Caiet Practica Restaurant Libanez - SC Beirut Trade Center SRL

Extras din referat Cum descarc?

1 ) Prezentarea de ansamblu a unitatii economice in care se efectueaza practica 
SC.Beirut Trade Center SRL. s-a infiintat in 15.06.2007, cu un capital social integral privat de 2500 lei. Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta ,,activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica", conform codului CAEN 5530.Pe parcursul activitatii sale restaurantul detinut de societate si-a marit si consolidat nivelul de clienti, gradul de utilizare a capacitatii sale de deservire evoluand de la 60% in anul 2007 la aprox. 75% in anul 2008.
Restaurantul Beirut ofera un meniu cu mancaruri si bauturi deosebite, cu specific arabesc, clientii sai avand de ales dintr-o gama larga de preparate. Societatea este renumita pentru politica stricta de asigurare a calitatii seviciilor sale, facand din aceasta un avantaj concurential pe piata bunurilor si serviciilor.
Activitatea societatii se incadreaza in sfera alimentatiei publice, a activitatii de productie proprie precum si de desfacere , focalizandu-se pe segmentul consumatorilor cu pretentii. Conditia esentiala de competitivitate intr-un astfel de sector o reprezinta satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabila si asigurarea unui ambient placut in incita restaurantului.Spatiul comercial in care se desfasoara activitatea este de aproximativ 250 metri patrati.
Ca urmare a cresterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului in conditiile unei capacitati limitate, se preconizeaza deschiderea la etajul restaurantului a unui bar de noapte cu specific oriental.Pentru dezvoltarea acestuia este necesara suma de 5000 ron, bani pe care firma ii va dobandi printr-un credit bancar.
Pe baza cunostintelor dobandite, succeselor anterioare si tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferentiere calitativa fata de oferta concurentei.
Prin intermediul restaurantului Beirut, SC Beirut Trade Center presteaza servicii de alimentatie publica de aprox. 1 an. In acest interval de timp, ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor sale, restaurantul si-a castigat un renume binemeritat si o cota de piata confortabila. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag totusi un numar important de consumatori din Constanta. In prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizata in proportie de 85%.
Unitatea e manageriata de administratorul societatii domnul Karam Naim George precum si de fiul acestuia Charbel Karam care are experienta in domeniul alimentatiei publice detinand in tara de origine, Liban, un restaurant cu acelasi specific.De asemenea si fiica domnului Karam detine un sir de 2 restaurante specifice in Suedia.
In prezent societatea dispune de un capital social de 40000 lei, reprezentat de un numar de 400 de parti sociale in valoare de 100 lei/ parte sociala. Finantarea activitatii sale se face predominant din surse proprii, la data intocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitatii cuprinzand in proportie de 80% capitaluri proprii si 20% datorii curente catre furnizori, actionari si institutii ale statului. 
Obiectivul unitatii este de a satisface pe deplin exigentele gastronomice ale clientilor, avand in vedere ca preocuparea oamenilor pentru o alimentatie sanatoasa si hranitoare este in crestere in ultimii ani.De asemenea restaurantul detine o serie de preparate gastronomice produse in unitatea proprie ce sunt menite pentru satisfacerea cerintelor clientilor.
TIP Nr. aprox. de sortimente Pondere in CA totala
Produs culinare traditionale 150 50%
Bauturi 50 30%
Se constata o crestere a interesului consumatorilor fata de specialitatile culinare apartinand bucatariei internationale, in special specificului arabesc/libanez dar si al bucatariei italienesti si frantuzesti.Cu exceptia bucatariei asiatice, restaurantul dispune de personal specializat pentru a satisface pe deplin aceste tendinte de consum.
Exista un singur fel de deservire a clientilor: 
- In mod direct la una dintre cele 15 mese ale restaurantului


Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet Practica Restaurant Libanez - SC Beirut Trade Center SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!