Brandul Coca-Cola

Extras din referat Cum descarc?

Identitatea brandului Coca-Cola
Un brand este bazat pe:
- Nume
- Elemente fizice:logo, culoare, forma
- Identitatea sa
Aceasta defineste cine esti, cine vrei sa fi, la fel de bine ca si modul in care sunt perecepute de catre consumatori. Este important sa se stie piata tinta si strategia pentru a avea succes. De exemplu, sticla de Coca-Cola, este rosie, denumita ,,Coca-Cola" si este cunoscuta pentru stilul vechi al sticlei. Principala identitate corespunde mesajului ei vehiculat:"Coca-Cola te face fericit".
Imaginea marcii este un factor important care influenteaza vanzarile Coca-Cola. Brandul are privilegiul de a fi cunoscut in toata lumea ca si au construit imaginea pe o valoare universala: fericirea. Loialitatea fata de brand. Imaginea brandului a transmis vizibilitatea si disponibilitatea produselor si de asemenea calitatea asteptata face Coca-Cola sa fie peste tot in lume unul dintre brandurile cele mai cumparate. In SUA, un raport anual, a raportat recent ca cea mai recunoscuta expresie dupa ,,ok" este ,,Coca-Cola". 
Evolutia logo-ului
Evolutia sloganurilor
2010-Twist the Cap to Refreshment
2011-Life begins here
2012-Open Happiness
2013-Share a Coca-Cola
Istoria si evolutia brandului
Coca Cola sau cum se naste o afacere stralucita dintr-o simpla intamplare
Putina lume stie ca, initial, Coca Cola s-a lansat ca bautura alcoolica. La inceputul inceputului, nici nu fusese bautura. Fusese medicament, l-a nascocit chirurgul John Pemberton din Atlanta, veteran de razboi, care fusese ranit intr-o confruntare si isi administra morfina, pentru calmarea durerilor. Cautand un mijloc de detoxifiere treptata, Pemberton a preparat, prin 1885, un fel de bautura, avand la baza vinul francez de Bordeaux, extractul din frunzele plantei coca si nuci kola. Rezultatul l-a numit ,,French wine Coca". N-avea pretentii de bautura racoritoare. Avea pretentii de medicament, dar considera ca e mai mult un vin.
Vin de vanzare la farmcie
Vinul a fost pe placul celor din jur, s-a pus in vanzare la farmacia Iacov din localitate, cu numai 5 centi paharul si cu explicatia atragatoare ca, la acest pret, ai si vin, si medicament, la un loc. Succesul initial n-a fost de proportii, in primele luni farmacia Iacov reusind sa vanda doar noua pahare pe zi. Totusi Pemberton nu s-a descurajat, a distribuit licoarea la mai multe farmacii si a declansat o afacere in toata regula, pentru producerea si vanzarea vinului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Brandul Coca-Cola.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!