Bureti de Vase - Sponge Bob

Extras din referat Cum descarc?

Firma Sponge-Bob, nou infiintata pe piata romaneasca, isi desfasoara activitatea in domeniul productiei si comercializarii buretilor de vase. Prin serviciile pe care le oferim, dorim sa intampinam nevoile clientilor nostri din Romania, astfel incat sa devenim un partener de incredere in colaborarile viitoare. 
Obiectivul nostru este de a lansa pe piata o noua categorie de bureti de vase cu proprietati de protectie a unghiilor, gama numita Ultra Nail Saver. Aceasta noua gama cuprinde 5 tipuri unice de bureti de vase, special creati pentru fiecare sarcina in parte. Acesti bureti de vase au si denumiri specifice, dupa cum urmeaza:
Heavy Duty Kitchen - prezinta capacitatea de a curata si cele mai dificile urme de grasime;
Multi-Purpose - cu ajutorul caruia poti curata orice, de oriunde;
No Scratch - care iti va curata orice vas, fara sa lase macar o zgarietura;
Delicate - de acum poti curata pana si cele mai fragile lucruri fara nici o grija;
Clean Rinse - cu ajutorul caruia vei curata si cele mai lipicioase murdarii;
Mediul de marketing
In cadrul firmei noastre, responsabili de analiza mediului exterior si de identificarea schimbarilor de mediu sunt in primul rand oamenii de marketing. Acestia dispun, pe de o parte, de instrumentele necesare monitorizarii mediului, iar pe de alta parte, prin insasi natura muncii lor isi petrec o mare parte a timpului alaturi de clientii nostri si de concurenta. Studiul mediului extern ne ofera posibilitatea adaptarii strategiei de marketing in scopul evitarii amenintarilor si a fructificarii oportunitatilor ce rezulta din schimbarile de mediu.
Cele doua sectoare in care este impartit in mod traditional mediul de marketing sunt micromediul (sau mediul direct) si macromediul (sau mediul general).
Micromediul cuprinde agentii din imediata apropiere a firmei si anume: furnizorii, intermediarii, clientii, concurenta si publicul.
Furnizorii sunt aceia care ne asigura utilitatile necesare desfasurarii activitatii, dintre care materii prime, energie, combustibili, apa, transport etc.
Clientii, de existenta lor depinde supravietuirea firmei noastre. Mare parte a clientilor nostri sunt reprezentati de unitatile de alimentatie publica (cantine, restaurante, baruri), dar si de persoanele care folosesc produsul pentru uzul casnic.
Concurenta este reprezentata preponderent din firmele care realizeaza aceleasi produse, cum ar fi Scotch Brite, Fino, Trim, Brozzi Romania Sponge, Glip, Soraris Trade etc., insa se face prezenta si concurenta indirecta, concurenta ce revine din partea producatorilor de masini de spalat vase, de exemplu: Whirlpool, Indesit, Bosch, Beko, Candy, Electrolux.
Publicul influenteaza intr-un fel sau altul activitatea firmei; aici putem include administratia locala, mass-media, organismele financiare etc.
Macromediul cuprinde urmatoarele sectoare: mediul tehnologic, mediul economic, mediul demografic, mediul politico-juridic, mediul socio-cultural si mediul natural. 
Mediul tehnologic se refera la totalitatea descoperirilor stiintifice si a cunostintelor tehnice de care dispune omenirea la un moment dat. Firma noastra a ajutat la cresterea calitatii buretilor de vase prin inovatiile tehnologice aparute. S-a trecut de la buretii obisnuiti la cei cu proprietati deosebite (care realizeaza o curatare mai rapida si mai eficienta, protejeaza mainile si unghiile si au o rezistenta mai mare in timp).
Mediul cultural. Ne adresam categoriilor de persoane care au o cultura si o religie care le permite de a se folosi de produsele noastre; cultura nu trebuie sa fie o piedica in a consuma gama de produse lansate.
Mediul politic. Ne vom orienta spre o zona stabila din punct de vedere politic si anume o politica guvernamentala eficienta, fara dezechilibre din punct de vedere financiar, pentru a putea obtine finantare din partea institutiilor de creditare; totodata partidele politice influenteaza decizia noastra de amplasare a firmei datorita obiectivelor acestora.
Mediul juridic si administrativ. Institutiile juridice si actele normative asigura buna functionare a activitatilor desfasurate de firma noastra. Acestea contribuie la evitarea eventualelor inegalitati si dezechilibre la nivelul activitatii desfasurate.
Structura pietei
Gama noastra de produse se adreseaza atat consumatorilor actuali cat si consumatorilor potentiali (non-consumatorilor relativi).


Fisiere in arhiva (1):

  • Bureti de Vase - Sponge Bob.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!