Cercetare de Marketing la SC Mircea Economy SRL

Extras din referat Cum descarc?

ARGUMENT
SC.'' MIRCEA ECONOMY COM ''-SRL doreste sa afle daca vanzatoarea corespunde cerintelor si consumatorii sunt multumiti de felul in care sunt tratati de catre vanzatoare. Aceste informatii sunt necesare pentru luarea unei decizii in vederea cresterii gradului de satisfactie al clientilor si se urmareste departajarea clara a problemei aparute, a ceea ce este de nedorit pentru interprindere avand in vedere obiectivele sale. Cercetarea urmareste cunoasterea schimbarilor ce pot interveni la nivelul unei variabile (dependente), atunci cand una sau mai multe variabile (independente) se modifica intr-un context bine definit. Se urmareste cunoasterea si intelegerea mai buna a interactiunii si interdependentelor dintre variabile, evaluarea consecintelor unor actiuni preconizate, verificarea sanselor de succes a unei actiuni de marketing. Observarile ofera posibilitatea obtinerii de informatii privind comportamentul consumatorilor prin apelarea la consultanta directa a acestora si din relatarile scrise. Aceasta activitate de culegere a datelor trebuie sa elimine sau sa minimalizeze erorile care exista sau care pot sa apara pe parcurs in comportamentul vanzatoarei.
Concluzia poate sa ofere factorilor de decizie suportul necesar adoptarii deciziilor ce se impun. Pe baza analizei informatiilor rezultatele din prelucrarea statistica a datelor se desprind o serie de tendinte, se descopera o serie de legaturi si corelatii, se confirma sau se infirma ipotezele cercetarii sau ipotezele testelor statistice.
Sunt utilizate si cercetarile obiective si cele subiective pentru ca se doreste aflarea informatiilor reale, independente de la subiectii care comunica informatiile cat si intentiile si parerile cumparatorilor privind un anumit fenomen.
Misiunea cercetarii exploratorii este de a furniza idei si informatii privind o situatie necunoscuta sau mai putin familiala.
Particularitati:
-definirea vaga a informatiilor necesare
-desfasurarea cercetarilor la scara mica(esntioane mici)
-importanta creativitatii cercetatorului
-considerarea aspectelor calitative
-finalizarea unor concluzii empirice care nu sunt neaparat definitive
CAPITOLUL I
PREZENTAREA FIRMEI
1.1 Date de identificare ale societatii
Societatea comerciala are denumirea: S.C. "MIRCEA ECONOMY COM" - SRL si functioneaza sub aceasta firma. Societatea are drept scop realizarea unor activitati economice conform obiectului de activitate al societatii si realizarea de profit.
Societatea comerciala " MIRCEA ECONOMY COM" - SRL are sediul in Municipiul Craiova, Str. Zorilor, Nr.2, Blc. I3, Sc. C, Ap. 4, Jud. Dolj si este persoana juridica romana, avand forma juridica de societate cu raspundere limitata, ale carei obligatii sociale sunt garantate cu capitalul social; asociatii sunt obligati numai la plata partilor sociale. Ea se constituie, se organizeaza si isi desfasoara activitatea potrivit legislatiei din Romania si in conformitate cu prevederile prezentului contract de societate si a statutului. Societatea este persoana juridica din ziua inmatricularii in registrul comertului.
Societatea are ca obiect de activitate : 
5030 = Comert cu piese de accesorii pentru autovehicule
5250 = Comert cu amanuntul al bunurilor de ocazie vandute prin magazine
5541 = Cafenele si baruri fara spectacol
5552 = Birturi
6025 = Transporturi rutiere de marfuri 
1.2 Conducerea firmei
Asociatii societatii comerciale sunt Dorhoi Teodora, domiciliata in Municipiul Craiova, Str. Zorilor, Nr.2, Blc. I3, Sc. C, Ap. 4, Jud. Dolj, avand cetatenia romana si Dorhoi Mircea, domiciliat Municipiul Craiova, Str. Zorilor, Nr.2, Blc. I3, Sc. C, Ap. 4, Jud. Dolj, avand cetatenie romana. 
Scopul societatii este prestarea si realizarea unor activitati economice - conform obiectului sau de activitate - pentru promovarea si punerea in aplicare a initiativei particulare si realizarea de profit.
Administrarea societatii se face de catre cei doi asociati, Dorhoi Teodora si Dorhoi Mircea ; administratorii lucreaza impreuna si iau decizii in unanimitate.
Dreptul de a reprezenta societatea apartine administratorilor asociati ; reprezentarea societatii se poate face si de catre administratorii neasociati sau de alte persoane, pe baza de imputernicire speciala data de oricare dintre administratorii asociati. Asociatii participa la profit si pierderi, proportional cu capitalul social subscris si varsat. Din profitul societatii se va prelua in fiecare an cel putin 5% pentru formarea fondului de rezerva, pana ce acesta va atinge minimum a cincea parte din capitalul social.
1.3 Scurt istoric al S.C
Societatea comerciala '' MIRCEA ECONOMY COM '' - SRL a fost infiintata in anul 1995, , pe durata nelimitata.
Firma a fost infiintata in anul 1999, cu un capital de 200 lei, avand ca obiect de activitate realizarea unor activitati economice. In scurt timp societatea a reusit sa-si castige un loc important pe piata de profil lucru realizat prin crearea unei curbe de experienta productive, prin formarea si modelarea unei culturi si viziuni organizationale axate pe notorietate, reputatie, imagine, care a permis apararea impotriva atacurilor din partea concurentilor. Aceasta presupune totodata o cunoastere foarte buna a consumatorilor si implicit posibilitatea satisfacerii depline a nevoilor si dorintelor acestora. 
Capitalul social subscris si varsat de asociati este de 200 lei in numerar si se compune din aportul asociatilor dupa cum urmeaza : 
-Asociatul Dorhoi Teodora subscrie si varsa un capital social de 100 lei in numerar.
-Asociatul Dorhoi Mircea subscrie si varsa un capital social de 100 lei in numerar.
Reducerea si marirea capitalului se va face cu respectarea dispozitiilor privind societatile comerciale.
Capitalul social se divide in 10 parti sociale egale, o parte sociala avand valoarea de 20 lei. Repartizarea partilor sociale s-a facut in functie de capitalul subscris de fiecare asociat, astfel :
-Asociatul Dorhoi Teodora detine 5 parti sociale(50%).
-Asociatul Dorhoi Mircea detine 5 parti sociale(50%).
Prioritatea strategiei de dezvoltare a constat in a face cat mai repede accesibile toate informatiile legate de activitatea firmei. S-a avut tot timpul in vedere informatiile actualizate despre evolutia si schimbarile care au aparut pe piata, in idea de a intelege mai bine nevoile si cerintele partenerilor si modul in care se poate comunica mai bine cu ei.
Datorita volumului de activitatea in anul 2001 firma a devenit cunoscuta si s-a putut situa pe primele locuri in preferintele clientilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetare de Marketing la SC Mircea Economy SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!