Conjunctura Pietei Europene

Cuprins referat Cum descarc?

CAP.I Prezentare generala a firmei
CAP.II Prezentarea pietei auto romanesti
CAP.III Scurt Istoric al Uzinelor Dacia Pitesti
CAP.IV Furnizori
CAP.V Politica firmei
CAP.VI Conjunctura Pietei


Extras din referat Cum descarc?

CAP.I Prezentare generala a firmei
Societatea Comerciala ,AUTOSHOP SRL" a luat fiinta in anul 2006,avand ca scop principal vanzarea de automobile ,inregistrata la Oficiul Registrului Comertului(cod CAEN 5010-comert cu autovehicule),avand CUI RO 1623549,J35/2576/2006,cod IBAN RO70UNCR1000171345770RO, Unicredit Tiriac Bank,cu sediul social in Ghiroda,str.Dunarea, nr.148, com.Ghiroda,jud.Timis,reprezentata prin asociatul unic Ilie Alexandru-Ioan,domiciliat in str.Deliblata,nr.5-7,bl.C3,ap.12,Timisoara,avand CNP 1820805114546 si buletin CI TM 571416.
Societatea astfel infiintata are ca principal obiectiv vanzarea de automobile pe piata interna si internationala fiind dealer autorizat al marcii Dacia Renault,marca relansata pe vechea Uzina Dacia Pitesti.Principalele modele promovate sunt Dacia Logan si Sandero cat si cele mai populare modele Renault:Sedane,Megane,Symbol.
Dupa 1999, Renault a investit peste 600 de milioane de euro in modernizarea echipamentelor de productie ale uzinei Dacia de la Pitesti. Un vehicul produs la Pitesti respecta aceleasi standarde ca orice alt vehicul produs in orice uzina din cadrul grupului Renault.
Avand ca baza o reclama de succes a noilor modele de automobile Dacia Renault,societatea noastra a cunoscut un real success in vanzarea modelelor Logan si Sandero clasandu-se intre primii 5 dealeri de automobile Dacia din tara.
Sediul construit in Timisoara,aleea Ghirodei reprezinta al 3 lea sediu din tara ca marime la nivel de showroom si service,ce ofera servicii complete,preturi accesibile si dispune de un personal calificat in tot ce reprezinta marca Dacia Renault.
Din 2006, AUTOSHOP SRL a devenit dealer autorizat al Automobile Dacia S.A. In cei 2 ani de activitate, profesionalismul si seriozitatea firmei au garantat o crestere continua a vanzarilor. Mai mult, anual au fost stabilite noi recorduri de vanzari, in acelasi timp cu deschiderea unor noi parcuri auto si investitii importante in modernizarea activitatii de service. In prezent, AUTOSHOP detine pozitia de lider de necontestat pe plan local, firma avand o cota de piata de aproape 7% pe plan national si peste 30% din piata zonei de Vest a tarii.
Societatea AUTOSHOP S.R.L. pune la dispozitia clientilor.o echipa de profesionisti gata sa ofere cele mai multe detalii despre modelele Dacia, precum si service-ul echipat cu cele mai moderne aparate si instrumente de diagnosticare si remediere a problemelor aparute in perioadele de garantie si postgarantie. 
In magazinul de prezentare se gasesc o gama variata de accesorii la preturi fara concurenta. 
AUTOSHOP S.R.L ofera clientilor sai urmatoarele servicii: 
- consiliere gratuita vanzare, dosare rate, leasing;
- inmatriculari, radieri, acte de vanzare-cumparare auto;
- asigurari RCA si Casco;
- serviciul RENT A CAR.
- lucrari de reparatii pentru toate autoturismele marca DACIA aflate in perioada de garantie si postgarantie;
- montari optionale (alarma, antifiirt roti, carlig remorcare, capace roti, senzori parcare, elemente de tunning etc.);
- carosari autoutilitare (fibra de sticla, aluminiu);
- vanzari piese schimb de origine Dacia;
- constatari daune accidente cu decontare directa;
- revizii tehnice si IIP in service-uri conforme standardelor de calitate Dacia-Group Renault si RAR.
CAP.II Prezentarea pietei romanesti de automobile
Anul 2008 a bulversat orice prognoze, piata autovehiculelor noi crescand de doua ori mai repede decat preconizau analistii, cu 33,7%.
O crestere cu o treime a pietei auto este in orice conjunctura un rezultat de exceptie, dar nu trebuie uitat ca aceasta crestere survine dupa alti trei ani de crestere solida : 2005 cu 8,7%; 2006 cu 22,4%; 2007 cu 20,8%. Piata auto din 2008 a fost de 2,15 ori mai mare decat cea din anul 2003, care a fost, ce-i drept, cel mai slab an de dupa 1990.
Anul 2008 a intregistrat mai multe recorduri pentru piata autovehiculelor noi :
o Cea mai mare crestere anuala, de 33,7% (precedentul record 24,3% in 1998)
o Cele mai mari vanzari de autovehicule: 180927 (precedentul record 142476)
o Cele mai mari vanzari de autoturisme : 145120 (precedentul record 115580) 
o Cea mai mare crestere de vanzari la autoturismele de productie nationala: 44,6%
Rezultate foarte bune s-au inregistrat pe toate segmentele domeniului auto. Astfel,
productia nationala de autoturisme a crescut cu 30,8% iar cea de comerciale usoare cu
18,9%. Ambii producatori majori, Dacia si Daewoo, au realizat cresteri apreciabile fata de anul precedent, iar Daewoo a inregistrat chiar cel mai mare nivel al productiei din 1996 incoace, de cand produce in Romania : peste 26000 unitati, marea majoritate modelul Matiz. Si la Dacia cresterea cu o treime a productiei fata de 2007 e remarcabila, mai ales in conditiile in care a avut loc o schimbare majora a gamei de produse pe parcursul anului.
Exportul a inregistrat de asemenea un progres apreciabil, cu 84%, chiar daca totalul de aproape 20.000 de unitati este sub cifrele inregistrate in prima parte a anilor '90. Sa nu uitam insa ca perspectivele de export pentru anii urmatori sunt apreciabile, modelul Dacia Logan (care e destinat in mare masura exportului) fiind abia la inceputul carierei.
Piata auto a crescut echilibrat, astfel ca la autoturisme s-au inregistrat cresteri aproape egale atat la cele din import, cat si la cele din productia nationala. In acest mod, raportul dintre autoturismele nationale si cele din import s-a pastrat aproape neschimbat fata de anul trecut.
Piata auto este in continuare dominata de producatorii nationali, desigur pe segmentele de piata pe care activeaza acestia: autoturisme si comerciale usoare. La autoturisme, 60% din piata este acoperita de producatorii nationali (41,2% Dacia si 18,6% Daewoo).


Fisiere in arhiva (1):

  • Conjunctura Pietei Europene.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!