Avantajele si Dezavantajele unui Producator de Imbracaminte care isi Distribuie Produsele prin Propriul Site Web, Catalog cu Comanda prin Posta si Propriul Magazin

Extras din referat Cum descarc?

1)PROPRIUL SITE WEB
AVANTAJELE:
Internetul a devenit o autostrada de informatii pentru publicul consumator. Multi oameni prefera sa faca cumparaturi online decat sa se deplaseze pana la respectivul magazin pentru a-si cumpara o haina sau o pereche de pantofi etc.Aici putem scoate in evidenta unul dintre cela mai mari avantaje in favoarea clientului:economisirea de timp.Este mult mai comod pentru orice persoana care foloseste internetul sa acceseze un site si sa isi aleaga produsul dorit.
Un alt avantaj il constituie faptul ca magazinele virtuale de imbracaminte permit un timp de vanzare de 24 h/zi,putand comanda la oricare ora cea ce ne dorim.Acest lucru reprezinta un mare avantaj si pentru producator deoarece promovarea online confera intreprinderii o vizibilitate mai mare astfel creand noi metode de a creste numarul clientilor la costuri relativ reduse.
Ca o consecinta internetul a devenit una din cele mai bune unelte de vanzare. Promovarea pe internet ofera o modalitate ieftina si simpla de a face companiile mici sa isi creasca retelele de distributie a produselor.
Un alt avantaj al promovarii online este faptul ca persoanele care isi doresc sa cumpere pot vizita sectiunea de "intrebari frecvente" si sa invete singuri cum sa cumpere online fara a fi nevoie de agenti de vanzare. Acest lucru economiseste bani si timp. 
Iata si alte motive pentru distributia produselor de imbracaminte online:
1. Este accesibila tuturor, necesita un buget initial scazut. De fapt, daca esti dispus sa faci o mare parte din munca singur, nu ai nevoie de mai mult de cateva sute de lei.
2. Poti munci la tine acasa, poti sa-ti faci singur programul, fara prea multe dureri de cap sau probleme cu termenele limita.
3. Costul gasirii si atragerii de noi clienti pe Internet este mult mai mic decat in cazul folosirii cailor si metodelor traditionale. Ca mediu de comunicatie, Internetul este de neintrecut in materie de viteza si eficacitate.
4. Costurile conducerii si dezvoltarii afacerii online sunt minimale. Iti poti oferi serviciile si produsele la orice ora fara a avea nevoie de reprezentanti comerciali sau puncte de desfacere.
5. Cu ajutorul unui site web poti avea acces imediat la piata mondiala. Nu conteaza cat de ingust este domeniul tau de activitate, totdeauna vei gasi o clientela potrivita pentru afacerea respectiva.
5. Costurile de publicitate sunt foarte scazute. Nu numai ca poti sa iti faci reclama gratuit in multe feluri, dar poti sa descoperi foarte repede si usor eficacitatea reclamelor si sa corectezi repede ce este in neregula - uneori, fara a cheltui prea multi bani.
Ca orice metoda de marketing promovarea online prezinta si ea dezavantaje. 
DEZAVANTAJELE 
Dificultati in estimarea legitimitatatii tranzactiilor
Un alt dezavantaj notabil al vanzarilor online este dificultatea cu care intreprinzatorul si clientul pot sa evalueze legitimitatea unei tranzactii. Din cauza cresterii fraudei identitatii si cartilor de credit, intreprinderile mici sunt nevoite sa finanteze sisteme de securitate costisitoare pentru a le reduce vulnerabilitatea in fata tranzactiilor ilegale. 
Vanzatorii si clientii sunt izolati
Promovarea online prezinta si dezavantajul faptului ca vanzatorii si clientii sunt izolati unul de altul. Exista putin contact intre client si vanzator inainte si dupa incheierea tranzactiei. Astfel sansele unor vanzari repetate scad simtitor facandu-i pe intreprinzatori sa caute noi metode de marketing pentru a ii face pe clienti sa revina pe site-ul lor. 
Dupa toate indicatiile se pare ca avantajele promovarii online depasesc net dezavantajele. Avand informatiile necesare intreprinzatorii, mai ales proprietarii de afaceri mici, pot sa beneficieze foarte mult de pe urma promovarii online


Fisiere in arhiva (1):

  • Avantajele si Dezavantajele unui Producator de Imbracaminte care isi Distribuie Produsele prin Propriul Site Web, Catalog cu Comanda prin Posta si Propriul Magazin.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!