Dimensiuni Culturale

Extras din referat Cum descarc?

Studiu despre valorile si comportamentul romanesc din perspectiva dimensiunilor culturale (metoda Geert Hofstede)
Publicat in 18 aprilie 2005 
La inceputul anilor `70, Geert Hofstede a realizat un studiu sistematic de amploare prin care incerca sa explice atitudinea fata de munca a angajatilor companiei multinationale IBM pe baza caracteristicilor culturale specifice nationalitatii angajatilor. 
Hofstede a identificat patru dimensiuni de baza ale diferentelor dintre culturile nationale. Culturile nationale pot fi pozitionate de la un grad ridicat pina la un grad scazut pe fiecare din cele patru scale, obtinandu-se astfel un profil cultural distinct. Ulterior a fost identificata si adaugata modelului construit o a cincea dimensiune. Aceste dimensiuni culturale au fost denumite:
- Indexul distantei fata de putere (PDI) - reflecta gradul in care oamenii din cultura respectiva percep inegalitatea sociala 
- Individualism (IDV) - se refera la masura in care o cultura incurajeaza independenta si libertatea individului fata de grupul caruia ii apartine


Fisiere in arhiva (1):

  • Dimensiuni Culturale.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!