Cercetare de Marketing

Extras din referat Cum descarc?

In principiu, cercetarea de marketing poate fi definita ca fiind formata din activitatile ce furnizeaza informatii pentru deciziile de marketing si nu numai.
Unii intepreteaza aceasta definitie si ajung la concluzia ca si personalul din subordine poate realiza o cercetare de piata. Este adevarat ca in unele cazuri o cercetare poate fi facuta si de personalul companiei (in special cercetarile documentare). Insa nu trebuie pierdut din vedere faptul ca angajatii unei companii nu sunt specializati in acest domeniu. Exista riscul ca acestia sa nu abordeze corect problemele complexe ale unei cercetari cum ar fi (in cazul unei anchete bazata pe chestionar) probleme de esantionare, cele de reprezentativitate a esantionului in colectivitatea studiata, probleme care apar la interpretarea rezultatelor. In consecinta, deciziile care vor fi luate in urma unei astfel de cercetari nu vor fi fundamentate pe informatii reprezentative pentru piata companiei. Una din functiile pe care le indeplineste o cercetare de piata este evaluarea riscului cu o anumita marja de eroare statistica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetare de Marketing.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!