Compania Antibiotice

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2401
Mărime: 157.62KB (arhivat)
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Compania Antibiotice este cel mai important producator roman de medicamente generice. Misiunea Antibiotice este de a transforma tratamentele valoroase intr-un mijloc mai accesibil de imbunatatire a calitatii vietii oamenilor.

Portofoliul de peste 120 de medicamente acopera o gama larga de arii terapeutice, strategia de dezvoltare a produselor fiind concentrata astazi pe medicamentele din clasele cardiovascular, antiinfectioase, sistem nervos central si tract digestiv.

Pe piata interna, Antibiotice se diferentiaza ca principal producator de medicamente antiinfectioase si singurul producator de substante active obtinute prin biosinteza (Nistatina).

Calitatea produselor Antibiotice este atestata de principalele forme de certificare: Good Manufacturing Practice pentru toate cele 8 fluxuri de fabricatie, Certificatul de Conformitate cu Farmacopeea Europeana (COS) si autorizatia Food and Drug Administration (FDA) pentru productia de Nistatina

1955-1959 - In luna decembrie 1955 lua fiinta prima companie farmaceutica din Romania si din sud-estul Europei care producea penicilina descoperita de Alexander Fleming.

1960-1977 - Sunt dezvoltate fluxurile tehnologice de fabricare a substantelor active.

1977-1989 - In anii '80 Antibiotice exporta deja 50% din productia realizata.

1990 - Ca urmare a modificarilor survenite la nivel macroeconomic, conducerea companiei reorienteaza productia de medicamente. In portofoliul firmei, produsele finite castiga astfel locul principal.

1993-1997 - In aceasta perioada se fac investitii majore de peste opt milioane de euro in scopul retehnologizarii si achizitiei de echipamente moderne si competitive.

1997-2000 - Preocupata de calitatea produselor sale, compania implementeaza incepand cu 1997, un sistem performant de asigurare a calitatii ce implica controlul strict al proceselor de fabricatie.

2000-2004 - Investitiile continue in cercetare, in instruirea oamenilor, in calitate, precum si in modernizarea fluxurilor de fabricatie.

2005 – Antibiotice lanseaza o noua identitate de brand corporatist, odata cu aniversarea a 50 de ani de activitate.

2006 - Sistemul de Management al Calitatii la Antibiotice este certificat ISO 9001:2000 pentru domeniul fabricatiei de produse farmaceutice de catre LLOYD’S REGISTER QUALITY ASSURANCE.

Februarie 2007 Compania Antibiotice a obtinut recunoasterea implementarii Sistemul de Management Integrat (calitate, mediu, sanatate si securitate in munca) fapt care arata inca o data determinarea companiei de a se dezvolta durabil, avand in plan central orientarea catre satisfactia clientilor.

Piata interna

Antibiotice produce astazi mai mult decat antibiotice

Cu peste 50 de ani de traditie in industria farmaceutica, Antibiotice este principalul producator de medicamente antiinfectioase (singurul producator de cefalosporine injectabile). Compania este lider in productia fizica de pulberi sterile pentru solutii si suspensii injectabile si cel mai important producator de unguente, creme, geluri si supozitoare.

In ultimii ani, urmand trendul de dezvoltare al pietei farmaceutice romanesti, compania si-a dezvoltat segmentul de produse cardiovasculare, preparate dermatologice si sistem nervos central, completandu-si portofoliul complex ce contine peste 120 de medicamente din 11 clase terapeutice .

In prezent – noiembrie 2008 - conform ultimului raport Cegedim, Antibiotice ocupa locul al noualea in randul producatorilor autohtoni de medicamente, cu o cota de piata de 2,8 % din punct de vedere valoric.

Piata externa

O companie de anvergura internationala

Antibiotice este unul dintre cei mai importanti exportatori romani de medicamente, produsele sale fiind distribuite in peste 40 de tari ale lumii. In 2008, compania numara peste 45 de parteneriate externe, fiind in continuare preocupata de extinderea pe noi piete de desfacere din Europa, Statele Unite ale Americii, Africa, Asia si Statele CSI.

Existenta autorizarilor si certificarilor de calitate recunoscute pe plan international au permis inregistrarea a peste 40 de produse marca Antibiotice pe aproape toate continentele lumii.

Detinerea Certificatului de Conformitate cu Farmacopeea Europeana pentru substanta activa Nistatina precum si autorizarea Food and Drug Administration (FDA) pentru acelasi produs au facut ca Antibiotice sa-si pastreze pozitia a doua ocupata la nivel mondial pentru productie de Nistatina.

Preview document

Compania Antibiotice - Pagina 1
Compania Antibiotice - Pagina 2
Compania Antibiotice - Pagina 3
Compania Antibiotice - Pagina 4
Compania Antibiotice - Pagina 5
Compania Antibiotice - Pagina 6
Compania Antibiotice - Pagina 7
Compania Antibiotice - Pagina 8
Compania Antibiotice - Pagina 9
Compania Antibiotice - Pagina 10
Compania Antibiotice - Pagina 11
Compania Antibiotice - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Compania Antibiotice.doc

Te-ar putea interesa și

Bursa de Valori București

INTRODUCERE Motivarea alegerii temei Motivul pentru care am ales să cercetez tema intitulată „Studiu privind decizia de dividend la societăți...

Analiza performanței și a strategiei de afaceri a SC Antibiotice SA

I. PREZENTAREA SECTORULUI FARMACEUTIC Industria de medicamente şi produse farmaceutice din România a fost creată ca sector de sine stătător în...

Diagnosticul rentabilității și riscului

Introducere În această lucrare am urmărit realizarea unei analize economico-financiare a companiei Antibiotice Iaşi în vederea identificării...

Analiza unui proiect de investiții la compania Antibiotice Iași SA

1.Prezentare generala SC.Antibiotice Iasi.SA Societatea : SC.Antibiotice Iasi.SA Logo: Sediul: Str. Valea Lupului nr.1, Iasi 707410, Romania...

Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice

A. Întreprinderea – caracterizare strategică A1. Scurt istoric şi descrierea succintă a întreprinderii şi a sectorului de care aparţine Pe 11...

Analiză Financiară Aplicată pentru Cazul Companiei Antibiotice Iași

I. Descrierea companiei I.1. Informaţii generale 1.1 Denumire firmă: S.C. ANTIBIOTICE S.A. 1.2 Numărul şi data înregistrării la Registrul...

Analiza Informational-Decizionala pentru Departamentul de Resurse Umane din Cadrul Companiei SC Antibiotice SA

A. Cunoasterea mecanismului economic Studiul de caz prezinta o analiza informational-decizionala a sistemului reprezentat prin departamentul de...

Studiu de caz privind structura activului firmei Antibiotice SA

I. Prezentarea generală a intreprinderii a) Cadrul general de organizare si desfășurare a activității Compania ,, Antibiotice A+ ” a fost...

Ai nevoie de altceva?