Evaluarea SC Est Company SRL

Extras din referat

Societatea comerciala EST COMPANY ROM IMPEX este o societate cu raspundere limitata , cu capital privat , 100% strain . A fost infiintata in anul 1995 potrivit prevederilor articolului 129 din Legea 31/1990 , privind societatile comerciale .
Capitalul social a fost subscris de catre asociatul unic SAMWAYS LIMITED LIABILITY si a fost integral varsat , in valoare de 470154 USD , respectiv 105660,00 RON , la cursul anului 1995 .
Societatea a cunoscut pe parcurs cateva etape de dezvoltare in ceea ce priveste extinderea activitatii si dotarea cu utilaje si echipamente moderne .
O prima etapa de dezvoltare a avut loc in luna aprilie 1996 , etapa ce a constat in amenajarea spatiului de productie inchiriat initial de la societatea comerciala NAPOMAR S.A. si dotarea acestui spatiu cu utilaje de productie materializate in 60 de masini de cusut de tipologii diferite. Aceasta lucrare a fost realizata dintr-un fond de 40000 USD , fond pus la dispozitie de catre asociatul unic al firmei pe termen lung fara dobanda .
In luna iulie 1996 , in scopul extinderii capacitatilor de productie s-au achizitionat utilaje concretizate in 65 masini de cusut - Triploc , Uber , liniar , doua ace ,toate fiind masini moderne, noi , marcile : Rimoldi Durkopp , Juki LBM , Pfaff , Necchi 835-100 - procurate de la firma ROVINI LORENZO S.R.L. din orasul Empoli din Italia . Aceasta dotare tehnica a fost achitata dintr-un fond de 160000 USD pus la dispozitie firmei de catre asociatul unic in acelasi regim ca cel de mai sus .
La sfarsitul anului 1996 societatea EST COMPANY dispunea de 170 persoane angajate cu contract de munca.
O alta etapa de dezvoltare a avut loc in anul 1997 , an in care s-a creat o noua sectie si anume sectia de croi . Amenajarea si modernizarea spatiului aferent sectiei de croi s-a realizat , pentru inceput , dintr-un credit extern de 20000 USD . Aceasta sectie a fost dotata cu o presa de calcat , in anul 1998 urmand a se achizitiona si masini de croit necesare dotarii noii sectii create.
Un moment important in evolutia firmei EST COMPANY il reprezinta anul 1998 cand a avut loc achizitionarea spatiului de productie  hala de productie si anexe tehnico sociale  de la societatea comerciala NAPOMAR , un spatiu de 7000 mp pe trei nivele , pana la acel moment fiind inchiriat .
Tot in anul 1998 s-au mai achizitionat 120 de masini de cusut liniar , triploc , zig-zag , uber 3 .Toate aceste achizitii au fost finantate dintr-un imprumut extern fara garantia statului conform normei Bancii Nationale Romane numarul 5 din 1995 , imprumut in valoare de 700000 USD . 
Dintr-un fond de 100000 USD , surse proprii , s-a realizat informatizarea activitatii de productie , activitatii de organizare si normare a muncii , a departamentului financiar contabil , aprovizionare si desfacere , prin dotarea cu echipament de calcul si anume : calculatoare performante , imprimante laser ,cititoare cod de bara ( scannere ) si alte echipamente de ultima ora .
La sfarsitul anului 1998 , ca urmare a extinderii capacitatilor de productie , firma dispune de 270 persoane angajate cu contract de munca .
Incepand cu anul 1999 , conducerea societatii a hotarat ca pe langa activitatea de productie in lohn sa realizeze si produse finite destinate pietei interne .
Ca previziuni societatea comerciala EST COMPANY si-a propus marirea capacitatii de productie prin crearea unei noi sectii de calcat si ambalat si dezvoltarea productiei pentru piata interna precum si crearea si dezvoltarea unui departament marketing .


Fisiere in arhiva (1):

 • Evaluarea SC Est Company SRL.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!