Control si Audit Intern in Institutiile Publice - Audit Intern la Primaria Nicolae Balcescu

Cuprins referat Cum descarc?

1.INTRODUCERE 3
2. AUDITUL INTERN LA PRIMARIA NICOLAE BALCESCU 4
3. CONCLUZII 31


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Intr-o economie globala si bazata pe cunostinte, in care informatia reprezinta al doilea factor important dupa resursele umane, auditul si controlul sistemelor informationale devine din ce in ce mai important, ca urmare a impactului competitive pe care il are tehnologia informatiei asupra mediului de afaceri. Mediul economic, tehnologia, se afla in continua schimbare. Ceea ce a fost valabil "ieri", poate fi depasit "maine". In consecinta, mentinerea echilibrului necesita permanente actiuni corective.
De aceea auditorii trebuie sa se axeze pe punctele lor tari traditionale, precum independenta si grija pentru interesul public, prin migrarea catre activitati cu o valoare adaugata inalta, urmarind sa-si dezvolte cunostintele printr-o perfectionare continua. Orice profesie, si cea de auditor, are drept caracteristica fundamentala acceptarea responsabilitatii acesteia fata de public. Interesul public reprezinta binele comunitatii de indivizi si institutii pe care o deserveste un auditor profesionist.
Auditorii au un rol important in societate. Investitorii, creditorii, angajatorii si alte segmente ale comunitatii de afaceri, precum si guvernul si publicul in sens larg se bazeaza pe auditori in ceea ce priveste mentinerea integritatii si eficientei situatiilor finaciare, securitatii sistemelor informationale, contabilizarea si raportarea financiara corecta. De aceea, atitudinea si comportamentul auditorilor in procesul de furnizare a unor astfel de servicii au impact deosebit asupra bunastarii economice a comunitatii si tarii din care fac parte. 
Se poate spune, "Auditorul intern nu este cineva care face lucrurile, ci este cineva care priveste cum sunt facute aceste lucruri". 
Motivul pentru care am ales aceasta tema, a fost curiozitatea, provocarea si dorinta de a invata ceva nou, si am plecat de la ideea domnului profesor conferentiar universitar doctor in economie Radu Florea. 
"Adevarata avere se masoara astazi in cantitatea si calitatea informatiei detinute la un moment dat. Intreaga evolutie a societatii omenesti este grevata pe amplificarea continua a capacitatii de informare. Mileniul in care am intrat este cel al civilizatiei multimedia si al informatiei structurate sistemic".
AUDITUL INTERN LA
PRIMARIA NICOLAE BALCESCU
Nicolae Balcescu este o comuna situata in apropierea municipiului Bacau, la circa 5 km. sud de Bacau. Conform Legii nr. 351/2001 satul resedinta al comunei Nicolae Balcescu este clasificat ca localitate rurala de rangul IV, iar celelalte sate componente sunt clasificate ca localitati rurale de rangul V. Aceeasi lege include comuna in lista cu comunele in care s-au produs scaderi accentuate de populatie in perioada 1966-2010 - intre 30 si 50% - si care necesita actiuni de sprijin si revitalizare.
Dupa cum se poate observa, o misiune de audit intern de regularitate prezinta 4 etape: pregatirea misiunii de audit, interventia la fata locului, raportul de audit intern si urmarirea recomandarilor.
1.1.Pregatirea misiunii de audit intern
Aceasta etapa cuprinde procedurile: 
- initierea auditului: P01 - Ordinul de serviciu; 
P02 - Declaratia de independenta;
P03 - Notificarea privind declansarea misiunii de audit intern; 
- colectarea si prelucrarea informatiilor P04;
- analiza riscurilor P05;
- elaborarea programului de audit intern P06;
- sedinta de deschidere.
PROCEDURA P - 01 ORDINUL DE SERVICIU
Scop: Repartizarea sarcinilor de serviciu auditorilor interni, astfel incat acestia sa poata incepe misiunea de evaluare. 
Premise: Ordinul de serviciu reprezinta mandatul de interventie dat de catre structura de audit intern, se aproba de catre Directorul general al societati, pe baza planului anual de evaluare a activitatii de audit intern.


Fisiere in arhiva (1):

  • Control si Audit Intern in Institutiile Publice - Audit Intern la Primaria Nicolae Balcescu.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!