Compania Tarnsavia

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3904
Mărime: 278.75KB (arhivat)
Publicat de: Patricia Cojocariu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf. Dr. Nicoleta Cristache
UNIVERSITATEA “DUNAREA DE JOS” GALAŢI FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE, SPECIALIZAREA: MARKETING ŞI COMUNICARE ÎN AFACERI.

Extras din referat

Situaţia Copaniei

TRANSAVIA este o societate pe acţiuni cu capital privat românesc înfiinţată în anul 1991, care are ca obiect de activitate principal creşterea păsărilor, pornind de la producerea materialului biologic, producerea de furaje combinate, laborator pentru controlul materiilor prime şi furajelor, creşterea puilor pentru carne, abatorizare şi prelucrarea cărnii de pasăre, laborator de analiză a cărnii şi sfârşind cu activităţi de transport şi distribuţie, comercializarea de material biologic, furaje, produse şi semipreparate din carne de pasăre.

În prezent societatea are o capacitate de creştere de 1.800.000 pui pe serie în 6,5 serii pe an, astfel realizându-se anual peste 30.000 tone carne viu. Compania TRANSAVIA realizează peste 85 tone de carne de pui pe zi, capacitatea totală de producţie a abatorului fiind de 50.000 tone pe an. Compania Transavia şi-a consolidat poziţia de top în industria cărnii de pui din România, ca urmare a punerii în funcţiune a unui nou complex de creştere a păsărilor, cu o capacitate anuală de aproximativ 8.000 tone carne de pasăre în viu. Complexul de creştere este cel mai mare complex din Transilvania, cu un număr de 13 hale de creştere dotate cu tehnologie de ultimă generaţie şi a fost inaugurat în luna mai 2006. La începutul anului 2007 a fost inaugurată şi facilitatea de creştere de la Miercurea Sibiului, cu o capacitate de 5.000 tone anual. Transavia înseamnă în prezent 14 locaţii dintre care 9 sunt ferme.

Societate pe acţiuni, cu capital privat integral românesc, iar acţionarul majoritar şi directorul general al companiei este dr. ing. Ioan Popa. Cu un număr de peste 650 de angajaţi în 15 locaţii din judeţul Alba şi judeţele limitrofe, Transavia a evoluat spectaculos încă de la înfiinţare, capacităţile de producţie crescând considerabil de la an la an, astfel încât compania a intrat cu succes în rândul elitei europene a producătorilor alimentari cu performanţe deosebite în producţie şi vânzări, 75% din vânzările realizate în 2006 au fost realizate în marile lanţuri internaţionale de retail, unde Transavia este prezentă cu toată sortimentaţia de produse din carne de pui refrigerată şi congelată.

Sectorul de reproducţie

În ceea ce priveşte sectoarele Transavia, cu o producţie anuală de peste 14 milioane de ouă anual, ferma de reproducţie numără numai efective de reproducţie atent selecţionate, a căror sănătate este atent monitorizată de un laborator sanitar-veterinar. Staţia de incubaţie, cu o capacitate de 12 milioane de pui de o zi pe an, foloseşte integral numai ouă produse în sectorul de reproducţie Transavia. Aici se obţin, complet automatizat, puii de o zi care sunt transferaţi către fermele de creştere în condiţii maxime de biosecuritate.

Fabrica de nutreţuri combinate produce cca 250 de tone de furaje pe zi pentru fermele Transavia. Procesul tehnologic automatizat asigură obţinerea furajelor de cea mai înaltă calitate, fără nici un contact cu mediul exterior. Fabrica este dotată cu o instalaţie de sterilizare a furajelor, unică în ţară, iar reţetele de furajare sunt analizate în laboratorul propriu pentru controlul calităţii materiilor prime şi a produsului finit.

Sectorul de creştere

Creşterea puilor de carne se realizează într-una din cele şapte ferme Transavia. Halele din fermele de creştere sunt complet izolate de mediul extern, iar puii Transavia, crescuţi în conformitate cu normele europene de bunăstare animală, beneficiază de condiţii de creştere asigurate exclusiv prin procese automatizate, furajare şi adăpare controlate automat prin senzori. Compania Transavia şi-a consolidat poziţia de top în industria cărnii de pui din România, ca urmare a punerii în funcţiune unui nou complex de creştere a păsărilor, cu o capacitate anuală de aproximativ 8.000 tone carne de pasăre în viu.

Sectorul de industrializare

Cuprinde un abator construit în 2004, cu o capacitate de 50.000 de tone de carne anual, unic în Europa de Est, complet automatizat, dotat cu echipamente de abatorizare de ultimă generaţie pe plan mondial. Pentru siguranţa certificată a efectivului de păsări, Transavia deţine un laborator propriu de analiză a cărnii care atestă sănătatea impecabilă a puilor Transavia. Producţia de carne de pasăre se realizează în conformitate cu standardele internaţionale în domeniu, având certificarea Sistemului de Management al Calităţii şi a Sistemului de Management al Siguranţei Produsului Alimentar. Produsele TRANSAVIA sunt analizate şi certificate de Centrul Naţional.

Transavia dispune de un parc auto şi de o logistică foarte bine dezvoltate: peste 100 de autovehicole dotate cu instalaţii frigorifice şi înregistratoare de temperatură dotate cu senzori pentru a asigura livrarea produselor în cele mai bune condiţii.

Obiective

Preview document

Compania Tarnsavia - Pagina 1
Compania Tarnsavia - Pagina 2
Compania Tarnsavia - Pagina 3
Compania Tarnsavia - Pagina 4
Compania Tarnsavia - Pagina 5
Compania Tarnsavia - Pagina 6
Compania Tarnsavia - Pagina 7
Compania Tarnsavia - Pagina 8
Compania Tarnsavia - Pagina 9
Compania Tarnsavia - Pagina 10
Compania Tarnsavia - Pagina 11
Compania Tarnsavia - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Compania Tarnsavia.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de Caz asupra Brandului Bitdefender

BitDefender®… The future of security now BitDefender® a luat fiinţă în Bucureşti, România, în anul 2001. A urmat o ascensiune rapidă, BitDefender...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?