Fidelizarea Clientilor cu Ajutorul Internetului

Extras din referat Cum descarc?

Daca functionarea intreprinderilor cunoaste o evolutie datorita retelei Internet si comertului electronic, la fel se intampla si cu comportamentul consumatorilor. Aceasta informatie ne duce cu gandul la o provocare, dar in acelasi timp reprezinta o ocazie importanta pentru intreprinderile care vin in intampinarea nevoilor cyberconsumatorilor.
La ora actuala este considerat un fapt de necontestat ca Internetul a bulversat comertul. Inainte era foarte greu pentru consumatori sa se informeze asupra celor mai bune preturi si servicii oferite. Cautarile necesitau timp si bani, iar datele privind consumul erau pastrate intr-un mod egoist. Furnizorul era cel care detinea comanda, cel care dadea tonul consumului.
Astazi, consumatorii (adepti ai Internetului) pot gasi o multitudine de informatii despre un produs oarecare sau un serviciu. Incepand cu acest moment consumatorul a fost cel care a preluat comanda. S-a produs astfel o schimbare spectaculoasa in sensul ca acum consumatorul evalueaza produsele in functie de o noua norma sau in functie de pertinenta produsului vizavi de propriile nevoi. 
Pentru a prospera , intreprinderile trebuie sa adopte un model axat pe client, model in care principalul ``produs`` este satisfacerea clientului, si nu bunurile sau serviciile pe care acestea le vand clientului. Intreprinderile trebuie sa-si fidelizeze clientii on-line, trebuie sa genereze loialitate pe website-urile dedicate acestui obiectiv.
Factorii care determina loialitatea clientilor fata de site-ul www.bancatransilvania.ro sunt urmatorii:
1. Continutul site-ului 
Banca Transilvania dispune de un site tradus in 3 limbi (romana, engleza, greaca), cu informatii care reflecta foarte bine activitatea bancii.
Pagina Bancii Transilvania este moderna, animata, iar navigarea se face foarte simplu si intuitiv. Unul dintre punctele forte ale site-ului este transparenta costurilor. Se gasesc aproape toate informatiile legate de un credit si costurile acestuia (comisioanele sunt chiar subliniate, sa iasa mai bine in evidenta). De asemenea, pentru carduri exista o lista cu toate comisioanele si taxele implicate, cat si dobanzile. Butonul "aplica online" care va insoteste in aproape tot site-ul este practic aplicatia ce se regaseste la rubrica ``Contact``, modificata foarte putin si pozitionata intr-un loc mai vizibil, sub un alt nume. 
Site-ul www.bancatransilvania.ro va ofera si documentele necesare pentru un credit: adeverinta pentru credit consum, de locuinta, acord CRB si Biroul de Credit. Simulatorul de credite este unul foarte reusit oferind informatii despre rata lunara, comisioanele, DAE pentru toate creditele, dar si un plan de rambursare. Pe site-ul www.bancatransilvania.ro clientii au posibilitatea de a completa o cerere prin care solicita bancii sa fie contactati de un consilier in legatura cu un anumit produs de creditare.
Pentru cei care vor sa se angajeze in cadrul bancii au posibilitatea sa aplice online completand formularul existent pe site.
De asemenea, cei de la Banca Transilvania va propun pe pagina lor sa completati un ``e-chestionar``, in care va exprimati parerea despre site-ul www.bancatransilvania.ro si puteti sa propuneti solutii de imbunatatire.Toate datele existente sunt zilnic actualizate de webmasterul site-ului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fidelizarea Clientilor cu Ajutorul Internetului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!