Carnavalul de la Rio - Plan de Marketing

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Aspecte teoretice

Carnavalul este o forma de distractie mai rar intalnita in secolul al XXI-lea, dar atunci cand este sarbatorit, fastul depaseste limita obisnuita. Iata zece lucruri despre istoria carnavalului si despre istoria celor mai cunoscute carnavaluri.

- Carnaval (in germana Karneval) este un obicei care se prezinta prin atmosfera festiva cu veselie si umor, participantii fiind frecvent mascati si imbracati cu costume festive.

- Festivitatile au la origine ritualuri din Egiptul Antic, inchinate zeului Osiris. Manifestari similare aveau loc in Grecia Antica si in Imperiul Roman. Carnavalurile se desfasoara chiar inaintea Postului Pastelui, fiind astfel o ultima rabufnire a energiilor inainte de perioada de reculegere.

- Termenul "carnaval" provine din dialectul milanez ("carne vale"), inseamna literal "adio carne" si dateaza de la inceputul erei crestine, cand Biserica Catolica a hotarat ca festivitatile carnavalului sa aiba loc doar inaintea postului.

2. Exemple de festivaluri si evenimente de succes din lume

Carnavalul de la Venetia

Carnavalul de la Venetia este cel mai mare si cel mai important festival venetian. Este un amestec foarte apreciat de traditie, distractie, istorie si buna-dispozitie intr-un oras unic cu adevarat, un festival care atrage an de an zeci de mii de turisti din toate colturile lumii.Carnavalul de la Venetia are o traditie foarte veche. Este festivalul care celebreaza trecerea de la iarna la primavara, o perioada in care totul pare realizabil si perfect posibil, inclusiv iluzia ca cei mai saraci oameni pot deveni cei mai puternici purtand pe fata masti. Festivalul din Venetia dateaza inca din anul 1296, cand Senatul Republicii Venetia a declarat Carnavalul un eveniment oficial. Dupa o intrerupere de peste doua secole traditia Carnavalului din Venetia a fost redescoperita de municipalitate

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Carnavalul de la Rio - Plan de Marketing.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 564 cuvinte
Nr caractere:
14 032 caractere
Marime:
23.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
carnaval, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!