Etapele de producție a unui film

Extras din referat Cum descarc?

Procesul de productie a unui film este un proces tehnologic deosebit, care duce in final la obtinerea produsului finit, productia de film.
Productia de film se poate defini ca totalitatea operatiunilor desfasurate din prima zi a pregatirilor pentru realizarea unui film pana in ultima zi din post productie, care are ca final realizarea copiilor standar de exploatare in reteaua de difuzare.
In realizarea ei se disting urmatoarele etape principale:
- elaborareascenariului;
- perioada de pregatire;
- perioada de productie.
Aceste etape, la randul sau, se divizeaza in urmatoarele procese de fabricatie ale acestuia:
1. Elaborarea scenariului
2. Perioada de pregatire
3. Perioada de productie
3.1 Etapa de filmare
3.2 Etapa de montaj si sonorizare
3.3 Etapa de realizare a copiei standard
4 Realizarea copiilor de film destinate retelelor de difuzare in cinematografe
4.1 Tirajul copiilor de film
4.2 Dublajul filmelor
4.3 Subtitrarea filmelor
Deci, in cele ce urmeaza, se va caracteriza fiecare proces in parte.
1. Elaborarea scenariului
Baza realizarii unui film este scenariu literar fundamentul literar al filmului. Contine descrierea completa, succesiva si concreta a actiunii viitorului film, constituind in fond esenta dramaturgica a acestuia. Poate fi original sau o adaptare pentru film a unei opere literare sau piese de teatru. Se cunoaste si sub denumirea de ecranizare.
Se trece la faza urmatoare unde regizorul filmului pe baza scenariului literar intocmeste scenariul regizoral (sau decupaj) al viitorului film, care este, in esenta, o transcriere cinematografica a celui literar. Aici regizorul isi expune viziunea sa de ansamblu a subiectului, maniera sa de tratare a tuturor aspectelor hotaratoare ale filmului. Contine o descriere completa si precisa a fiecarei secvente, a fiecarui cadru de filmare, durata si lungimea lor, indicatii privind locul si timpul actiunii, metode de filmare, continutul colonei sonore privind dialogurile, muzica, efecte sonore speciale si, ce este mai important, cele referitoare la interpretarea actoriceasca.
In concluzie scenariul regizoral constituie proiectul cinematografic de ansamblu al viitorului film, cuprinzand toate elementele artistice, tehnice si de productie, necesare realizarii lui.


Fisiere in arhiva (1):

  • Etapele de productie a unui film.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!