Eșecul Firmei Ultra Pro Computers

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere
2. Consideratii generale privind riscul de insolventa si de faliment
2.1. Definirea conceptelor de insolventa si faliment
2.2 Factorii de care depind aprecierea solvabilitatii si riscul de 
Faliment
2.3.Cauzele insolventei
3. Compania ULTRA PRO COMPUTERS
4. Cum se poate evita esecul unei afaceri


Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere
Este usor de pornit o afacere cu sediul acasa si din acest motiv, in fiecare an apar tot mai multe astfel de firme. Toti ne dorim sa avem un inceput mai modest, dar un viitor stralucit, cu multi clienti si profit cat mai mare. Dar pe parcurs, vor aparea multe obstacole si trebuie sa invatam sa trecem peste ele. 
Majoritatea intreprinderilor mici si mijlocii dau faliment datorita unor probleme de organizare interna. Iata cateva exemple care duc la esecul unei afaceri si cum putem sa le evitam. 
Relatia cu clientii trebuie sa fie una exemplara. Locul si modul in care ii primiti pentru a va prezenta oferta dvs. conteaza foarte mult sa fie de o maniera profesionala si placuta. Clientii isi vor investi banii in produsele si serviciile oferite de cei care i-au tratat cat mai bine.
O preocupare esentiala pentru orice noua afacere este marketingul. Puteti avea cele mai bune produse si servicii, in schimb trebuie ca lumea sa le cunoasca. Nu este suficienta deschiderea unui magazin, promovarea lui este pasul al doilea. O buna publicitate si o mare promovare sunt fundamentale.
O atentie deosebita la modul in care selectati angajatii. Acestia trebuie sa aiba experienta in domeniul vanzarilor, sa stie cum sa promoveze si si convinga clientul ca dvs. aveti cea mai buna oferta. 
Mare grija la taxe, daca nu le platesti din timp riscati sa aveti multe penalitati care vor fi din ce in ce mai mari. Este indicat sa respectati legea si sa aveti platite toate datoriile catre stat.
2.Consideratii generale privind riscul de insolventa si de faliment
2.1 Definirea conceptelor de insolventa si faliment
In literatura de specialitate straina si de foarte putin timp si in Romania, se face distinctie intre conceptul de insolventa si insolvabilitate. 
Pana in aprilie 2006, cand legea falimentului a fost abrogata si inlocuita cu legea insolventei - starea de dificultate financiara a unui agent economic era tratata ca o stare de criza financiara care poate genera restrangerea activitatii, reducerea efectivului de salariati, restructurarea sistemului de gestiune si era considerata ca o stare premergatoare falimentului.
Dupa cum se cunoaste, riscul de faliment (de insolvabilitate) - reprezinta posibilitatea de aparitie a incapacitatii de onorare a obligatiilor scadente (ajunse la termen) ale firmei, nascute din angajamente anterioare contractate, din operatii curente, determinabile pentru continuarea activitatii, prelevari obligatorii, in timp ce termenul de insolventa desemneaza acea stare a patrimoniului firmei debitoare care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile.
Principalele criterii care stau la baza determinarii insolventei si implicit a falimentului sunt: lipsa de solvabilitate si gradul de indatorare.
2.2 Factorii de care depind aprecierea solvabilitatii si riscul de faliment
Aprecierea solvabilitatii unui agent economic si implicit a riscului de faliment depind de o serie de factori cum ar fi: sectorul de activitate; ciclul de viata al activitatii; caracteristicile economice, financiare, fiscale, sociale, juridice si ecologice ale mediului exterior agentului economic; particularitatile agentului economic; sezonalitatea, periodicitatea si fluctuatiile activitatii; frecventa dificultatilor in achitarea obligatiilor; structura capitalurilor; marimea firmei.
Conceptul de intreprindere in dificultate nu este privit numai de pe pozitie financiara, ci si de pe pozitii juridice, economice si social - politice.
Intreprinderile in dificultate se caracterizeaza prin:
a) inadaptare la mediu. Aceasta inadaptare poate deveni din ce in ce mai importanta si poate periclita supravietuirea intreprinderii;
b) scaderea volumului de activitate si a rentabilitatii;
c) folosirea unor tehnici si instrumente de management neperformante;
d) situatie financiara dificila;
e) grad scazut de utilizare a capacitatilor de productie;
f) neasigurarea concordantei: om-metoda-masina.
2.3.Cauzele insolventei
Dificultatile pe care le intampina un agent economic au cauze diferite. Majoritatea acestor dificultati provin din mediul concurential si economico-social in care actioneaza firma:
- accentuarea concurentei interne si internationale;
- aparitia unor produse de substitutie;
- falimentul unui furnizor important care asigura anumite materiale, piese, subansamble esentiale pentru continuarea activitatii intreprinderii;
- pierderea unui client important sau falimentul acestuia;
- falimentul unei banci cu care intreprinderea avea relatii financiare preponderente;
- aparitia unor reglementari pe linia securitatii si protectiei mediului, conform noilor reglementarilor europene;
-scaderea continua a cotatiei la bursa.
Cauzele interne care duc la deteriorarea activitatii si mai ales la starea de insolventa si implicit la cea de faliment sunt:
1) de ordin financiar ;
2) de ordin strategic ;
3) de ordin organizatoric.
Cauze de ordin financiar
Cauzele de ordin financiar sunt urmatoarele:
- lipsa controlului asupra modului in care sunt utilizate sursele de finantare;
- finantarea unor investitii din pasivele curente si lipsa profiturilor imediate care sa suplineasca golul de fond de rulment;
- neurmarirea creditului pe parcursul derularii lui;
- deteriorarea continua a indicatorului de stabilitate financiara;
(datorii totale / Capitaluri proprii) *100


Fisiere in arhiva (1):

  • Esecul Firmei Ultra Pro Computers.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!