Depozite - Studii de Caz

Extras din referat Cum descarc?

1.Evolutia spatiilor de depozitare in Europa in 2007
Spatiile de depozitare au atras in 2007 cu 12% mai putine investitii directe in Europa
Investitiile directe in spatii de depozitare in Europa au totalizat anul trecut 15 mld. euro, cu 12% mai putin ca in 2006, arata un raport Jones Lang LaSalle (JLL).
"Largirea Uniunii Europene, globalizarea lanturilor de retail, precum si schimburile cu Asia cresc cererea de spatii de depozitare de pe piata europeana. Un numar de noi piete apar la orizont, iar investitorii vizeaza printre acestea in special Romania, Ucraina, Grecia si Turcia", a declarat Rainer Koepke, directorul regional al JLL pe segmentul industrial.
Raportul companiei de consultanta imobiliara arata ca volumul investitiilor a scazut in Marea Britanie, cea mai mare piata de spatii de depozitare, cu 35% de la an la an, pana la 4,3 miliarde de euro in 2007.
Germania a pastrat aproximativ aceeasi linie cu cea din anul precedent, inregistrand tranzactii de 2,3 miliarde de euro in 2007, in crestere cu 5%. Investitiile s-au dublat anul trecut in Franta pana la 1,86 miliarde de euro, iar Olanda a inregistrat un record de 1 miliard de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 30% de la an la an.
Potrivit analistilor JLL, in 2007, in Europa Centrala, volumul total de investitii a fost in crestere cu 50% fata de 2006, in timp ce in zona nordica, Suedia si-a mentinut volumul investitiilor la circa 1,78 miliarde euro.
Scaderi pe acest segment au fost inregistrate in sudul Europei (-37%), pana la un procent de 70% pe piata din Spania. Cea mai semnificativa scadere a fost insa inregistrata in Rusia, unde investitiile in sectorul spatiilor industriale au fost mai mici cu 90% fata de nivelul din 2006.
In 2007, stocul de spatii de depozitare a atins un nivel record de 14,5 milioane metri patrati in Europa, in comparatie cu 12,2 milioane metri patrati in 2006.
Datorita investitiilor din ultimii ani, finalizate anul trecut, Rusia a inregistrat cea mai mare crestere in stocul de spatii de depozitare in 2007, cu 1,7 milioane de metri patrati, urmata de Germania cu 1,5 milioane de metri patrati, Marea Britanie cu 1,2 milioane si Polonia cu 1 milion de metri patrati.
Cu un potential de 1,5 milioane de metri patrati, Germania poate inregistra cel mai mare nivel de spatii de depozitare noi construite in Europa in 2008.
Jones Lang LaSalle furnizeaza servicii de consultanta pentru achizitii si vanzari de proprietati, investitii si management imobiliar, fiind prezenta cu peste 150 de reprezentante in peste 450 de orase din 50 de state. Compania a inregistrat in 2006 venituri de peste doua miliarde de dolari si detine un portofoliu de peste un miliard de metri patrati in intreaga lume.
2.
Stocul de spatii logistice predate in Romania creste anul acesta cu 45%
In aceast an vor fi predati 200.000 de metri patrati de spatii de depozitare pe piata romaneasca in cadrul proiectelor aflate in dezvoltare, la sfarsitul anului stocul de spatii logistice urmand sa ajunga la 610.000 metri patrati, potrivit unui studiu efectuat de DTZ.
Stocul de spatii logistice din Romania va creste anul acesta cu 45%, potrivit consultantilor agentiei imobiliare DTZ Echinox.
Totusi, stocul de spatii industriale anuntate anul acesta in Romania este cel mic din Europa Centrala si de Est, In Ungaria urmand sa fie predati 215.000 metri patrati, in Republica Ceha 814.000 metri patrati, iar in Ucraina 213.300 metri patrati.
In Rusia vor fi predati 1,120 mil. metri patrati spatii de depozitare, anul acesta. Rusia este cea mai activa piata pe acest segment, inregistrand la sfarsitul lui 2006 un stoc de spatii de depozitare de 2,480 mil. metri patrati si cel mai mare pret de inchiriere din regiune, 8,3 euro pe metru patrat lunar, fiind urmata de Ucraina cu 8,2 euro.
In Romania a fost inregistrat, la sfarsitul anului, cel mai inalt grad de ocupare din regiune, de 98%, dupa Ucraina, care are un grad de ocupare de 100%, stocul de spatii logistice al tarii la sfarsitul lui 2007, fiind estimat la 377.300 metri patrati.
Cel mai scazut grad de ocupare din regiune se regaseste in Ungaria cu 89%.
Chiria pe metru patrat in Romania se situa la sfarsitul lui 2006 la 5,5 euro/mp
11. 
3,5 mil. euro pentru un nou depozit Unilever Romania
2 August 2006
Grupul Aquila, furnizor de servicii logistice, va finaliza in septembrie investitia de 3,5 milioane euro in cel de-al doilea depozit din Romania, situat in Tureni, judetul Cluj, a declarat pentru NewsIn directorul de relatii externe si comunicare Unilever, Alexandra Olaru
Deschiderea noului depozit face parte din programul companiei Unilever de a moderniza serviciile logistice prin incheierea unui contract cu o companie specializata in furnizarea de servicii logistice. Acest program a inceput in decembrie 2005, cu deschiderea unui centru de distributie la Ploiesti, in cadrul bazei operationale Aquila.


Fisiere in arhiva (1):

  • Depozite - Studii de Caz.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!