Bere

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 851
Mărime: 34.39KB (arhivat)
Publicat de: Maximilian Milea
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Descrierea produsului:

- Berea este o combinatie de ingrediente 100% naturale: apa, malt, hamei si drojdie si se gaseste sub mai multe variante.

- Berea poate fi obtinuta prin 2 metode: prin fermentare rapida (ale) si prin fermentatie mai lenta (leger) capatand gustul final dupa o minima "imbatranire" la rece.

- Unicitatea gustului fiecarei beri provine din combinatia de soiuri de hamei folosita (exista sute de soiuri, de unde si incredibila diversitate a berilor, de la cele 3000 de tipuri belgiene la cel peste 5000 doar din statele centrale ale SUA)

Sortimente de bere existente pe piata romaneasca:

- Bere bruna, tipuri: obisnuita, superioara si porter (se consuma mai ales in anotimpurile reci datorita continutului mai ridicat de alcool).

- Bere blonda, tipuri: slab alcoolica, usoara, obisnuita, superioara si pils. (se consuma in special vara datorita cantitatii mai mici de alcool continuta inlocuind totodata microelementele pierdute prin transpiratie).

- Speciala, tipuri:

- Fara alcool pentru soferi (maxim 0.3% alcool).

- Hipocalorica, pentru diabetici (maxim 1% glucide).

- Bere cu continut redus de alcool (1.5%).

- Dietetica

Descrierea pietei:

Principalii producatori de bere din Romania:

Pe piata romaneasca exista 4 producatori importanti ce detin aproximativ 70% din vanzarile totale si sunt reuniti sub numele de Asociatia Berarii Romaniei (BR):

- Brau Union Romania SA

- Interbrew Romanian SA

- United Romanian Breweries Bereprod SRL

- Ursus Breweries SA

Pe langa acestia mai sunt si cativa producatori de talie mai mica:

- Martens Galati

- Trei Stejari Sibiu

- European Drinks

- Bere Mures

Piata berii din Romania este foarte segementata, existand 3 segmente majore de piata: berea premium si super-premium, berea mainstream (bere de segment mediu) si berea populara (marci nationale si locale).

Urmatoarele tabele structreaza marcile de bere existente pe piata romaneasca in cele 3 segmente mai sus mentionate:

Preview document

Bere - Pagina 1
Bere - Pagina 2
Bere - Pagina 3
Bere - Pagina 4
Bere - Pagina 5

Conținut arhivă zip

Te-ar putea interesa și

Asigurarea calității și securității alimentare în industria berii - Studiu de caz la S.C. ROMAQUA GROUP

Un factor important de competitivitate este reprezentat de calitatea produselor. Calitatea își pune amprenta în succesul pe termen lung al oricarei...

Tehnologia obținerii berii din malț

Berea este o băutură alcoolică nedistilată, obţinută în urma fermentaţiei acoolice folosind ca materii prime apa, hamei, drojdii (din familia...

Tehnologia Berii

1.INTRODUCERE Berea este o băutură alcoolică nedistilată, obţinută prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malţ, apă şi fiert cu...

Stagiul actual al cercetării în industria obținerii berii cu drojdii imobilizate

REZUMAT Metodele de imobilizare a microorganismelor au castigat atentia in ultimi anii si au fost cu succes aplicate in producerea de: alcool...

Fabricarea berii - uscarea malțului

Capitolul I 1. CONSIDERATII GENERALE 1.1 SCURT ISTORIC Berea este o bautura aparte, chiar speciala. O tablita sumeriana de acum 6000 de ani...

Proiectarea unei secții de obținerii a berii caramel cu o capacitate de producție de 50 hl pe zi

Memoriu justificativ Berea este printre cele mai vechi băuturi alcoolice, primele dovezi datează de aproximativ 4000 de ani (în vechea...

Tehnologia de Fabricare a Berii

Capitolui 1. DROJDIA DE BERE Drojdia de bere aparţine grupei ascosporogene, familia Saccharomycetaceae, genul Saccharomyces. Acest gen se distinge...

Evaluarea calității produsului bere

Introducere Scopul acestei lucrări este de a evalua calităţile produsului bere , un produs care face parte din categoria băuturilor alcoolice....

Ai nevoie de altceva?