Editura Polirom

Extras din referat Cum descarc?

Editura Polirom
Editura Polirom a inceput sa functioneze din februarie 1995 in Iasi si a mizat in special pe literatura romaneasca tanara.
Prima carte editata este de Adrian Marino, Pentru Europa. Integrarea Romaniei. Aspecte ideologice si culturale. 
Editura Polirom S.A este o societate pe actiuni cu capital privat.
Polirom este lider pe piata cartii din Romania iar acest lucru se datoreaza, in egala masura, efortului fiecarui membru al echipei. 
Activitatea in Polirom, indiferent ca departamentul se numeste redactie, tehnoredactare, grafica, marketing, promovare, comercial sau contabilitate, inseamna lucrul intr-un mediu dinamic si profesionist, cu o cultura organizationala bazata pe competenta si valori bine stabilite, daruire si implicare, o atitudine deschisa, orientata spre calitate si rezultat.
Standardele editurii sunt inalte si de aceea sunt cei mai buni.
Editura Polirom a scos pe piata pentru fidelizarea clientilor si nu numai, mai multe campanii promotionale si anume:
o Castiga 4 carti de la PRwave si Editura Polirom:
In perioada 20 martie - 2 aprilie 2009 Editura Polirom si PRwave va invita la un nou concurs din seria celor bilunare initiate in acest an in parteneriat cu PRwave. 
Premiul acestui concurs consta intr-un pachet alcatuit din urmatoarele titluri:
- Tratat de comunicare si negociere in afaceri
- Secretele negocierii. Arta de a castiga in orice situatie
- Revolutia in marketing. O abordare radicala pentru o afacere de succes
- Istoria ideilor politice
Pentru a intra in acest concurs participantii trebuie sa raspunda la urmatoarele trei intrebari:
- In cate mari sectiuni este structurata lucrarea "Tratat de comunicare si negociere in afaceri"
- Precizati trei titluri de capitole ale cartii "Revolutia in marketing. O abordare radicala pentru o afacere de succes" - din cele prezentate pe site-ul Editurii Polirom
- Ce institut a fondat Roger Dawson, autor al lucrarii "Secretele negocierii. Arta de a castiga in orice situatie"
o Colectia religie
Pachetul promotional "Istoria religiilor" contine:
Istoria religiilor I. Religiile antice
Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 4: De la epoca marilor descoperiri geografice pana in prezent si Istoria religiilor II. Iudaismul si crestinismului 
GRATIS Istoria religiilor este o impresionanta calatorie in timp prin cele mai diverse forme de religiozitate care au caracterizat umanitatea. Volumul I porneste de la prezentarea datelor pe care le detinem privind preistoria si parcurge intregul tablou al religiilor antice iar in al doilea volum sunt prezentate, de-a lungul evolutiei lor istorice, cele doua mari religii care se afla la temelia traditiei noastre culturale: iudaismul si crestinismul. 
Pentru prima data in romaneste, volumul care incheie monumentalul proiect al lui Mircea Eliade: Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 4: De la epoca marilor descoperiri geografice pana in prezent.
Strategia de comunicare a firmei
- dispun de un site foarte bine actualizat unde se gasesc toate informatiile si toate volumele noi scoase pe piata. De pe site se pot face si comenzi on-line.
- comunicare directa prin intermediul vanzarilor in librarii.
Pozitia brand-ului
Exista un grup de opt edituri care inregistreaza pe piata un profit foarte mare de aproximativ 100.000 euro si anume: Polirom, Corint (grup editorial), Teora, Niculescu, Paralela 45, ALL Beck, Aquilla 93 si Humanitas (grup editorial). Aceste opt edituri au realizat un profit insumat de 2 milioane de euro.
In raport cu celelate brand-uri in varful clasamentului se afla editura Polirom alaturi de Corint care scot pe an peste 500 de titluri fiecare.
Analiza SWOT a editurii Polirom
Analiza SWOT reprezinta un mod simplu si circumspect de a evalua viabilitatea afacerii prin identificarea punctelor tari, punctelor slabe, oportunitatilor si amenintarilor ce privesc desfasurarea activitatii. 
Puncte tari 
Punctele forte sunt caracteristici sau competente distinctive pe care editura le poseda la un nivel superior in comparatie cu alte firme, indeosebi concurente, ceea ce ii asigura un anumit avantaj in fata lor. Punctele forte ale editurii Polirom sunt:
- editura functioneaza din anul 1995 ( 14 ani experienta ) si exista un numar semnificativ de clienti fideli;
- polirom a inregistrat afaceri in crestere cu 25% in 2008;
- are publicate pana in prezent 2900 de titluri;
- are peste 8.550.000 de volume tiparite;
- situatie financiara buna;
- a obtinut numeroase premii atribuite de Asociatia Editorilor din Romania, Uniunea Scriitorilor, ASPRO, Academia Romana, revistele Sfera politicii, Cuvantul, Capital, CEDU 2000+ s.a.;
- are foarte multe publicatii proprii: Revista de psihologie sociala - Buletinul Laboratorului ,,Psihologia Campului Social", Universitatea ,,Al.I. Cuza" Iasi ; Revista de psihologie organizationala in colaborare cu Centrul de Psihologie Aplicata, Universitatea Bucuresti; Sociologie romaneasca in colaborare cu Asociatia Romana de Sociologie, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala si Institutul Social Roman etc.;
- are filiale in Romania cu sediul central in Iasi: Bucuresti, Timisoara si Chisinau;
- peste 60 de serii si colectii;
- editura Polirom vinde on-line produsele sale prin intermediul serviciilor de plata on-line. In acest fel asigura clientilor un serviciu sigur si eficient de comanda si plata on-line (card de credit/debit, transfer bancar/ordin de plata);
- saptamanal, pentru comenzile on-line, este disponibila o "Oferta Speciala", structurata pe domenii. Titlurile incluse in aceasta oferta beneficiaza de o reducere fata de pretul de catalog;
- editura Polirom si ePayment garanteaza securitatea sistemelor sale informatice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Editura Polirom.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!