Brandul Persil

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Avem un produs din categoria detergentilor, nu unul oarecare, ci presupus cel mai bun din lume. Numele lui este Persil (de la constituentii lui de baza in formula initiala, perborat si silicat). Fiind atat de bun, produsul sparge tiparele si in materie de brand. De obicei, o companie detine mai multe branduri, numarul acestora dand o idee despre puterea companiei. Ei, in cazul Persilului, este brandul cel ce detine doua companii. Improprie exprimare, evident, menita doar sa ne introduca in misterul spalatului mai alb. Da, exista doua companii care produc si care au dreptul de a folosi brandul Persil, doi uriasi pe piata produselor de uz casnic, Unilever si Henkel. Cum s-a ajuns aici, n-am aflat inca, cert e ca in unele tari, cum ar fi UK, Persilul este produs de Unilever, iar in altele, cum ar fi Germania, Persilul apartine celor de la Henkel. Tentative de a cumpara toate drepturile pentru acest produs au existat din partea ambelor companii, fara nici un rezultat, insa.

In Romania, Persilul apartine Henkel-ului. Dar asta nu inseamna ca piata de profil este inchisa pentru Unilever. Inseamna doar ca detergentul lor nu poate fi vandut cu numele de Persil. Si-atunci i-au dat alt nume. Exact, OMO! Recititi fraza de la inceput. Incepe sa capete sens, nu-i asa?

A venit si randul spoturilor, desi acum nu mai exista nici un mister. Nu este vorba de nici o "hotie", de nici o copie, este vorba doar de o campanie internationala pentru acelasi produs comercializat sub nume diferite. Totusi, chiar daca misterul s-a lamurit, nu inseamna ca lucrurile s-au banalizat. Mai sunt cateva lucruri de remarcat: in primul rand, razboiul declarat pe fata marcilor de detergent ce folosesc "murdarirea" drept inamicul numarul unu al produsului lor, o miscare asemanatoare celei anectodice cu "detergentul obisnuit". Cei satui de fetele vinovate ale copiilor, sotilor, bunicilor sau altor rubedenii de gen masculin, care arata spasiti gospodinelor din dotare consecintele actelor lor nesabuite, au acum o alternativa mult mai relaxata: "dirt is good". Adio, remuscari! In al doilea rand, de data asta speculativ, putem saluta

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Brandul Persil.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
871 cuvinte
Nr caractere:
4 725 caractere
Marime:
17.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
produse, oferte, preturi
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!