Cota De Piata Cota Relativa De Piata Caile De Extindere A Pietei

Extras din referat Cum descarc?

Pe piata produselor cosmetice din tara A s-au inregistrat in 1998 vanzari totale de produse cosmetice de 360 milioane de euro, cifra include si importurile care se ridica la 120 milioane de euro. O firma straina K a exportat pe piata tarii A un volum de produse cosmetice de 5 milioane de euro. In 1999 volumul total al tranzactiilor a crescut, cei trei indicatori au reprezentat: vanzarile totale 378 milioane de euro, volumul importurilor 150 milioane de euro si volumul vanzarilor firmei K 5, 5 milioane euro. Care a fost cota de piata a firmei K in cei doi ani? Cota relativa de piata: reprezinta raportul neprocentual dintre cota sa de piata si cea a celui mai puternic concurent.
Potrivit revistei Marketing News primele cinci locuri in ierarhia monodiala a firmelor de cercetare de marketing in 1999 erau: Sa se calculeze cota relativa de piata a acestor firme, daca volumul total al incasarilor din cercetari de marketing in 1999 a fost de 14643 milioane de dolari.
cresterea vanzarilot la nivelul consumatorilor existenti.
Produsul X a fost consumat in 2003 de 10 milioane de persoane, inregistrandu-se un consum mediu anual de 0, 5 kg/persoana. In 2003 se estimeaza o crestere a numarului de consumatori la 12 milioane si a consumului mediul la 0, 75 kg/ persoana. Sa se determine piata efectiva si cea potentiala, precum si contributia absoluta si relativa a celor trei cai de crestere sa modificarea marimii pietei.
Pe (piata efectiva) = 10 milioane persoane * 0, 5 kg/ persoana = 5 milioane de kg Pp (piata potentiala) = 12 milioane persoane * 0, 75 kg/persoana = 9 milioane de kg Ce (cresterea extensiva) = (12 - 10) milioane persoane * 0, 5 kg/ persoana = 1 milion de kg Ci (cresterea intensiva) = 10 milioane persoane * (0, 75-0, 5) kg/persoana = 2, 5 milioane de kg Cm (cresterea mixta) = (12 - 10) milioane persoane * (0, 75-0, 5) kg/persoana = 0, 5 milioane de kg ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Cota De Piata Cota Relativa De Piata Caile De Extindere A Pietei
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!