Asociația Internațională de transport Aerian IATA - definiție și obiect de activitate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

IATA (International Air Transport Association Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene) este o asociatie nonguvernamentala a transporturilor aeriene preocupata de dezvoltarea si reglementarea industriei transportului aerian.

promovarea transportului aerian sigur, regulat si economic spre beneficiul intregii sale omeniri, impulsionarea comertului aerian, sa studieze si sa rezolve problemele legate de acestea; sa ofere un for de discutii si consultatii asupra problemelor industriei printre companiile aeriene membre dar si printre ceilalti participanti pe piata; sa coopereze cu ICAO (International Civil Aviation Organization), alte organizatii internationale si asociatii regionale ale transporturilor aeriene; sa reprezinte o asociatie a transporturilor aeriene care se supune principiilor competitiei si ai liberului schimb in transporturile aeriene.

IATA a fost infintata in cadrul Conferintei de la Haga si reprezinta o organizatie internationala de coordonare profesionala si de promovare a relatiilor internationale de coordonare profesionala si a relatiilor comerciale. In anul 1939 isi inceteaza activitatea dar o reia in anul 1945 in cadrul conferintei de la Havana. Scopul IATA il reprezinta promovarea unui trafic aerian sigur, regulat si eficient si stimularea cooperarii intre societatile de transporturi aeriene.

Organele IATA sunt urmatoarele: Adunarea Generala care se convoaca o data pe an; Comitetul de Directie; Comitete de lucru care rezolva probleme de natura financiara, juridica, tehnica si medicala; Comitetul Consultativ de Trafic.

Conditiile de transport IATA se refera la modul de intocmire a documentelor, de rezolvare a reclamatiilor, de acoperire a pagubelor. Conform conditiilor de transport, teritoriile survolate se impart in 3 zone de trafic care sunt zone tarifare, fiecare avand anumite preturi si conditii de expediere specifice.

zona 1 (America de Nord, America de Sud, Groenlanda, Insulele Hawaii) zona 2 (Europa, Africa, Orientul Mijlociu) zona 3 (Asia, Australia, Noua Zeelanda, Insulele Oceanului Pacific) IATA este o asociatie de companii aeriene care coordoneaza serviciile si activitatiile care vizeaza standardele, eficienta, productivitatea si innoirile tehnice din domeniile de activitate. In IATA au intrat companii aeriene din tari cu regimuri politice diferite si cu niveluri de dezvoltare economica extrem de eterogene, variand substantial din punct de vedere al marimii si caracteristicilor de operare. Principalele avantaje oferite de aderarea la IATA tind la reducerea costurilor administrative si operative, care se obtine prin preluarea de catre organizatie a unor sarcini din aceste domenii, de integrare intr-un cadru institutional complex, care ofera factorilor de decizie accesul la un volum considerabil de date si nu in ultimul rand de posibilitatea de a mentine niveluri ridicate de siguranta si de eficienta la preturi competitive.

Prin aderarea la IATA o companie aeriana ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asociatia Internationala De Transport Aerian Iata Definitie Si Obiect De Activitate
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 777 cuvinte
Nr caractere:
10 123 caractere
Marime:
11.59KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!