Campanie de relații publice - RIM Flowers

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3491
Mărime: 35.08KB (arhivat)
Publicat de: Mihai Luca
Puncte necesare: 6

Extras din referat

RIM Flowers,

firma de aranjamente florale

Florile, indiferent de forma, culoare sau parfum, constituie cel mai frumos cadou pe care-l putem oferi cuiva. Ele sunt ca si niste mesageri ai oamenilor in decursul vietii in diferite imprejurari, la nastere, casatorie sau alte evenimente. Oricat de scump ar fi un cadou pe care il oferim cuiva, fara o floare langa el, nu are viata. Fie ca sunt aranjamente florale de nunta, buchete trimise cu ocazia aniversarilor, sau chiar si un singur trandafir daruit persoanei iubite, florile dau intotdeauna o nota distincta si eleganta.

1. Definirea problemei

RIM Flowers s-a nascut din dorinta de a satisface cat mai bine dorintele clientilor, de aceea noi ne straduim ca fiecare eveniment din viata Dvs sa fie unic. Alegand flori in functie de anotimp, de stilul si personalitatea fiecaruia, cream un decor si o ambianta originala pt clipe de neuitat. Abordam fiecare eveniment ca pe o opera de arta, amestecand flori de culori si texturi diferite pt a realiza imagini vizuale de neuitat. Folosind fructe, legume sau iarba in aranjamentele noastre, combinam elemente naturale cu frumusetea florilor intr-o maniera inovativa si entuziasmanta. Folosim flori de cea mai buna calitate si suntem atenti la cel mai mic detaliu, pt a oferi clientilor mici capodopede pentru marcarea evenimentelor din viata lor.

Societatea noastra se bazeaza pe o calitate superioara a produselor si serviciilor, de aceea garantam satisfactia Dvs. Avem preturi accesibile, ne straduim din greu sa oferim aranjamente florale la cel mai inalt nivel si la cele mai bune preturi posibile.

Suntem capabili prin decoratorii nostri sa va punem la dispozitie toata experienta si profesionalismul nostru in organizarea unui eveniment deosebit pentru dumneavoastra, facandu-ne partasi deopotriva la bucuria dumneavostra.

Compania noastra va sta la dispozitie cu servicii de organizare si decoratiuni florale ale evenimentelor oferind consiliere gratuit . Putem fi prezenti la evenimentul dvs. in special in Bucuresti si imprejurimile acestuia, si datorita dorintei de a fi cat mai aproape de clientii nostri ne extindem si in judetul Prahova .

2. Analiza pietei

Piata aranjamentelor florale este o piata de consum de produse si servicii, formata dintr-un numar mare de cumparatori ce îl achizitioneaza în cantitati mici. Totodata, în functie de dezechilibrul dintre cerere si oferta se poate spune ca piata ornamentelor florale este sub presiune. Datorita multitudinii si varietatii de specii de flori existente clientul îsî permite sa fie exigent în ceea ce priveste modul de aranjare si combinare a florilor, calitatea si prospetimea acestora dar mai ales pretul pe care este dispus sa-l plateasca si pe care adesea îl negociaza.

Volumul fizic al vânzarilor înregistrat într-un an este de aproximativ 218 000 de aranjamente florale. Acesta înregistreaza fluctuatii în functie de sezon si de evenimentele ce au loc pe parcursul anului. Pe piata se observa tendinta consumatorului de a se îndrepta spre un anumit tip de flori. Cele mai cautate sunt garoafele, deoarece acestea sunt considerate clasice si se potrivesc oricarui tip de eveniment. Primavara se poate observa o crestere a vânzarilor datorata cresterii numarului de sortimente de flori si în special tendintei populatiei de a sarbatori venirea primaverii si Ziua Femeii. În acest sezon sunt preferate mai mult aranjamentele de ghiocei, toporasi, frezii, narcise, lalele, iar in sezonul cald se înregistreaza desfasurarea unui numar mare de ceremonii nuptiale.

Statistic, pentru florari cel mai important anotimp ramane primavara, cand inregistreaza si cel mai ridicat volum al vanzarilor, de peste 60%. Cele mai cautate si, evident, cele mai vandute flori raman trandafirii, cu un procent estimat la 40% din totalul pietei, la preturi angro intre 3 si peste 10 lei, in functie de caracteristicile florii.

Pe piata romaneasca, majoritatea florilor provin din Olanda (60%), Danemarca si Spania (10%), Italia in proportie de 20%, restul fiind culese din Turcia, Grecia si foarte putin din Romania.

Evaluarea de tip SWOT:

Puncte tari (strenghts) :

-gama de produse variata si calitativa

-personal calificat, cu experienta si plin de imaginatie

-fidelizarea clientilor

Puncte slabe (weeknesses):

- nerealizarea unor obiective ale politicii de promovare (canalele media nu sunt intotdeauna bine selectate)

-serviciile sunt percepute diferit de fiecare client in parte

-dependenta de anumiti furnizori

Oportunitati (opportunities):

- cresterea volumului de vânzări in preajma onomasticilor, lunii martie

- slaba strategie de promovare din partea concurentilor

Amenintari (threats):

- cresterea continua a numarului concurentilor

- cresterea pretului de achizitie al materiilor prime

Factorii implicaţi în analiza strategică pot fi combinaţi în mai multe feluri:

a)strategiile de tip SO se bazează pe utilizarea punctelor tari ale organizaţiei pentru a se profita de oportunităţile din mediul extern; ex:

- fidelizarea clientilor si/sau cresterea numarului de clienti

-dezvoltarea strategiei de promovare

b) strategiile de tip ST se bazează de asemenea pe utilizarea punctelor tari ale organizaţiei pentru a se contracara ameninţări le din mediul extern; ex:

-prestarea unor servicii si produse al caror raport calitate/pret este superior celor al competitorilor

c) strategiile de tip WO încearcă să reducă punctele slabe ale organizaţiei pentru a se profita de oportunităţile din mediul extern; ex:

-achizitia de materii prime din ce in ce mai inovatoare si adecvate cerintelor clientilor

-cresterea numarului de angajati

d) strategiile de tip WT încearcă se reducă atât punctele slabe ale organizaţiei, cât şi ameninţările din mediul extern; ex:

-extinderea pe piete din alte judete

3. Elemente de identificare a organizatiei

Misiunea firmei noastre este aceea de a-i satisface si incanta pe toti cei care iubesc florile sau iubesc sa daruiasca flori.

Valorile noastre sunt:

• protecţia mediului înconjurător

• calitatea ambientului clientilor nostri

• inovaţia, prin includerea în oferta a tuturor elementelor ce pot adăuga valoare produselor oferite de noi

• parteneriat solid şi reciproc avantajos cu furnizorii nostri

• responsabilitate faţă de clienţi

• menţinerea satisfacţiei, motivaţiei şi calificării profesionale a personalului propriu

Obiective:

- Castigarea pozitiei de lider regional pe piata aranjamentelor florale prin:

• imbunatatirea continua a serviciilor si produselor oferite;

• orientarea catre schimbare si adaptare la noile tendinte;

• personal responsabil si eficient orientat spre performanta

- Extinderea activitatii in judetul Prahova

- Modernizarea spatiului la standerdele europene astfel incat sa putem aduce cele mai rare categorii de flori pt a putea sa satisface orice dorinta a clientilor.

Preview document

Campanie de relații publice - RIM Flowers - Pagina 1
Campanie de relații publice - RIM Flowers - Pagina 2
Campanie de relații publice - RIM Flowers - Pagina 3
Campanie de relații publice - RIM Flowers - Pagina 4
Campanie de relații publice - RIM Flowers - Pagina 5
Campanie de relații publice - RIM Flowers - Pagina 6
Campanie de relații publice - RIM Flowers - Pagina 7
Campanie de relații publice - RIM Flowers - Pagina 8
Campanie de relații publice - RIM Flowers - Pagina 9
Campanie de relații publice - RIM Flowers - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Relatii Publice - RIM Flowers.docx

Alții au mai descărcat și

Aranjamente Florale

ARANJAMENTE FLORALE S.C. Fiorella S.R.L s-a înfiintat pe data de 1 Ianuarie 2004 în localitatea Iasi. Activitatea principala a firmei o constituie...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?