Cercetări privind ideile sociale specifice României - Poluare din România

Extras din referat Cum descarc?

Poluarea reprezinta contaminarea mediului inconjurator cu materialele care interfereaza cu sanatatea umana, calitatea vietii sau functia naturala a ecosistemelor. 
Poluarea atmosferica are consecinte grave asupra sanatatii oamenilor. Multe state UE sunt contaminane, iar oamenii respira un aer greu si plin de substante care afecteaza sistemul imunitar. 
Poluarea atmosferica apare atunci cand anumite gaze, particule de praf si fum sunt eliberate in atmosfera, care devine astfel nociva pentru populatie, pentru infrastructura si pentru mediul inconjurator. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) clasifica poluarea aerului ca fiind cel mai mare risc legat de mediu pentru sanatatea umana in Europa. In UE, poluarea aerului cauzeaza in medie peste 1 000 de decese premature pe zi, un numar de peste zece ori mai mare decat numarul de decese cauzate de accidente rutiere. 
Cererea de apa potabila este in crestere continua odata cu cresterea populatiei globului. Din anul 1942 pana in anul 1990 preluarea apei potabile din rauri, lacuri, rezervoare si surse subterane a crescut de 4 ori. 
Din cauza poluarii mediului inconjurator, de la jumatatea secolului XX, multe state au instituit legi cuprinzatoare proiectate pentru a repara distrugerile anterioare ale poluarii necontrolate si pentru a preveni viitoarele contaminari ale mediului inconjurator. Un exemplu este dat de legea din SUA, numita "Legea pentru Aer curat", care impunea reducerea semnificativa a unor tipuri de poluare a aerului, cum ar fi emisiile de dioxid de sulf. 
Intelegerile internationale au jucat si joaca un rol foarte important in reducerea poluarii globale. Protocolul de la Montreal cu privire la substantele care distrug Stratul de Ozon(1987) a fixat date internationale pana la care sa fie reduse emisiile de substante chimice, cum ar fi CFC, despre care se stie ca distruge stratul de ozon. 
Din anul 1992 reprezentantii a mai mult de 160 de tari s-au intalnit in mod regulat pentru a discuta despre metodele de reducere a emisiilor de substante poluante care produc efectul de sera. 
Potrivit AEM, in 2015, aproximativ un sfert din populatia Europei care locuieste in zone urbane era expusa la niveluri ale poluantilor atmosferici care depasesc unele dintre standardele UE de calitate a aerului si pana la 96 % din cetatenii UE care locuiesc in zone urbane erau expusi la niveluri ale poluantilor atmosferici considerate de catre OMS ca fiind nocive pentru sanatate.
Poluarea atmosferica tinde sa afecteze locuitorii din orase intr-o masura mai mare decat pe locuitorii din zonele rurale deoarece, din cauza densitatii populatiei din orase, cantitatea de poluanti atmosferici eliberati este mai mare (de exemplu, din transportul rutier) si deoarece dispersia se produce mai greu in orase decat in mediul rural.
Potrivit OMS, afectiunile cardiace si accidentele vasculare cerebrale sunt cauza a 80 % din totalul deceselor premature provocate de poluarea atmosferica. Acestea sunt urmate de afectiunile pulmonare, printre care cancerul, si de alte boli. Potrivit studiile, Romania se afla pe locul 7 in ceea ce priveste poluarea, iar pe primul loc de afla Italia, urmata de Polonia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetari privind ideile sociale specifice Romaniei - Poluare din Romania.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!