Circuitul de Distributie

Extras din referat Cum descarc?

Circuitul de distributie reprezinta ansamblul drumurilor parcurse de catre un produs pentru a ajunge la consumatorul final. Caracteristicile circuitului de distributie sunt:
- numarul canalelor circuitului. Un canal de distributie este alcatuit din intermediarii ce au aceeasi natura si specializare si participa la fluxul unei marfi de la producator la consumator;
- marimea circuitului de distributie, care este data de numarul intermediarilor ce intervin in circuitul de distributie; in functie de numarul acestora, circuitul de distributie poate fi: direct, scurt si lung.
1. Tipuri de circuite
Producatori agricoli / 
Consumatori 
Circuitul direct (ultrascurt) Acest tip de circuit este specific situatiilor cand producatorii agricoli sau procesatorii vand direct (fara intermediari) produsele lor consumatorilor (figura 9.4)
Procesatori 
Figura 9.4 Circuitul direct
Circuitul integrat Acest tip de circuit vizeaza integrarea verticala a procesarii cu distributia. Integrarea poate sa aiba la origine o intreprindere agroalimentara sau un distribuitor (angrosist sau detailist). In circuitul integrat exista un singur intermediar intre producatorii agricoli si consumatori (figura 9.5)
Producatori  Procesatori  
agricoli   si distribuitori
Consumatori
Figura 9.5 Circuitul integrat
Circuitul scurt sau semiintegrat In acest tip de circuit exista doi intermediari intre producatorii agricoli si procesatori. El este rezultatul integrarii functiei de gros, fie prin intermediul procesatorilor care livreaza produsele lor direct detailistilor, fie prin intermediul intreprinderilor de distributie (centrale de cumparare si detailisti integrati) care se


Fisiere in arhiva (1):

  • Circuitul de Distributie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.



Hopa sus!