Covorase de cada

Extras din referat Cum descarc?

Departamentul de marketing al firmei S.C. Irelena. S.R.L., producatoare de bunuri din materiale plastice si cauciuc, se ocupa in prezent cu prospectarea pietei in vederea lansarii unui nou produs. Este vorba de covorasele de cada antiderapante "Irelena".
1. Mediul de marketing
Mediul extern al firmei este format din cele 2 componente: micromediul si macromediul. 
In prima componenta se regasesc clientii, concurentii, furnizorii si intermediarii intreprinderii. Nevoia de siguranta acoperita de covorasele de cada poate face din fiecare persoana un potential client. Pe langa faptul ca sunt antiderapante, acestea prezinta diferite modele si functii astfel satisfacand si cel mai pretentios consumator. Sunt utile in special familiilor cu copii, persoanelor in varsta sau celor cu deficiente in mobilitate sau in mentinerea echilibrului. 
Concurentii firmei care comercializeaza sau produc aceste articole, se adreseaza in principal copiilor, lasand astfel neacoperite unele segmente de piata pe care societatea noastra le va valorifica.
Furnizorii de la care societatea se aprovizioneaza sunt :
- 	S.C. Ersan Impex S.R.L., Galati : producator granule PVC ;
- 	S.C. Caroco Comimpex S.R.L., Bucuresti : producator cauciuc natural, cauciuc sintetic, pigmenti si aditivi;
- 	S.C. P&C Group S.R.L., Craiova.: distribuitor utilaje destinate productiei de obiecte din materiale plastice sau cauciuc ; 
Intermediarii comerciali sunt firme precum Dedeman, Praktiker, Kaufland si Carrefour care, practicand comertul en-gros, vor distribui covorasele de cada la nivel national. 
Elementele macromediului ce influeneteaza activitatea intreprinderii S.C. Irelena S.R.L. sunt mediul demografic, tehnologic, economic si juridic. Firma trebuie sa tina seama de faptul ca la nivel national rata natalitatii este in continua scadere, iar piata produselor pentru copii este in declin. Asadar, compania se adapteaza atacand toate segmentele de varsta existente. De asemenea, procentul populatiei din mediul urban inregistreaza o usoara crestere, lucru favorabil deoarece covorasele de cada vor fi mai bine primite si cumparate in acest mediu.
Existenta pe piata a acestui produs cu diferite functii ( senzor de temperatura, termometru, masaj) obliga intreprinderea sa tina pasul cu evolutia tehnologiei din acest domeniu, altfel riscand sa nu faca fata concurentei.
Desi la nivel national, PIB-ul a inregistrat o crestere in ultimii ani, actuala criza financiara si-a facut simtit efectul chiar incepand cu ultimul trimestru din 2008 cand economia a franat brusc. Acest fenomen nefavorabil va aduce schimbari in structura si modul de distribuire a veniturilor populatiei. Firma trebuie sa tina cont de acest aspect si sa se adapteze puterii de cumparare a cetatenilor oferindu-le o gama de produse accesibile ca pret.
Din punct de vedere juridic, S.C. Irelena S.RL. respecta legislatia in vigoare din Romania. Astfel, in concordanta cu Ordonanta Guvernamentala nr.21/1992 privind protectia consumatorilor, covorasele de cada, desi fabricate din material plastic, vor fi antibacteriene si antialergice si nici nu vor contine componentele chimice toxice precum ftalatii de forma: Dibutilftalat (DBP), Dimetilftalat (DMP) si Dietilftalat (DEP). Compania vine in concordanta si cu Legea nr. 137/1995 privind protectia mediului inconjurator, astfel produsele vor fi reciclabile si reutilizabile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Covorase de cada.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!