Campania de Promovare a Pensiilor Private de la ING

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2765
Mărime: 12.60KB (arhivat)
Publicat de: Timotei Dincă
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Grupul ING este unul dintre cele mai mari gupuri financiare din lume, oferind o gama larga de servicii financiare integrate clientilor individuali si institutionali printr-o mare varietate de canale de distributie, lasandu-se acestora posibilitatea de a alege ceea ce se potriveste cel mai bine nevoilor lor.

Istoria ING (International Nederlanden Group) incepe la jumatatea secolului trecut, in 1991 prin fuziunea celei mai mari companii de asigurari olandeze, National Nederlanden, si una dintre cele mai mari banci comerciale olandeze, NMB PostBank Group, redenumita ING Bank. Formarea ING Group a fost prima fuziune deplina din Europa intre o banca si o companie de asigurari.

ING Group se afla printre cei mai importanti participanti pe piata financiara din Europa si este unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de servicii financiare integrate, combinand serviciile bancare, de asigurari si de management al investitiilor. ING Group ocupa de asemenea un loc important si pe piata asigurarilor non- viata, a serviciilor bancare pentru persoane fizice si juridice si pe piata investitiilor in proprietati, a dezvoltarii si finantarii acestora.

Valorile fundamentale ale Grupului ING pe baza carora se desfasoara intreaga activitate a companiei sunt:

1) Clientul este intotdeauna nr. 1

2) Profesionalism

3) Calitate

4) Integritate

In Romania, Grupul ING a patruns prin banca ING Barings din anul 1994, careia i-a urmat societatea de asigurari de viata Nederlanden Asigurari de Viata Romania S.A. in anul 1997 care intr-un timp foarte scurt de numai 6 luni de activitate a reusit sa obtina locul 3 pe piata asigurarilor de viata, iar in 1998 ocupa locul 2 cu peste 22% din piata asigurarilor de viata.

Misiunea ING este: implementarea unui standard pentru a ajuta clientii sa-si administreze viitorul financiar

ING isi desfasoara activitatea in mai multe domenii, in centrul actiunilor sale aflandu-se orientarea catre client si principiile solide de business.

PENSIILE PRIVATE OBLIGALORII DE LA ING

ING Fond de Pensii reprezinta prima societate de pensii private obligatorii. Aceasta a fost prima companie care a depus cererea de autorizare pentru pensiile obligatorii. Experienta de 150 de ani in pensii private este dovedita de cei 75 de milioane de clienti din peste 50 de tari. ING este liderul pietei de asigurari de viata, dominand detasat aceasta piata.

Grupul olandez ING a intrat cu toata forta pe piata pensiilor private din tara noastra, abordand ambele componente ale sale, atat pensii private obligatorii, cat si pensii private facultative.

In materie de comunicare, ING Pensii isi asuma rolul de lider al pietei si incearca educarea populatiei prin programul Cum privesti batranetea?.

Odata cu intrarea in vigoare a legii privind pensiile private obligatorii in tara noastra, compania ING a demarat o serioasa campanie de publicitate, pe diferite cai, candidand cu succes impotriva celorlalte companii de asigurari si pensii private.

Fondurile de pensii private obligatorii, avizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), sunt promovate cel mai mult pe suport TV.

ING Fond de Pensii a alocat, potrivit reprezentantilor firmei, peste 3 milioane de euro pentru promovarea pensiilor private obligatorii si facultative. ING Fond de Pensii, care tinteste o cota de piata de 30%, lucreaza pentru promovare cu agentia Zenith Media, pentru media, Headvertising, pentru creatie, Skepsis, pentru BTL (publicitate neconventionala) si Mmd, pentru PR. ING a demarat o campanie pentru promovarea pensiilor facultative ING si o campanie pentru pensii private obligatorii. Ambele servicii beneficiaza de o campanie integrata, pentru care sunt utilizate atat medii de comunicare conventionale, cat si neconventionale, de la TV la mini-site-uri web.

Campania Stii de la ING a fost realizata de Headvertising, agentia de publicitate desemnata sa se ocupe de promovarea imaginii ING - asigurari si pensii. Mesajul este prezent pe toate canalele media, inclusiv pe manerele metroului bucurestean. Ideea de a valorifica spatiul din interiorul metroului pentru reclame apartine companiei Lemon Design.

Mihail Draghici, directorul general al companiei Lemon Design, a declarat cã ING a contractat spatiul publicitar de pe 500 de manere care sunt in vagoanele de pe Magistrala 2. Inchirierea spatiului publicitar de pe manerul din metroul bucurestean costã, la rate card, 12 euro pe lunã, dar, potrivit lui Mihail Drãghici, reprezentantii ING au beneficiat de un discount, ajungand la un pret de aproximativ opt-nouã euro pentru un maner. Intr-un tren al metroului bucurestean cãlãtoresc zilnic aproximativ 30.000-50.000 de pasageri.

Preview document

Campania de Promovare a Pensiilor Private de la ING - Pagina 1
Campania de Promovare a Pensiilor Private de la ING - Pagina 2
Campania de Promovare a Pensiilor Private de la ING - Pagina 3
Campania de Promovare a Pensiilor Private de la ING - Pagina 4
Campania de Promovare a Pensiilor Private de la ING - Pagina 5
Campania de Promovare a Pensiilor Private de la ING - Pagina 6
Campania de Promovare a Pensiilor Private de la ING - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Campania de Promovare a Pensiilor Private de la ING.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

ING - Asigurări de Viață

ING –ASIGURARI DE VIATA ING – Asigurari de viata se afla printre cei mai importanti participanti pe piata financiara din Europa si este unul...

Studiu comparativ pe piața asigurărilor - ING și Grawe

Capitolul 1. Piaţa asigurărilor de viaţă în România 1.1. Scurt istoric al asigurărilor din România Istoria asigurărilor în România, a început să...

Sistemul de Pensii Private

Dupa 1990, numarul de pensionari a crescut cu 80%, iar cel al contribuabililor, de unde se string banii de pensii, a scazut la aproape jumatate....

Prețul - element al mixului de marketing la bănci

Prețul este unul din cei şapte piloni ai mixului de marketing, fiind singura componenta care aduce in mod direct profit. El se afla intr-o strânsa...

Asociația Mai Mult Verde

„MAI MULT VERDE” Având în vedere dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 modificată actualizată şi republicată la data de 28.07.2005 şi în...

Ai nevoie de altceva?