Campania - Preventia Invinge Cancerul la San

Extras din referat Cum descarc?

1. ANALIZA PROBLEMEI SOCIALE
Cancerul reprezinta o problema majora de sanatate publica in intreaga lume. In Romania un om din 55 este bolnav de cancer, iar unul din 270 moare de cancer. 
Vindecarea de cancer este in primul rand o problema ce tine de depistarea lui la timp si de aplicarea unui tratament corect. In ciuda eforturilor continue de depistare precoce si tratament al cancerului depuse de lumea medicala romaneasca, "vindecatorii cu puteri paranormale" si "medicamentele" lor miraculoase castiga tot mai mult teren in randul populatiei neinformate; programele de educatie pentru sanatate, prevenire primara si depistare precoce se dovedesc insuficiente. 
Ignoranta, spaima de diagnostic, lipsa educatiei pentru sanatate sunt factorii care duc la diagnosticarea bolii in stare avansata. Screening-ul in domeniul cancerului s-a dovedit a fi extrem de util oferind posibilitatea unor interventii eficace si evaluari corecte. In SUA screening-ul prin mamografii a redus mortalitatea prin neoplasm mamar cu cel putin 30% in randul femeilor cu varste de peste 40 de ani. Deasemenea, s-a demonstrat ca printr-un program de promovare a sanatatii bine condus, care sa cuprinda campanii de informare si educare a populatiei, precum si programe de consiliere individuala a persoanelor identificate prin screening se reduce considerabil decesul prin cancer, in special in cazul celui ale carui cauze apartin comportamentului individului ( de exemplu, fumatul). 
Cea mai des intalnita forma de cancer in randul femeilor, cancerul la san a atins proportiile unei epidemii. Cancerul la san este a treia boala cel mai des intalnita in intreaga lume. In Romania sunt aproximativ 6000 de cazuri noi de cancer la san diagosticate in decursul unui an. 
Pe plan intenational, in anul 1997 au fost diagnosticate 790.000 de femei cu cancer la san dintre care 314.000 au murit in acelasi an. Cancerul la san nu are varsta. Este intalnit atat la femeile tinere, cat si la femeile in varsta, iar daca nu este depistat la timp, poate fi fatal. 
Institutul European de Oncologie a publicat in anul 2002 un raport cu statistici referitoare la cancer in general, raport din care rezulta ca jumatate din femeile diagnosticate cu cancer in Europa sufera de cancer la san. 
Studiul a dezvaluit diferente semnificative de la o tara la alta; astfel, cancerul are o extindere mai mare in tari precum Suedia, Elvetia, Germania si Italia si o extindere mai redusa in tari precum Polonia, Estonia, Slovacia si Slovenia. In lume, la fiecare 3 minute o femeie este diagnosticata cu cancer la san, iar la fiecare 14 minute o femeie moare din aceasta cauza. Totusi aceasta forma de cancer are o rata din ce in ce mai mare de vindecare. 
Concluzia acestui studiu poate fi considerata atat pozitiva, cat si negativa. Pozitiva pentru ca, pentru un numar tot mai mare de femei care sufera de aceasta boala, aceasta nu mai este fatala. Vestea rea este ca nivelul de trai este din ce in ce mai scazut, alimentatia oamenilor de pretutindeni sufera tot felul de schimbari daunatoare sanatatii. 
Asa cum spuneam mai sus, cancerul la san nu tine cont de varsta. Poate aparea in adolescenta sau la maturitate. Vindecarea lui depinde insa de momentul in care a fost depistat. Ca orice boala grava, si cancerul la san ii afecteaza nu numai pe cei ce o poarta, dar si pe cei din jur 
( familie, prieteni, colegi, etc). Cancerul la san poate fi insa prevenit daca se constientizeaza existenta ei si i se acorda importanta cuvenita.
Principala localizare a cancerului la femei este sanul, iar grupa de varsta cea mai expusa acestuia este cea de 45 - 54 de ani. 
Statisticile demonstreaza faptul ca in Europa un nou caz de cancer la san este diagnosticat la fiecare 2,5 de minute. In Romania, doar 5% dintre femeile bolnave de cancer mamar au aflat acest lucru in timp util, ceea ce inseamna ca sansele multora se pot reduce dramatic. Am punctat aceste statistici sumbre pentru a intelege cat de utila este educatia facuta in preventia acestei boli.
2. PLANIFICAREA CAMPANIEI
Acesta campanie are drept scop atragerea atentiei opiniei publice asupra sanselor de vindecare care exista pentru fiecare pacient diagnosticat corect si la timp. Supravietuirea in cancer la san reprezinta cea mai mare victorie in lupta cu boala. Pacientii care au repurtat aceasta victorie, alaturi de specialistii care i-au ajutat, nu pot decat sa se constituie intr-un simbol al neresemnarii in fata unui asa-zis "inevitabil", al necesitatii prevenirii cancerului la san prin adoptarea unui stil de viata sanatos si evitarea factorilor de risc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Campania - Preventia Invinge Cancerul la San.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!