Edeka Center

Extras din referat Cum descarc?

1. Scurta prezentare a magazinului
Prezentarea grupului din care face parte:
Grupul Edeka este un grup de intreprinderi cooperatiste in comertul cu amanuntul din Germania. Grupul Edeka include Edeka Zentrale AG & Co. KG si cele 7 companii regionale si directorii acestora (sucursalele), retailerii independenti si Netto Marken-Discount.
Edeka Zentrale AG & Co. KG -  din Hamburg, sediul Edeka joaca un rol major in Grupul Edeka, in calitate de partener al magazinelor regionale. In plus, rolul lor este consolidat de filiale si participatii. Acestea sunt societatile comerciale de filiala (AVA AG, Netto Marken-Discount Germania, Edeka Grossverbraucher-Service), centrele de achizitii (Edeka Frucht-und Blumenkontor), societatile de productie (Rheinberg Kellerei) si societatile centrale de servicii (Edeka-Verlag, Edekabank AG).
In plus, Edeka Zentrale si Edeka Fruchtkontor opereaza propria organizatie de achizitii, in special pentru importurile de fructe si legume, o crama de vinuri simple si vinuri spumante, precum si diverse companii de servicii precum Edekabank AG.
Profilul Grupului Edeka, cu orientarea sa pentru IMM-uri si cooperare, se bazeaza pe interactiunea cu succes a 3 niveluri distincte:
-  La nivel national, peste 4.100 de comercianti cu amanuntul fac parte din ,,familia" Edeka. La nivelul comertului cu amanuntul, ele furnizeaza produse de prima clasa, rafinate.
-  7 intreprinderi angro-regionale furnizeaza zilnic comerciantii cu amanuntul si ofera sprijin in ceea ce priveste distributia si extinderea.
-  Sediul Central Edeka, aflat in Hamburg, coordoneaza si gestioneaza intreaga strategie Edeka. Sediul Edeka, realizeaza obiective generale in cadrul grupului, cum ar fi, de exemplu, crearea de structuri IT sau dezvoltarea unor concepte moderne de resurse umane si de calificare pentru sectorul comertului cu amanuntul. Prin intermediul subsidiarei sale Netto Marken-Discount, sediul Edeka stabileste standarde in afacerea cu discount si completeaza serviciile oferite de Edeka Gruppe.
Istoric:
Timpul de incepere:
Prima cooperativa Edeka a fost infiintata in 1898, cand 21 de comercianti din Reich-ul german, in districtul Hallesches Tor din Berlin, au cumparat cooperativele de angros din districtul Halle Toren spre Berlin - pe scurt E. d. K. - combinate.
Douazeci si trei de astfel de cooperative s-au unit la 21 octombrie 1907 la Hotel de Pologne din Leipzig pentru a forma Asociatia Cooperativelor Comerciale Germane, iar la 25 noiembrie 1907 a fost fondata Cooperatia Centrala de Cumparari a Asociatiei Comerciale Germane Comerciale, care mai tarziu a devenit Edeka Zentrale AG & Co.
In 1911, abrevierea E. d. K. a format compania valabila pana in ziua de azi si marca comerciala Edeka. De-a lungul anilor, Edeka si-a dezvoltat propriile produse si a infiintat propriile fabrici de productie. 
In 1914, Edekabank AG a fost infiintata la Berlin. 72 de cooperative apartinand asociatiei au generat o cifra de afaceri de 10 milioane de marci in acel an.
Dupa anul 2000:
Anul 2001 a adus o reforma structurala reinnoita. Sediul central a fost consolidat si a primit forma juridica actuala Edeka Central AG & Co. KG. Numarul companiilor regionale a fost redus de la douasprezece la sapte. Miza in AVA AG a fost majorata. Ca raspuns la importanta crescanda a discounterilor, marca proprie Edeka Gut & Auspicious a fost reeditata. Din 2003 pana in 2012 a avut loc o colaborare cu Globus SB-Warenhaus Holding. 
Din 2004 pana la 31 decembrie 2011, Edeka a colaborat cu Handelshof C&C Wholesale.
In 2005, a avut loc integrarea finala a AVA AG in grupul Edeka si preluarea Spar-ului German cu aproximativ 2.100 de comercianti cu amanuntul din diferite divizii de vanzari Spar si unele hipermarketuri. Fosta filiala de economii Netto Marken-Discount si o participatie de 25% in filiala germana a lantului de distributie NETTO au fost de asemenea achizitionate. Cooperarea comerciala a Spar cu Netto a fost continuata de Edeka.
Incepand cu anul 2005, Edeka a facut parte din alianta de cumparare a grupului francez Les Mousquetaires-ITM-Entreprises-SA (vanzatorul lanturilor germane Spar si Netto, principalul Intermarche) si grupul spaniol Grupo Eroski (Centros Comerciales Ceco SA) conectate.
In noiembrie 2007, a fost anuntata achizitionarea pachetului majoritar (70%) in Food Discounter Plus al Grupului Tengelmann.


Fisiere in arhiva (1):

  • Edeka Center.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!