Companii Offshore

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In limbaj curent, paradisuri fiscale sunt acele teritorii care ofera o gama larga de avantaje fiscale companiilor offshore inregistrate pe acest teritoriu. (Termenul original englez tax haven inseamna refugiu fiscal). O companie offshore poate functiona sub conditii de impozitare favorabile, numai daca este inregistrata intr-un paradis fiscal.

In concordanta cu principiul afirmat mai sus, compania trebuie bineinteles sa functioneze in afara teritoriului de inregistrare. In paradisurile fiscale traditionale, functionarea companiilor este sustinuta de un mecanism legislativ extrem de bine organizat, aceasta insemnand ca, in tara respectiva, legea asigura conditii de impozitare favorabile companiilor offshore.

Trebuie subliniat faptul ca, prin neplata impozitului, compania nu incalca legea, din contra, conform legii este scutita, partial sau total de plata impozitelor. Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte legate de infiintarea societatilor. Exista un numar mare de obiective posibile, la fel cum relatiile de afaceri din economia de piata pot implica un numar infinit de combinatii. In consecinta, clientul este cel care ar trebui sa gaseasca raspunsul la intrebarea de mai sus, deoarece nimeni nu cunoaste afacerile sale mai bine decat el insusi. Noi nu putem decat sa descriem pe scurt scopurile pentru care companiile offshore sunt utilizate cel mai frecvent. Acestea sunt urmatoarele: Infiintarea de banci Din motive de reputatie Pentru a amplasa averea personala intr-un mediu sigur Protectia bunurilor Bineinteles, aceste companii ofera multe alte avantaje pe care nu le putem descrie in acest material de informare generala. Compania offshore inregistrata intr-un paradis fiscal este singura entitate economica cu o gama larga de utilizari care sunt stabilite in mod concret de catre proprietari si directori, a caror responsabilitate consta in evaluarea avantajelor si dezavantajelor companiei offshore?

Care sunt avantajele utilizarii unei companii offshore?

Avantajele legate de companiile offshore inregistrate in paradisuri fiscale pot fi impartite in doua categorii distincte: Avantaje/beneficii fiscale directe Beneficii suplimentare, independente de statutul fiscal favorabil ? Beneficii suplimentare Acest grup de avantaje este format din beneficii independente de impozitare, dar care nu trebuie ignorate de anumite tipuri de afaceri, in anumite situatii. O parte din aceste beneficii sunt mentionate in cele ce urmeaza, dar aceasta lista este departe de a fi completa: Beneficii legate de controlul schimbului valutar: in general, companiile offshore isi deruleaza tranzactiile financiare in orice moneda de schimb valutar si-si pot pastra rezervele financiare in orice moneda fara o permisiune speciala. Astfel, e posibila reducerea considerabila a pierderilor de pe urma cursului de schimb valutar cand exista restrictii privind moneda de schimb. Lipsa obligativitatii tinerii evidentelor contabile: ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Companii Offshore
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
7 903 cuvinte
Nr caractere:
43 987 caractere
Marime:
36.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
companii, dezvoltare
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!