Elvila - studiu de piață

Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentarea societatii ELVILA
In 1994, Viorel Catarama era considerat unul dintre cei mai bogati si mai in voga oameni de afaceri din Romania. La inceputul anilor '90 a fost inceputul perioadei sale de glorie. Fondata in martie 1990, cu 1000 de dolari, societatea Elvila International a urcat, dupa doar un an de acti!vi!tate, in fruntea topului firmelor cu cea mai buna cifra de afaceri. Reputatia omului de afaceri a fost zguduita ulterior de mai multe scandaluri financiare, insa afacerile cu mobila l-au atras cel mai mult. 
In 2002, situatia financiara a lui Catarama arata foarte bine, Elvila fiind evaluata la 61 mi!li!!oa!ne de euro. In 2001, cifra de afaceri a producatorului de mobila Elvila a fost de 935,85 mi!li!ar!de de lei (circa 36 milioane de euro), in scadere in termeni reali fata de aceeasi perioada a anului precedent. Desi in dolari cifra de afaceri a fost mai mica decat in 2000, indicatorul calculat in euro a fost mai mare cu aproape 5%.
Obiectivul strategic al Elvila este cresterea productivitatii, tinta careia i se subordoneaza toate celelalte masuri - investitii, reducerea normelor de consum si de timp. Ca urmare, se re!mar!ca reducerea cu 600 a numarului mediu de angajati ai companiei, pana la 4.500, pentru ca tre!buie sa creasca productivitatea.
Pentru urmatorii ani, compania estimeaza o crestere in termeni reali a cifrei de afaceri intre 5 si 10% anual. Rata profitului este de 8-10%. Compania nu distribuie dividende, tot profitul merge la fondul dezvoltare, fiind investit. 
2. Produsul
Elvila are patru fabrici de mobila situate in Beius, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea si Mizil. Su!cursala Elmoberom din Beius este una dintre cele mai moderne fabrici de mobila din Ro!ma!nia, con!ceputa sa produca cu mare randament si inalta calitate toate categoriile de mobilier ce pot fi re!alizate din panouri. Tehnologia de ultima oaa se imbina armonios cu maiestria acumulata in cei 29 de ani de prezenta pe piata mobilei, cu preocuparea pentru cresterea continua a ni!ve!lu!lui ca!li!ta!tii. Pentru cine cauta grupe de colt, mobilier de bucatarie, camere de tineret, biblioteci, mic mo!bi!lier, scaune, cu alte cuvinte mobilier functional, cu un bun raport calitate/pret, El!mo!!!!be!rom este prima alegere. Este cel mai mare producator de grupe de colt din Sud-Estul Eu!ropei ce dis!!pu!ne de o capacitate de productie de 15.000 grupe de colt pe luna. Dispune de o forta de munca de 1270 de salariati. Are o capacitate de productie anuala de circa 22.6 mil. euro. Din volumul pro!ductiei realizate anual, cca 85% il reprezinta exportul, format in principal din: gru!pe de colt, me!se, scaune etc. Materia prima folosita: stejar, fag, PAL furniruit, PAL melaminat. Pia!ta in!ter!na!tio!nala de desfacere: Germania, Austria, Elvetia.
Sucursala PAMEX din Piatra Neamt este un binecunoscut nume in domeniul mobilierului rustic si de arta. Si-a castigat reputatia prin abordarea cu maxima seriozitate a cerintelor clientilor. Pon!de!!rea exportului in volumul productiei realizate este de 95%. Mobilierul din lemn masiv de rasi!no!a!se, in stil R produs aici este din ce in ce mai cautat atat pe piata interna cat si pe cea externa, da!!torita calitatilor deosebite de executie cat si a pretului accesibil. Efectivul de 500 de salariati, es!te specializat in productia de dormitoare, sufragerii, biblioteci, camere de tineret, mobilier de bi!ro!tica, grupe de colt etc. Productia de mobilier se realizeaza intr-o sortimentatie diversificata, cu the!nologii de fabricatie specifice combinatiilor diverselor esente lemnoase. Aici realizandu-se si mo!bilier in solutii demontabile. Materia prima folosita: rasinoase, cires, stejar, fag. Piata interna!tio!nala de desfacere: Germania, Austria, Elvetia, Olanda, SUA.
Sucursala RELAXA din Mizil. Acest nume inseamna confort, produse cu un design deosebit, un excelent raport calitate /pret, posibilitatea de adaptare la preferintele cumparatorului, intr-un cuvant simbolul unui ambient confortabil. Rezultatul a 30 de ani de experienta a dus la cre!a!rea de produse ce corespund intocmai exigentelor consumatorilor. Certificarea prin standardul ISO 9001 a dus la diversificarea gamei produselor de mobilier tapitat. Produsele executate aici, ca!!napele, fotolii, paturi si saltele se prezinta intr-o larga paleta de culori, forme si dimensiuni. Cu un efectiv de 750 de salariati, este cel mai mare producator de mobilier tapitat si saltele din Ro!mania. Capacitatea lunara de productie: 2.000 garnituri de hol 3-2-1; 5.000 saltele. Are o ca!pa!ci!ta!te anuala de productie de circa 11,3 mil. euro. Materia prima folosita: plus, stofa, scai, piele. Piata internationala de desfacere: Franta, Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Belgia, Israel.
Din productia celor patru fabrici, 70% se duce la export, in timp ce restul ajunge in cele 46 de magazine ale companiei Elvila. Aceasta situatie are si dezavantajele ei. Avand 70% export, in permanenta statul da!to!rea!za companiei TVA, firma creditand practic statul roman cu 25-30 miliarde lei. Acest lucru a cre!at o mare problema intreprinzatorului in prima parte a anului 2001, cand acesta nu a avut li!chi!di!tatile necesare platirii salariilor.
Alaturi de posibilitatea achizitionarii de mobilier, Elvila pune la dispozitia clientilor diverse servicii:
Design interior
- consultanta oferita de arhitecti;
- conceptie si proiectare la nivel profesional
- design exclusiv in conformitate cu dorintele dumneavoastra;
- elaborarea de proiecte de amenajare interioara a vilei sau apartamentului dumneavoastra.
Elvila pune la dispozitia clientilor si un vast sortiment de materiale (lemn, plus, stofe, scai, pie!le, accesorii etc) de unde acestia pot alege ceea ce ii caracterizeaza cel mai bine. Majoritatea ma!!te!rialelor folosite sunt din import avand calitati foarte bune.
Comanda
Elvila ofera serviciul de comanda ferma: 
- pe baza de catalog (se poate comanda orice produs aflat in catalog); 
- pe baza produselor expuse (se poate comanda orice produs aflat in expozitie sau se poate lansa serviciul de executie pe baza de proiect).
- Livrarea comenzii pe baza de catalog se face in maximum 30 de zile lucratoare de la lansarea co!menzii. 
- Livrarea comenzii pe baza produselor expuse se face in maximum 30 de zile lucratoare de la lan!sarea comenzii. 
Montaj-transport


Fisiere in arhiva (1):

  • Elvila - Studiu de Piata.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!