Asigurarea Marfurilor in Comert Intern si International

Cuprins referat Cum descarc?

Abrevieri.p.2
Bibliografie.p.3
CAPITOLUL I. NOTIUNILE DE ASIGURARE SI REASIGURARE. CADRUL LEGISLATIV DIN ROMANIA.p.4
Sectiunea 1. Ce este asigurarea si reasigurarea.p.4
Sectiunea 2. Cadrul legislativ din Romania.p.14
CAPITOLUL II. ASIGURATORI SI REASIGURATORI.p.17
CAPITOLUL III. INTERMEDIERE SI PRESTARI SERVICII IN ASIGURARI SI REASIGURARI LA NIVEL MONDIAL.p.20
Sectiunea 1. Activitatea de reasigurare pe plan mondial.p.24


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I
NOTIUNILE DE ASIGURARE SI REASIGURARE.
CADRUL LEGISLATIV DIN ROMANIA
Sectiunea 1. Ce este asigurarea si reasigurarea
De-a lungul timpului, agentii economici au cautat sa descopere si sa aplice diverse mijloace de protectie impotriva riscurilor generatoare de pagube potentiale la care erau expuse activitatile lor de productie si de comercializare, precum si persoanele care exercitau asemenea activitati. In zilele noastre au aparut si alte riscuri extrem de variate, datorita perfectionarii continue a tehnicii si tehnologiilor, crearii de aglomerari urbane, cresterii numarului de mijloace de transport etc. Din aceasta cauza, omul a conceput diverse mijloace de aparare impotriva pericolelor de orice natura. Asemenea mijloace au la baza prevenirea, asistenta si prevederea.
Prevenirea este cel mai bun mijloc de protectie, dar nu este eficienta atunci cand riscurile sunt generate de forte ale naturii. Prevenirea apare astfel ca cel mai bun mijloc de protectie, daca permite suprimarea riscurilor. In realitate s-a dovedit ca are destul de rar un efect radical, indeosebi cand riscurile sunt generate de fortele naturii.
Asistenta este o actiune ce vizeaza repararea daunelor, dar este incerta si nu intotdeauna suficienta, neputand repara decat partial si momentan pagubele suferite.
Prevederea implica intotdeauna constituirea anticipata a unor resurse pentru nevoi viitoare. In acest sens, asigurarea este cea mai reusita forma a prevederii, desfasurandu-se in mod profesional, cu concursul companiilor de asigurare, intr-un mediu legislativ specific, pe piata concurentiala a asigurarilor.
Asigurarea protejeaza impotriva producerii unor evenimente nedorite, care antreneaza importante pagube materiale si financiare greu de suportat si care pot destabiliza activitatea agentilor economici si a populatiei.
Asigurarea are la baza principiul mutualitatii, potrivit caruia fiecare asigurat contribuie cu o suma modesta, numita prima de asigurare, la crearea fondului de asigurare, din care se compenseaza pagubele suferite de cei incercati. Platind un procent relativ mic din acoperirea exercitata de polita de asigurare persoanei care isi asuma riscul, (asiguratorul), asiguratul primeste in schimb o garantie de despagubire impotriva pierderii posibile si viitoare. Asigurarea distribuie daunele produse anumitor persoane intre numerosii detinatori de polite, astfel incat nici o persoana (organizatie) sa nu suporte o dauna, reduce temerile asiguratului, oferindu-i securitate, ceea ce duce la incredere sau la eliberarea dintr-o dificultate financiara.
Societatile gestionare ale mai multor astfel de polite de asigurare poarta numele de societati asigurare-reasigurare, in contextul economiei de piata, asigurarile si reasigurarile constituind o ramura de activitate, un sector al serviciilor cu caracter financiar, cu multiple valente. Dezvoltarea industriei asigurarilor si reasigurarilor prezinta conotatii economice complexe, ce implica nu doar persoanele asigurate sau firmele reasigurate, ci intreaga societate.
Amploarea riscurilor de toate categoriile, care afecteaza un numar tot mai mare de persoane fizice sau juridice, impune ca fiind strict necesara sporirea activitatii de asigurare. Ponderea unor fenomene sau evenimente poate sa provoace pierderi materiale, sa stanjeneasca activitatea economica sau sa puna in pericol viata sau integritatea corporala a oamenilor. Deci omul este supus unor pericole multiple si variate, cauzate de fortele naturii, de folosirea tehnicii sau de catre anumiti factori economici sau sociali. Pericolele si riscurile la care omul este supus sunt generatoare de pagube si, de aceea, el trebuie sa le cunoasca pentru a se pune la adapost de efectele lor, pentru a actiona impotriva lor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Marfurilor in Comert Intern si International.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!