laptaria lui Jensen a fost preluata in anul 1902, impreuna cu proprietatile si datoriile sale, de catre Cooperativa de productie a laptelui care avea raspundere nelimitata in Brasov.
In 1926 cea mai mare cladire a cooperativei (Strada De Mijloc nr. 33) a fost vanduta iar in locul ei a fost construita o fabrica noua, mai mica si ultra moderna pe spatiul unde acum isi are locul Unitatea 2.
In anul 1931 compania a fost inregistrata la Registrul Comertului cu numarul 2863 sub denumirea de Cooperativa Laptelui. Sub conducerea lui Haltrich Josef a urmat o extindere pe piata din Bucuresti care a culminat cu deschiderea a doua magazine. Dupa aceasta extindere s-au infiintat noi centre de colectare, printre care si cel din Prejmer. Dupa nationalizare (1948) cooperativa s-a denumit Romlacta SA.
Sarcina reorganizarii intreprinerii a revenit Guvernului, care a redenumit-o Intreprinderea de Colectare si Industrializare a Laptelui (ICIL). A fost deschisa o noua fabrica in Strada Atanasiu la numarul 2, adresa corespunzand prezentei strazi Ecaterina Teodoroiu numarul 5, unde isi are sediu Prodlacta SA. In 1964 s-au deschis si fabricile de la Homorod si Moeciu. 
Dupa anul 1969 societatea a fost cunoscuta ca Industria Laptelui Brasov. In 1982 fabrica veche de la Brasov a fost inlocuita de una noua mult mai moderna.
In 1990 ICIL a fost reorganizat conform Legii 31/1990 intr-o Societate Comerciala cu capital de stat luand denumirea de Prodlacta SA. Printre investiile care s-au facut se numara: modernizarea fabricii de inghetata cu linii de productie din Danemarca cu finantare de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, modernizarea fabricii de procesare a produselor, schimbarea si diversificarea gamei de produse, precum si organizarea unei retele proprii de vanzare de inghetata in Brasov si in alte judete fapt pentru care s-au achizitionat vehicule de transport si unitati frigorifice.
Anii de dupa 1990 au fost unii de cumpana pentru economia din Romania. SC Prodlacta SA a reusit sa reziste tuturor dificultatilor economice si si-a regasit identitatea in aceste conditii. Atat conducerea societatii cat si angajatii au fost nevoiti sa se adapteze, sa devina mai rigurosi si sa identifice mijloacele de actiune pentru trecerea la economia de piata.
Obiectul principal de activitate al societatii este colectarea, prelucrarea, 
conservarea, comercializarea laptelui si a produselor lactate.
Principalele produse oferite de societate sunt :
- laptele de consum ;
- produsele lactate proaspete ;
- untul ;
- branzeturile ;
- inghetata ;
- produse complementare (maioneza, crema de cacao, crema de branza si de unt).
Principalele servicii prestate sunt distributia si comercializarea prin retea proprie a produselor lactate, a inghetatei si a marfurilor alimentare si nealimentare.
2. ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING
o Mediul extern al firmei
Micromediul firmei
Este alcatuit din acei factori si acele forte care au incidenta directa cu capacitatea firmei de satisfacere a nevoilor si preferintelor consumatorilor.
Clientii:
Cel mai important punct forte al unei afaceri este relatia continua cu clientul. Se comite o mare greseala daca cei ce vand se concentreaza mai degraba asupra a ceea ce vor sa vanda, decat asupra a ceea ce clientii doresc sa cumpere. Piata este impartita pe categorii de consumatori, sau, altfel spus, in diferite segmente de piata, in functie de anumite criterii, cum ar fi: varsta, sexul, localizarea in spatiu, ocupatia sau locul de munca, venitul, activitatile de petrecere a timpului liber, modul de folosire a produselor. Firma Prodlacta se concentreaza asupra clientilor care consuma produse lactate, indiferent de varsta, sex sau ocupatie. Produsele sunt accesibile tuturor celor care le cumpara. Consumatorii ProdLacta sunt cei care cauta puritatea si proprietatile laptelui original in multimea de produse false. Misiunea firmei este sa fie onesta fata de consumatorii ei si fata de produsul ei: laptele. Pentru indeplinirea acestei misiuni, prima grija este pastrarea si prelucrarea laptelui cu atentie si daruire. In anul 2007 a inceput un amplu proces de modernizare a facilitatilor care a constat in innoirea tuturor echipamentelor si s-a incheiat cu punerea in functiune a unei linii UHT de ultima generatie. Valoarea investitiilor realizate prin programul SAPARD a depasit 6,5 milioane euro, fabrica de produse lactate din Brasov atingand acum toate cerintele de calitate impuse de standardele UE. Producatorii spera ca noua imagine a brandului ProdLacta va duce la cresterea cotei de piata, unde ocupa momentan locul patru pe piata de lapte UHT prin brand-ul Sapte Munti si urmareste revenirea in topul producatorilor romani si pe celelalte categorii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Firma Prodlacta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!