Elite - Studiu de Piata

Extras din referat Cum descarc?

1.1. SCURT ISTORIC
ELITE Romania a fost infiintata in anul 1995,incepandu-si insa activitatea abia in a-2-a jumatate a anului.Printr-un studiu realizat de catre INSTITUTUL DE CERCETARI A PIETEI GFK rezulta ce spre deosebire de consumul mediu de cafea din Europa,cel din Romania este de aproape cinci ori mai mic.
Numarul persoanelor consumatoare de cafea poate fi foarte mare,dar numai o parte consuma marca ELITE, acestia numindu-se clientii sai.
Printre acestia se numara persoanele care achizitioneaza acest bun fie pentru satisfacerea nevoilor individuale,fie pentru satisfacerea nevoilor grupului din care fac parte,adica consumatorii finali care pot fi incadrati in trei categorii dupa variatia de varsta:
-18-30ani;
-30-45ani;
-45-peste.
O alta categorie de consumatori sunt cei care cumpara cafea pentru satisfacerea unor nevoi colective,intre acestia se numara Guvernul si alte institutii centrale sau locale,pentru consumul in cadrul diferitelor intruniri.
Distribuitorii sunt de asemenea clienti,prin faptul ca acestia achizitioneaza cafeauaELITE pentru a o revinde pe diferite piete.
Pentru ca produsele ELITE sa ajunga pe piata compania apeleaza la diferiti intermediari specializati ,care ii asigura comercializarea marfurilor.
Printre acestia se numara engro-sistii,detailistii sau agentii de vanzari din cadrul firmei.
Pe piata interna a cafelei,principalii concurenti ai marcii ELITE sunt:
-Jacobs,Nova-Brasilia,reprezante de Kraft Foods Romania;
-Tchibo;
-Amigo;
-Lavazza,cafea distribuita in Romania de compania ELITE.
Cafeaua ELITE este concurata pe piata si de alte produse care ofera consumatorilor aceeasi satisfactie:cappuccino,ciocolata calda,cafeaua instant,ceai,bauturi energizante,bauturi racoritoare si altele.
CAPITULUL II.
-PIATA-
2.1.PIATA PRODUSULUI DE REFERINTA
Piata este un loc comun, este timpul si spaitul in care agentii activi din societate vin sa comunice unii cu altii si sa schimbe intre ei bunuri cu valoare de schimb.
Consumatorul este agentul motor care pune in miscare piata si totodata economia.Consumatorul este in acelasi timp si nucleul sensibil al oricarui efort de marketing.
Comportamentul consumatorilor este determinat de o serie de factori, un rol important in acest scop il au factorii psihologici si/sau individuali.
Factorii individuali sunt cei care tin de nevoi si motivatii ,de atitudini, de caracteristici permanente ale indivizilor.
Printr-un studio realizat de firma CONSO DATA in peroada 1-6 noiembrie 2003,pe un esantion de 1872 persoane , din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18-55 ani:


Fisiere in arhiva (1):

  • Elite - Studiu de Piata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!