Cum Poti Vinde

Extras din referat Cum descarc?

In opinia lui Zig Ziglar "TOATA LUMEA LUCREAZA IN VANZARI; TOTI LUCRAM IN DOMENIUL VANZARILOR; trebuie sa intelegem ca toti, indiferent de profesie suntem agenti de vanzari." Deoarece in final ne vindem forta de munca si suntem direct interesati sa o vindem cat mai convenabil atat pentru noi cat si pentru cumparator.
In limba norvegiana verbul "a vinde" este derivat din selje, care inseamna "a sluji". Pentru a va slujii clientii, trebuie in primul rand sa le intelegeti foarte clar nevoile. Oamenii cumpara pentru ca AU NEVOIE de ceva sau DORESC acel lucru. Daca ii putem oferii cuiva motivele pentru a cumpara si scuzele necesare pentru a face acest gest, atunci sunt toate sansele ca vanzarea sa aiba loc. Agentul de vanzari de succes este CONDUS DE DORINTELE CLIENTULUI SI ORIENTAT SPRE NEVOILE ACESTUIA! Nu faceti greseala de a considera lipsite de importanta dorintele clientilor deoarece acestia (clientii ) sunt impulsionati atat de ceea ce doresc cat si de nevoile pe care le au.
Consumatorul este suveran; in virtutea acestui principiu, consumatorul nu este un "pion neganditor" care sa fie manipulat pentru a cumpara orice ii ofera comerciantul convingator. De regula, comportamentul consumatorului este hotarat si este orientat spre un scop. Produsele sau serviciile sunt acceptate sau respinse pe baza extinderii la care ele sunt percepute ca fiind relevante pentru nevoile si stilul de viata propriu. Altfel spus, este posibil ca individul sa ignore si sa zadarniceasca toate eforturile de promovare facute de marketig.
Oamenii cumpara intodeauna ceea ce vor, chiar mai mult decat ceea ce le trebuie. Oamenii cumpara ceea ce doresc atunci cand doresc acel lucru mai mult decat banii pe care trebuie sa-i dea pe produs. De cate ori nu am vazut familii extrem de sarace, in care toti membrii fumau, beau sucuri si se uitau la televizor. In literatura de specialitate aceasta atitudine a consumatorului este numita - CONSUM OSTENTATIV - care este o forma exceptionala a consumului in competitie, in care consumatorul isi afiseaza vizibil un statut social mai sus decat il are in realitate. In acest caz agentul de vanzari trebuie sa tina cont de etica si de moralitatea vanzarii deoarece cand vindeti ceva, si o faceti asa cum trebuie, nu aveti cum sa stiti ce rezultate directe si indirecte va avea acea vanzare. Profesionisti interesati de cariera lor se straduiesc intotdeauna sa actioneze cat mai corect in orice situatie. Construind-usi cariera pe o fundatie morala, care include cinstea, caracterul, integritatea, increderea, dragostea, loialitatea. In discutiile purtate intre agentii de vanzari angajati la diverse firme de distributie se spune adesea "UN AGENT DE VANZARI BUN ESTE ACELA CARE POATE VINDE FRIGIDERE ESCHIMOSILOR." Afirmatie ce conduce la o idee gresita - totul trebuie vadut cu orice pret. Vanzarea fiind un proces pe care il desfasurati pentru sau cu clientul, si nu un proces pe care il impuneti clientului.
In acest sens, poate cu exceptia medicului si a preotului, nimeni nu e mai potrivit sa rezolve problemele asa cum sunteti voi " CONVINGATORII DE PROFESIE ". Deoarece trebuie sa-l puteti convinge pe un alt om sa devina mai eficient si sa aiba mai mult succes datorita produselor, bunurilor sau serviciilor pe care i le puteti oferii.
Profesionistul din vanzari are de infruntat probleme referitoare la calatorii, relatii de familie, sanatate, toate fiind din ce in ce mai acute. Agentii de vanzari de succes din secolul in care tocmai am intrat sunt foarte buni manageri. Ei trebuie sa se organizeze tinand cont de timp, zona, obiceiuri personale si viata, in general. Cu cat isi organizeaza mai bine viata, cu atat vor conduce mai bine o afacere. 
Profesionistul de azi intelege clar ca poti termina scoala, dar educatia nu o termini niciodata. Poate ca ai terminat scoala destul de usor, dar nu este la fel de usor sa-ti continui educatia. Educatia este o experienta care dureaza o viata. Accesul rapid la informatie, internetul fiind o astfel de cale, este o necesitate in vanzari, astefel in prezent datorita tehnologiei comenzile se pot face direct la producatori, economisind timp ceea ce duce la o crestere a profitului.
Niciodata in urma unei cercetari nu se va putea face o predictie perfecta a comportamentului consumatorului, dar o proiectare corecta si eforturile de cercetare bine orientate pot dezvalui, in mod semnificativ, greseli de marketing si pot orienta aceasta activitate pentru viitor.
Gasirea clientilor este cea mai importanta cheie catre succesul in vanzari. Asa cum o calatorie de o mie de kilometri incepe cu un singur pas, tot asa pana nu ai un client nu ai sanse sa faci o vanzare. Centrul de influenta este sursa principala de clienti. Agentii de vanzari trebuie sa identifice persoane cu influenta intr-o anumita comunitate, cartier, piata, organizatie si stabilesc o relatie cu acesta. Incurajand aceste persoane ca, mai departe, sa va prezinte prietenilor si cunostintelor, puteti castiga un numar foarte mare de clienti foarte buni.
Unul din primele lucruri pe care un agent de vanzari il vinde este imaginea proprie, astfel zambetul, tonul pe care il foloseste pentru a aborda un client si hainele pe care le poarta influenteaza decisiv hotararea clientului. Hainele trebuie sa fie potrivite pentru meseria ta. Indiferent de domeniu, hainele trebuie sa fie curate, asortate, de calitate, de bun gust. Hainele trebuie sa se potriveasca cu clientela, este evident ca un agent de vanzari care lucreaza in domeniul ingrasamintelor agricole si viziteaza fermele se va imbraca pentru acest mediu, astfel incat clientii lui sa se simta in largul lor. Cei care lucreaza in domeniul aparaturii de birou sau consilierii financiari vor purta cu totul alte haine.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cum Poti Vinde.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!