Comportamentul consumatorului de Nivea

Referat
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2166
Mărime: 135.40KB (arhivat)
Publicat de: Gherasim Nicolae
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: A. Manolica

Extras din referat

1.Scurt istoric

Primul produs Nivea a aparut in anul 1911 sub forma cremei Nivea. Pe parcursul anilor firma Beierdorf, inventatorul marcii Nivea, a creat o serie de alte produse Nivea: sapun, sampon, lapte de corp, balsam de buze, produse pentru barbati, urmand ca in anul 1991 Beierdorf sa lanseze prima linie de deodorante Nivea.

Anii ´90 au fost plini de succes pentru NIVEA, pentru faptul ca pe lângă garantarea în continuare a unei calităţi a produselor individuale, NIVEA şi-a extins gama de produse în noi domenii cosmetice cum sunt produsele de make-up (machiaj) şi styling (coafarea părului) şi a făcut inovaţii considerabile în produsele de îngrijire a pielii: crema de faţă anti-rid cu coenzima Q10, spre exemplu. NIVEA şi-a extins liniile de producţie pentru a oferi o gamă de produse cosmetice completă, atât pentru îngrijirea întregii familii cât şi pentru cea individuală.

Gama de produse oferită de nivea este diversă şi cuprinde produse pentru:

îngrijirea tenului, îngrijirea corpului, îngrijirea părului, îngrijirea mâinilor, îngrijirea zonei intime, îngrijire masculină (NIVEA for men), îngrijirea bebeluşilor, îngrijirea buzelor, protecţie solară, deodorante, produse pentru duş şi baie.

In prezent Nivea comercializeaza produse in peste 150 de tari. Cu toate schimbarile prin care a trecut, un singur lucru a ramas acelasi - Nivea semnifica o piele delicata. Testele dermatologice de la Beiersdorf au demonstrat ca produsele ofera consistenta si o ingrijire de durata. La centrul de cercetare Beiersdorf lucreaza peste 150 de cercetatori, farmacisti si chimisti. Produsele sunt testate incontinuu intr-un proces de inovatie, iar secretele pielii sunt tinute sub observatie de-a lungul anilor. In timp, compania si-a format un fond vast de cunostinte si experienta.

In Top 100 Global Brands realizat de revista BusinessWeek pe anul 2007, brandul Nivea este pozitionat pe locul 97, in urcare cu trei locuri fata de anul precedent si cu un venit anual de peste 3 milioane de dolari.

In Romania, compania este condusa de germanul Erik Hageleit, iar Presedintele Consiliului Director si CEO al Beiersdorf este tot un german, Thomas-B Quaas.

Pe langa brandul Nivea, compania mai comercializeaza gama de produse pentru ingrijirea buzelor Labello, cosmeticele marca La Prairie si Juvena, deodorantele 8x4, dar si dermato-cosmeticele Eucerin si produsele de ingrijire a pielii, Atrix si Florena.

Deodorantele Nivea contin minerale ce regleaza transpiratia si ofera 24 ore de protectie garantata antiperspiranta, lasand totodata pielea uscata,cu un parfum delicat de prospetime. Nu contin alcool, coloranti sau conservanti. Compatibilitatea la nivelul pielii este dovedita dermatologic.

În prezent compania NIVEA este una din principalele firme producătoare de cosmetice din lume, produsele sale fiind distribuite pe toate continentele.

Momentul perfect de lansare a liniei de deodorante NIVEA a fost în 1991. La acel moment, consumatorii îşi doreau mai mult decat un efect puternic şi o aromă proaspătă. Noua linie de deodorante a încorporat şi expertiza de îngrijire a pielii specifica NIVEA. Pentru a demonstra dublul efect – complet nou la momentul respectiv – a celor 2 componente de eficienţa şi îngrijire, a unui deodorant şi pentru a-l face mai atractiv, a fost inventat un simbol: o pana delicată integrata pe tot parcursul comunicării noului deodorant NIVEA.

2.Piata actuala

In ceea ce priveste piata actuala, deodorantele Nivea detin o cota de piata de 13,3%, cumulat segmentul pentru femei cu cel pentru barbati, in crestere cu 1,2% fata de 2008. Deodorantele au inregistrat anul trecut un profit de 5 milioane de euro, in crestere cu 14% fata de 2007, cand a raportat un profit de 4,3 milioane de euro. De asemenea, vanzarile au ajuns la 40 de milioane de euro, in crestere cu aproape 30% fata de anul anterior, potrivit raportului financiar al companiei.

Cel mai important factor de crestere a pietei deodorantelor Nivea este dezvoltarea distributiei moderne, in special a hipermarketurilor si supermarketurilor, care contribuie esential la cresterea penetrarii categoriilor de ingrijire personala, inclusiv a deodorantelor.

Cresterea va fi bineinteles sustinuta si de noutatile cu care vine compania in intampinarea consumatorilor. Extensiile de brand lansate incontinuu, produsele noi, sau cele imbunatatite vor contribui la pastrarea trendului ascendent al acestei piete.

Preview document

Comportamentul consumatorului de Nivea - Pagina 1
Comportamentul consumatorului de Nivea - Pagina 2
Comportamentul consumatorului de Nivea - Pagina 3
Comportamentul consumatorului de Nivea - Pagina 4
Comportamentul consumatorului de Nivea - Pagina 5
Comportamentul consumatorului de Nivea - Pagina 6
Comportamentul consumatorului de Nivea - Pagina 7
Comportamentul consumatorului de Nivea - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului de Nivea.doc

Te-ar putea interesa și

Fenomenul Publicitar și Comportamentul de Cumpărare și Consum al Populației

INTRODUCERE Această lucrare are ca principală menire necesitatea cunoaşterii fenomenului publicitar şi a influenţei lui asupra comportamentului de...

Clasa Managerială

Interesul asupra acestei teme de cercetare a fost provocat de analiza Indexului de încredere în profesii publicat de GfK1. Urmarind rapoartele...

Comportamentul consumatorului - gel de duș Nivea

Cap. 1 Prezentarea produsului gel de dus Gelul de dus este un produs atat cosmetic cat si de igiena. Majoritatea marcilor de gel de dus,...

Plan de marketing pentru gama de produse Dove

INTRODUCERE Acest plan a fost realizat in vederea influentarii comportamentului consumatorilor pentru maximizarea profitabilitatii gamei Dove,...

Comportamentul consumatorului - deodorant

Cap.1. Descrierea produsului - deodorant: 1.1. Date despre produs: Arheologii au găsit urme ale existenţei produselor cosmetice în Egipt datând...

Comportamentul consumatorului - cremă hidratantă Nivea

Crema hidratanta Este un produs care nu trebuie sa lipseasca din trusa cosmetica a nici unei femei. Indiferent de tipul de ten pe care il ai, nu...

Cercetare de Piață - Nivea

Povestea NIVEA începe cu descoperirea revoluţionară a Eucerit-ului, primul emulsificator apă în ulei. Acesta a făcut posibilă crearea pentru prima...

Fițuică management financiar

Caracteristicile particulare care diferenţiază serviciile de produse sunt: Intangibilitatea este principala caracteristică care diferenţiază...

Ai nevoie de altceva?