Comunicarea Verbala Manager Angajat Comunicarea Scrisa

Extras din referat Cum descarc?

Nu exista un stil de comunicare valabil pentru toti managerii sau pentru toate situatiile, dar iata cateva reguli care pot sa creasca sansa de succes in comunicare sa comunice angajatiilor schimbarile care se fac si sa tina cont si de parerile acestora sa evite monopolizarea discutiei * o ascultare activa din parte managerului concretizat in: disponibilitetea de a lua in considerare punctele de vedere ale interlocutorului si de a le accepta daca sunt bune crearea unor ocazii de feedback, cereand interlocutorului sa explice si sa argumenteze opiniile sale ascultarea masajului fara a anticipa ce va fi spus intelegerea comunicarii nonverbale si folosirea ei pozitiva pentru a ajuta procesul de ascultare * o informare corecta concretizata in: transparenta in comunicare folosirea numai de informatii corecte circulatie rapida a informatiilor in sens ascendent si descendent * o comunicare tranparenta care: sa informeze angajatii continuu asupra schimbarilor care i-ar putea afecta sa protejeze angajatii de zvoniri si barfe sa evit starile tensionate sa ofere argumente rationale Un manager competent si corect stie sa comunice cu fiecare angajat individual, stie sa-si tina promisiunile facute. COMINUCAREA SCRISA Comunicarea scrisa, alaturi de cea verbal, reprezinta o componeneta a comunicarii umane. Caracteristicile mesajului scris sunt: are anumite restrictii de utilizare sa fie conceput explicit implica in control exigent privind informatiile, faptele si argumentele folosite poate fi exprimat sub diferite forme este judecat dupa fondul si forma textului Un indicator care caracterizeaza cominicare scrisa este lizibilitetea. Pentru masurarea lui se recomanda metoda Flesch, care consta in calculul lungimii medii a propozitiei sa al numarului mediu de silabe pentru fiecare 100 de cuvinte.
Pentru textele normale care trebuie citite si intelese de 83% dintre oameni, media lungimii propozitiei trebuie sa fie de 15-17 civinte, cu 147 silabe la 100 de cuvinte.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicarea Verbala Manager Angajat Comunicarea Scrisa
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!