Cybermarketing - Etapele Proiectarii unui Site

Extras din referat Cum descarc?

Baza oricarei afaceri pe internet este web-Site-ul. De realizarea acestuia depinde succesul afacerii si feedback-ul de la toate actiunile intreprinse de companie in retea. Din punct de vedere al marketingului, WEB-SITE-ul este adunarea blocurilor si instrumentelor informationale pentru conlucrarea cu unul sau mai multe segmente din intreg auditoriul. Ce informatie va fi prezentata pe site?, ce instrumente vor fi activate?, cum vor conlucra acestea intre ele- - toate acestea depind de modelul de afacere ales, obiectivele pe termen scurt sau lung, precum si de tipul segmentelor auditoriului
Crearea unui site web este o sarcina a carei dificultate variaza in functie de complexitatea site-ului vizat. Putem alege sa ne cream singuri propriul site web sau sa apelam la serviciile unui profesionist (web designer). Prima varianta prezinta avantajul ca este foarte ieftina - tinand totusi cont de achizitionarea in prealabil, intr-o forma sau alta, a cunostintelor necesare unei proiectari eficiente si de calitate, luand in considerare totodata munca de rutina depusa pe cont propriu. Aceasta varianta permite actualizarea la timp a continutului si modificarea design-ului dupa dorinta. Cea de-a doua varianta ne scuteste de efortul, uneori destul de mare, de creare si intretinere a unui site web dar diminueaza controlul asupra elementelor de rafinament, actualizarii la orice ora din zi si din noapte, introducerii tacite de catre proiectant (neinteresat de afacere) a unor elemente de posibil sabotaj. 
Atunci cand se doreste prezentarea in mod profesional a unor servicii sau produse, bineinteles ca solutia trebuie sa fie una tot profesionala. Se porneste de la ideea ca imaginea vinde produsul, iar un site web realizat "dupa ureche", cu siguranta va da de gandit acelora cu care va intra in contact. De ce sa riscam sa pierdem puncte importante de incredere datorita neprofesionalismului cu care a fost realizat site-ul de prezentare?
Pasii de urmat in realizarea website-urilor
1. Intelege 
- obiectivele propriei afaceri pe termen scurt, mediu si lung 
- rolul site-ului web ca parte a strategiei globale de afaceri 
- contextul concurential online si offline in care se plaseaza afacerea 
Obiectivul pe care-l urmarim atunci cand proiectam un site web poate fi urmatorul :
- pentru a invata HTML 
- pentru a crea un site web personal 
- pentru a putea intra in legatura cu alte persoane avand aceleasi preocupari si interese 
- pentru a incepe o afacere online si a castiga bani 
- pentru a extinde o afacere clasica, desfasurata offline 
- pentru a face publicitate prin intermediul Internet-ului 
Cind facem planul pentru un site, ne amintim ca fiecare pagina web trebuie sa aiba un obiectiv precis. Acesta trebuie sa fie in concordanta cu scopul final si tema generala care a fost aleasa.
2. Identifica 
- piata si audienta; 
- competitia in cadrul segmentului de piata vizat; 
- modul in care competitorii abordeaza drumul spre succes, atat online cat si offline; 
- tendintele de evolutie a pietei si audientei; 
- tehnologiile de utilizat in munca de implementare; 
- punctele tari si punctele slabe ale viitoarei oferte; 
- timpul, efortul si bugetul alocat etapelor de proiectare, promovare si intretinere a site-ului; 
Dupa ce am stabilit care este obiectivul site-ului trebuie sa vedem care vor fi utilizatorii acestuia. Audienta reprezinta publicul tinta pentru care am realizat site-ul. Este un element critic deoarece designul site-ului si continutul acestuia sunt in stransa legatura cu audienta. De aceea, se cauta realizarea profilului standard al utilizatorului si sa strangerea a cat mai multor informatii legate de obiceiurile, interesele, actiunile, necesitatile si in general modul de viata, ale tuturor persoanelor care alcatuiesc publicul tinta. 
Atunci cind proiectam un site web, incercam sa raspundem la urmatoarele intrebari:
- situl pe care-l realizam este pentru copii sau pentru adulti - 
- vizitatorii il vor accesa de la scoala, de la serviciu sau de acasa - 
- cit de rapida este conexiunea lor la Internet - 
- ce hardware sau software folosesc - 
Cele mai bine planificate si realizate situri web pot avea un aspect total diferit, in functie de software-ul si echipamentele hardware pe care le folosesc vizitatorii. Acest lucru se explica prin faptul ca surferii pe web folosesc o gama larga de calculatoare si monitoare, precum si modemuri cu viteze de conectare diferite.(Anexa1)
In plus, browserele folosite au caracteristici diferite iar unele lucreaza numai in mod text. Pentru a complica lucrurile, multe persoane au dezactivate optiunile de incarcare ale imaginilor sau optiunile referitoare la Javascript si Java.
Daca dorim neaparat sa folosim un plug-in este


Fisiere in arhiva (1):

  • Cybermarketing - Etapele Proiectarii unui Site.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!