Capitalism

Extras din referat Cum descarc?

Sistemul capitalist  s-a diferentiat in doua mari modele ce se infrunta: modelul anglo-saxon si modelul germano-nipon"   capitalismul contra capitalismului".
Este precizat mai intai felul in care capitalismul a reusit sa invinga comunismul.Aceasta victorie s-a realizat pe mai multe planuri si in zone diferite pe suprafata globului si anume : In Anglia si SUA, Germania si Irak.
In Anglia batalia s-a dat prin Margaret Thatcher, iar in Statele Unite prin Ronald Reagan. S-a realizat astfel o prima revolutie conservatoare in materie de politica economica: revolutia statului minimal. Dupa aceasta revolutie se simte o cursa de relaxare fiscala.
In Germania aceasta victorie s-a realizat prin unirea Germaniei de Est cu cea de Vest in 1989.
In Irak s-a realizat in urma bataliei de 100 de ore purtata in sudul acestui stat.
America is back
Acest capitol trateaza faza de glorie prin care America a trecut in timpul conducerii lui Ronald Reagan, cat si influenta reaganismului in structurile politice care au luat fiinta in acea perioada chiar si in Europa. 
Acest model reagan a fost preluat in Ungaria, unde au luat fiinta noi partide politice -Forumul Democratic si Alianta Democratilor. In Polonia au aparut nenumarate  "cluburi liberale" care ii au ca "mentori" pe Margaret Thatcher si Ronald Reagan. Aparea astfel un nou curent de gandire in care sistemul comunist reprezinta raul incarnat, esecul absolut pe cand capitalismul pur si mai dur reprezinta binele absolut.
Europa devine triumful unui contrasens. Caci Europa, care se inselase, odinioara, intr-o mare masura, supraestimand puterea economica a Uniunii sovietice, greseste, acum, din nou, de data aceasta in ceea ce priveste America. O America, insa, careia nu reuseste sa-I surprinda, in spatele puterii militare, slabiciunile economice si sociale.
Capitalismul cunoaste un real avant si odata cu el si Statele Unite.Astfel, Politica monetara a majoritatii tarilor incepe sa se inspire din politica Rezervei Federale americane. Dolarul serveste drept moneda de referinta in tranzactiile internationale. 
Resursele naturale de care dispune America sunt printre cele mai importante de pe glob, rezervele energetice sunt imense iar populatia americana, a patra in lume ca numar si prima in randul statelor civilizate constituie o bogatie fara echivalent.
"Razboiul stelelor" , un incontestabil succes mediatic si politic va face opinia internationala sa viseze si sa ii fascineze si pe cei mai blazati. Caci ce poate fi mai seducator, decat conceptia strict defensiva a acestui scut capabil sa opreasca sabia lui Damocles pe care o reprezinta un atac nuclear? Visand cu voce tare la apropiata victorie a scutului asupra sabiei, Reagan pune in functiune o retorica imparabila. Nu este, oare, "scutul" arma prin excelenta a celor "drepti", in vreme ce "sabia" este arma celor "rai"?
Un exemplu important este acela al teribililor "golden boys", tineri supradotati ai finantelor imbracati in costume de 2000 de dolari si capabili sa faca avere in trei luni.


Fisiere in arhiva (1):

  • Capitalism.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!